Lze odložit splátka hypotéky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To ti asi řeknou jen v ČS, ale já bych do toho tedy nešla, podle mě to přinese víc problémů než užitku… to bych místo toho zdržela jiné platby, třeba elektřinu apod. protože tam se kulový stane, když jim to přijde až v lednu, akorát pošlou upomínku, max za ni zaplatíš nějakou pokutu do 100,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
To ti asi řeknou jen v ČS, ale já bych do toho tedy nešla, podle mě to přinese víc problémů než užitku… to bych místo toho zdržela jiné platby, třeba elektřinu apod. protože tam se kulový stane, když jim to přijde až v lednu, akorát pošlou upomínku, max za ni zaplatíš nějakou pokutu do 100,–
To už mě taky napadlo…asi máš pravdu ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Udělala bych to stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych zastavila jinou platbu než hypotéku. Oni ti teď můžou říct, že jo, že v pohodě, ale pak na konci fixace ti vysvětlí, že jste si tím pěkně nadělali. U záloh apod. se zas tak moc nestane, když jeden měsíc vynecháš. Někde ti pak přijde upomínka, někde to ani nebudou řešit a pak to zohlední ve vyúčtování.
- Citovat
- Upravit
Nejlíp ti poradí přímo v ČS, zkus tam zavolat a oznámit situaci a navrhnout, že nyní zaplatíš např. jen 1tis. kč a v lednu doplatíš zbytek prosince a celý leden… že by ti jednu splátku vypustili a dali až na konec je blbost, na to nepřistoupí, ale třeba budou ochotnu tu jednu splátku rozložit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní
Nemůžeš si půjčit od rodičů…? Nevím jakou máš hypotéku, ale ostatní platby na ni asi stačit nebudou - pokud to pokryjí, udělala bych to jak radí holky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s uvedenými příspěvky. Nevím jak v ČS, ale v naší bance byla změna splátkového kalendáře docela významný varovný indikátor, který by mohl mít dopady i na změnu (zvýšení) úrokové sazby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Nemůžeš si půjčit od rodičů…? Nevím jakou máš hypotéku, ale ostatní platby na ni asi stačit nebudou - pokud to pokryjí, udělala bych to jak radí holky.
No jako určitě vyzkoušíme jiné možnosti, mě spíš šlo o to, že to mám přímo ve smlouvě o úvěru. Že je tam možnost odložit splátku, tak mě jen zajímalo, jak to je v praxi, zda je to vůbec možné..Jinak hypo splácíme 3600,energie 5000kč ![]()
- Citovat
- Upravit
Hele, tak to není taková suma, zaplať hypo, zbytek bych poslala na energie, a doplať to v lednu. Podle mne nejschůdnější řešení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jako určitě vyzkoušíme jiné možnosti, mě spíš šlo o to, že to mám přímo ve smlouvě o úvěru. Že je tam možnost odložit splátku, tak mě jen zajímalo, jak to je v praxi, zda je to vůbec možné..Jinak hypo splácíme 3600,energie 5000kč
Pokud je to ve smlouvě, tak to samozřejmě platí, ale určitě se informuj, jestli s tím jsou spojené nějaké sankce nebo změny podmínek. To by mohlo klidně být zakomponované někde ve všeobecných podmínkách a popravdě, kdo je čte… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jako určitě vyzkoušíme jiné možnosti, mě spíš šlo o to, že to mám přímo ve smlouvě o úvěru. Že je tam možnost odložit splátku, tak mě jen zajímalo, jak to je v praxi, zda je to vůbec možné..Jinak hypo splácíme 3600,energie 5000kč
Pak bych to vůbec neřešila a zdržela ty energie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na Vánoce si pod stromeček nadělte finanční rezervu na mimořádné události.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosím anonymně a nerýpat..tenhle měsíc se to prostě všechno vy…lo. Potřebuju se zeptat, zda je tu někdo, kdo má zkušenost: Máme hypo u Čs a potřebovala bych odložit splátku, ale jen tento měsíc(manželovi v práci nezaplatili tolik, kolik měli, atd..). Myslíte, že by nám v bance vyšli vstříc? V lednu už bychom zase spláceli normálně…
pokud máš ve smlouvě možnost odložit splátky, není to problém, jinak to problém bude. V praxi to funguje vesměs v době dlouhodobé nemoci atd. Ale pozor - jednou to uděláš, pak máš tuším minimálně rok útrum, i kdyby se událo milion problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dík, pokud nevymyslíme něco chytřejšího, určitě dám na Vás…díky za názory
- Citovat
- Upravit
Prosím anonymně a nerýpat..tenhle měsíc se to prostě všechno vy…lo. Potřebuju se zeptat, zda je tu někdo, kdo má zkušenost: Máme hypo u Čs a potřebovala bych odložit splátku, ale jen tento měsíc(manželovi v práci nezaplatili tolik, kolik měli, atd..). Myslíte, že by nám v bance vyšli vstříc? V lednu už bychom zase spláceli normálně…