Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nikde nemůžu najít…Co když se nakazim já a manžel Coronavirem a děti ne(což už se stalo)
Co se děje s detmi? Syna pohlídá jeho vlastní otec…ale co smou 2letou dcerkou pro kterou nikoho nemá? Nevíte?
Zustane v karanténě cela rodina. Logicky kdyz se nemoc projevi na vas, muzou uz byt deti nakazene taky a kdyz je pošleš pryc, tak to roznesou dal.
Pokud máš mírné příznaky, tak můžeš zůstat doma. A pokud potřebuješ hospitalizaci a nemáš pro dítě hlídání, tak dítě dočasně umístí do Klokánku nebo kojeneckého ústavu. Taky z toho mám tak trochu vítr…
Přesně tak, pokud bude nakažený jeden z rodiny, tak karanténa pro všechny. Děti mají slabý průběh, ale můžou být silnými přenašeči. Jiná možnost mi nepřijde rozumná. Akorát by se nákaza přenášela dál, k tomu kdo by hlídal.
To taky řeším. Kdybychom to chytli oba, já jsem po imunosupresivní léčbě, tam se předpokládá špatný průběh, tak když i manžel na tom bude zle, tak kdo se postará o děti. Můj táta má rakovinu a hrozně se bojí, manželovi rodiče jsou jsou sice čiperní, ale osmdesátníci. Sestra má malé mimino. Nikdo by je nechtěl, rodina nerodina. Všichni by se báli, že už jsou nakažené taky a nebo bezpříznakoví přenašeči.
všechno vždycky nějak dopadne. Tak věřím, že i o mou dceru by se v případě nutnosti někdo plnohodnotně postaral.
Všem přeji, ať to nemusíme řešit. ![]()
Zůstanete doma v karanténě celá rodina a tedy i se synem, protože jaksi je momentálně potenciálně nakaženy a pokud by si ho bral jeho otec, tak to znamená že i on musí do karantény.
Budete hodně pít tekutiny, domluvíte si s někým, že vám bude vozit nákupy a vyležíte se.
S ošetřujícím lékařem budete hovořit telefonicky a případné recepty řešit elektronicky.
Děti žijící v rodině, kde se onemocnění vyskytnou jsou velmi pravděpodobně přenašeči - nemá smysl je poslat někomu a virus rozšířit, pokud tedy nenastane případ, že všichni dospělí z jedné domácnosti onemocněli těžkou formou a musí do nemocnice. Pak je potřeba najít někoho, komu případé onemocnění ublíží nejméně.
@Anonymní píše:
To taky řeším. Kdybychom to chytli oba, já jsem po imunosupresivní léčbě, tam se předpokládá špatný průběh, tak když i manžel na tom bude zle, tak kdo se postará o děti. Můj táta má rakovinu a hrozně se bojí, manželovi rodiče jsou jsou sice čiperní, ale osmdesátníci. Sestra má malé mimino. Nikdo by je nechtěl, rodina nerodina. Všichni by se báli, že už jsou nakažené taky a nebo bezpříznakoví přenašeči.
Omlouvám se za OT, ale Tvoje ségra by fakt nechala dát děti do Klokánku, kdybyste onemocněli? ![]()
@Ou píše:
Zůstanete doma v karanténě celá rodina a tedy i se synem, protože jaksi je momentálně potenciálně nakaženy a pokud by si ho bral jeho otec, tak to znamená že i on musí do karantény.Budete hodně pít tekutiny, domluvíte si s někým, že vám bude vozit nákupy a vyležíte se.
S ošetřujícím lékařem budete hovořit telefonicky a případné recepty řešit elektronicky.
Děti žijící v rodině, kde se onemocnění vyskytnou jsou velmi pravděpodobně přenašeči - nemá smysl je poslat někomu a virus rozšířit, pokud tedy nenastane případ, že všichni dospělí z jedné domácnosti onemocněli těžkou formou a musí do nemocnice. Pak je potřeba najít někoho, komu případé onemocnění ublíží nejméně.
prosím tě ptá se na to pokud budou všichni v nemocnici a nebude se moc o děti nikdo starat
@Ba-stet píše:
Omlouvám se za OT, ale Tvoje ségra by fakt nechala dát děti do Klokánku, kdybyste onemocněli?
hele moje máma by je taky nechala v klokánku nebo děcáku i takový lidi jsou
Budete v karanténě pohromadě, stejně je ani nemůžete nikam dát.. jsou také sledovany:) hlavně zachovejte klidnou hlavu:) hodně štěstí
@Anonymní píše:
hele moje máma by je taky nechala v klokánku nebo děcáku i takový lidi jsou
Fakt? Tak to je mi líto…
U nas v MS jsou takovi experti, dospeli jsou doma, nepustili je tento tyden do prace a decka jsou v MS. Byli pry lyzovat ![]()
@Anonymní píše:
U nas v MS jsou takovi experti, dospeli jsou doma, nepustili je tento tyden do prace a decka jsou v MS. Byli pry lyzovat
Jasne, oni byli preci lyzovat - na cerstvem vzduchu, takze se jim nic stat nemuze
A decka poslou do MS, aby meli doma klid, kdyz uz jsou v te karantene ![]()
Bohuzel je takovych jedincu vice mezi nami.