Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslíš cytomegalovirus? ![]()
No je to viróza, chce to šetřit játra a hodně odpočívat. Jde o podobné onemocnění jako je třeba mononukleóza. Někdo to prodělá bezpříznakově, v populaci je to hodně rozšířené.
@safina oni ji chtějí miminko vzít protože ji straší ze bude postižené a řekli ji na genetice ze odběr plodové vody v tomto případě nepomaha ze to z toho nepoznaji
No spíš mi připadá, že se jedná o tebe a že jsi drobet uzkostná, podle založených diskusí
@Katanovak píše:
@safina oni ji chtějí miminko vzít protože ji straší ze bude postižené a řekli ji na genetice ze odběr plodové vody v tomto případě nepomaha ze to z toho nepoznaji
No to bohužel být může postižené, uvádí se hluchota, mentální zaostalost, ale neznamená to, že to má každé dítě… na genetice jí to jistě vysvětlí lépe, než my tady. Zdá se mi to tedy dost radikální, řekli jí, jaká je pravděpodobnost postižení?
@vokishka ne já sem v 7 měsíci kamarádka je na začátku 5 a je z toho zoufalá tak sem sw ji chtěla zeptat mě naštěstí nic takoveho nepotkalo. Úzkostná to já sem 😀
@safina ona prave psala ze na genetice řekli ze má zajít do nějaké rizikové poradny ze ji odběr plodové vody dělat nechteji ze to z toho stejně nepoznaji
@Katanovak píše:
@safina ona prave psala ze na genetice řekli ze má zajít do nějaké rizikové poradny ze ji odběr plodové vody dělat nechteji ze to z toho stejně nepoznaji
Aha, no to je jasné, z plodové vody se dělají jen geneticky podmíněné nemoci/postižení.
Pokud se tam tedy nezabývají riziky ostatních vrozených vad, pak jí řekli, kam má jít.
CMV jsem měla, rozhodilo mne na pár let, ale těhotná jsem tehdy nebyla, takže více neporadím. Tak se objedná do rizikové poradny, určitě i její gynekolog by něco o pravděpodobnosti postižení plodu mohl něco tušit.
Ahoj holky moje kamarádka je na začátku 5 měsíce s zjistili ji diagnózu cotomegalovirus co to znamení pro ni a pro miminko? Je nějaká šance ze bude miminko v poradku? Z jakého vyšetření se to pozná?