Nařízení dovolené kvůli korona viru?

873
12.3.20 22:55

Nařízení dovolené kvůli korona viru?

Když zaměstnavatel omezuje provoz/zavře může zaměstnanci nařídit čerpání dovolené ze dne na den a případně v jakém rozsahu?
Přece němůže chtít aby jsme si vzali měsíc dovču :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alena1995
12.3.20 23:01

@Arianna007 Může. Písemně, alespoň 14 dní před nástupem.

• Citovat
  • Upravit
1721
12.3.20 23:03

Nevím jestli je to tak všude (ale myslím, že podle zákona) pokud je dovolená 4 týdny, tak zaměstnavatel může nařídit 2 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
12.3.20 23:04

@MichaelaHw může nařídit celou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
12.3.20 23:05
@alena1995 píše:
@Arianna007 Může. Písemně, alespoň 14 dní před nástupem.

Prý máme od zítra dovolenou :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
12.3.20 23:05
@Gumidci píše:
@MichaelaHw může nařídit celou

Může celou, ale musí min. 14 dní tam dát v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
12.3.20 23:12
@Arianna007 píše:
Prý máme od zítra dovolenou :zed: :zed: :zed:

No tak to nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.20 23:22

Tak ještě vám může nařídit překážku v práci a nechat vás doma za 60 %. Jsem v roli zaměstnavatele v jednom z nejzasaženějších odvětví a věřte mi, že je to totální peklo. Teď jsme měli mít nejvíc práce, defakto vydělat na velkou část roku. A místo toho řešíme, jestli přežijeme, jestli budeme mít na výplaty a jestli se z toho někdy vzpamatujeme. A ano, nejspíš se přes víkend rozhodneme, že zaměstnanci budou doma za 60%,protože v práci jsou teď naprosto zbytečně.

Pořád všichni nadávají na ty, co se nařízením vzpouzí. Ale pro nás např. je to opravdu nejspíš likvidační, moc východisko nevidím a jelikož je na tom spousta firem podobně, spustí se restrikcemi akorát dominový efekt

• Citovat
  • Upravit
873
12.3.20 23:30
@Anonymní píše:
Tak ještě vám může nařídit překážku v práci a nechat vás doma za 60 %. Jsem v roli zaměstnavatele v jednom z nejzasaženějších odvětví a věřte mi, že je to totální peklo. Teď jsme měli mít nejvíc práce, defakto vydělat na velkou část roku. A místo toho řešíme, jestli přežijeme, jestli budeme mít na výplaty a jestli se z toho někdy vzpamatujeme. A ano, nejspíš se přes víkend rozhodneme, že zaměstnanci budou doma za 60%,protože v práci jsou teď naprosto zbytečně.Pořád všichni nadávají na ty, co se nařízením vzpouzí. Ale pro nás např. je to opravdu nejspíš likvidační, moc východisko nevidím a jelikož je na tom spousta firem podobně, spustí se restrikcemi akorát dominový efekt

Já to třeba i chápu, na druhou stranu ale pak nebudu mít dovolenou v létě a v prosinci. Vlastně celý rok. Ti co si dovolenou vybrali, budou chodit do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
12.3.20 23:48

@Arianna007 tak navrhněte překážku v práci. Nebo jděte na nemocenskou. Klidně mě tu za to ukamenujte, ale to je to nejlepší, co teď můžete pro svého zaměstnavatele (kromě neplaceného volna) udělat, protože po 14 dnech vás bude vyplácet stát a ne zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39728
12.3.20 23:50

Práva a povinnosti zaměstnavatelů a pracovníků při epidemii
 https://www.novinky.cz/…mii-40316084

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.3.20 00:02
@Anonymní píše:
Tak ještě vám může nařídit překážku v práci a nechat vás doma za 60 %. Jsem v roli zaměstnavatele v jednom z nejzasaženějších odvětví a věřte mi, že je to totální peklo. Teď jsme měli mít nejvíc práce, defakto vydělat na velkou část roku. A místo toho řešíme, jestli přežijeme, jestli budeme mít na výplaty a jestli se z toho někdy vzpamatujeme. A ano, nejspíš se přes víkend rozhodneme, že zaměstnanci budou doma za 60%,protože v práci jsou teď naprosto zbytečně.Pořád všichni nadávají na ty, co se nařízením vzpouzí. Ale pro nás např. je to opravdu nejspíš likvidační, moc východisko nevidím a jelikož je na tom spousta firem podobně, spustí se restrikcemi akorát dominový efekt

Je to blbá situace.
Ale určitě jsi viděla ten graf a víš, o co bychom se všichni měli snažit.

Ti, co budou doma, budou alespoň v mnohem větším bezpečí než ti, co musí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39728
13.3.20 00:16
@Bábrdl píše:
Je to blbá situace.
Ale určitě jsi viděla ten graf a víš, o co bychom se všichni měli snažit.Ti, co budou doma, budou alespoň v mnohem větším bezpečí než ti, co musí do práce.

Myslíš tohle?
Nejde dát odkaz, tak na iDNESu:
Virus bude všude, má cenu se chránit? Vyzkoušejte si, proč to má smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
13.3.20 02:07

Jo, super. Jde o kejhak, ale vy resite blby vybráni dovoleny. Aspon se mozna živí a zdravi budete resit na tu za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
13.3.20 04:07

Já mám nařízenou dovolenou, protože i když Babiš neřekl o školkách ani putna, školky zavřeli. Ne všude, ale tady na jihu Čech ano.
Další věc je, že máme kontrakt s Američany a ten po min.30 dnů nebude..
No co se dá dělat.
Prostě je pandemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí