Covid - návrat horeček

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.4.22 21:26

Covid - návrat horeček

Ahoj, děti prodělávají covid. Obě mají velmi divný průběh. Starší dcera 9 let asi pět dní pouze zvýšených teplot, pak tři dny nic, od neděle horečky, bolesti hlavy, břicha, únava. Horečky ale „jen“ okolo 38 a stačí jeden Nurofen denně. Mladší 5 měl od pátku od rána horečky okolo 39, kdy se muselo střídat po 4 h Nurofen a Panadol, v pondělí už skoro bez teplot, 37,3 večer, včera už víc no a dnes už zase 38,5, tj. šestý den od počátku, a zase to nabírá takový ten směr, že se musí srážet furt. Kašel se mu zlepšil, ale má průjem. Nechce moc jíst. Vzala jsem je oba dnes k lékaři na poslech a CRP a obojí dobrý. Pořád mám ale pocit, jestli ten návrat horeček zvláště u mladšího nechce nějaká další vyšetření (nevím, RTG plic, větší odběry…?) Mám pocit, jako bych se dnes nechala „odbýt“, měla jsem požadovat víc? Ale nevěděla jsem že to zase dneska tak poleze a to bůhvíco bude v noci. Mám z toho nějak špatný pocit…Anonym, zdravotní stav dětí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
6.4.22 21:40

Zdravím

tenhle vlnovitý průběh covid dělává, nyní už je většina průběhů lehkých, ale jak je vidět, ne všechny…přece jen, není to jen nemoc dýchacích cest, je to nemoc celého těla

dobře že jste byli dnes na kontrole, zatím jste stále ještě „v normě“ a v normálním průběhu

jestli to mají obě děti podobně, tak je vidět že mají obě jeden stejný a stejně otravný kmen a že je to zlobí tak nějak stejně – a to je u tohoto normální

takže vydržte, pokud by se to nelepšilo, ale osobně si myslím že bude, tak opět kontrola u lékaře za cca týden, to ano

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85248
6.4.22 21:46

Ja bych jim davala vitamin C, D a zinek jako u bezne virozy, probiotika. Teplotu bych pokud mozno nesnizovala, jen pokud maji bolesti hlavy a trpi, tak Paralen. Jinak vydrzet. Tim, ze se snizuje horecka se to onemocneni spise natahuje. Dulezite hodne pit, odpocivat. Ze teplota navecer stoupa je normalni a nekdy to trva dele. Mluvim o beznych virozach. Zrovna u covidu nase deti mely lehky prubeh, dcera 38,5 jeden den a mladsi bez teplot jen ryma a kasel. Jinak horeckuji klidne i tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101488
6.4.22 22:00

@blumen Jo, presne to jsem chtela napsat, ze pokud neboli hlava nebo nejsou deti jak hadrove panenky, tak zbytecne nesrazim teplotu, ona ma svuj duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.4.22 22:04
@j.a.n.i1 píše:
@blumen Jo, presne to jsem chtela napsat, ze pokud neboli hlava nebo nejsou deti jak hadrove panenky, tak zbytecne nesrazim teplotu, ona ma svuj duvod.

nicméně jsou děti s přestřeleným termostatem, které rychle letí k 39 i vejš…a u nich je to spíše dobré rychle srážet a to i razantně…je to fakt různý

sama jsem to viděla na vlastních…jedno se potilo, teplotovalo a funělo, mělo 38 8 ale vypadalo pořád vcelku zdravě, a jen se potilo a potilo a pilo a pilo a dobrý

druhé zase rychle vylítlo k 39 a vejš a bylo mrákotný a hodně mi od malá profitovalo ze srážení horeček…jednou jsem si řekla že…no jooooo tak srážet nebudu a bum a skončili jsme s prolongovanýma febrilníma křečema v nemocnici :roll:

každá máma to po čase vychytá, a i v rámci sourozenců to fakt může být různý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101488
6.4.22 22:44

@Borrealis Tak sama pises, ze byli mrakotny… tam jsem, ze srazet, moje umi mit 39.8 a tvarit se, ze jim nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
7.4.22 05:18
@j.a.n.i1 píše:
@Borrealis Tak sama pises, ze byli mrakotny… tam jsem, ze srazet, moje umi mit 39.8 a tvarit se, ze jim nic neni

Presne, u nas i nad 40 a pohoda. 5leta pri 39,4 plna energie chodila po horach, 13mesicni pri 39,8 tancila. Kdyz je neboli hlava, tak jsou uplne v pohode.

Pri covidu teda mela 11mesicni horecku 40,2 a strasnou bolest hlavy a bolestivy kasel. To jsem ji par Paralen cipku dala. Ale pri 39 nevidim duvod, pokud neboli hlava nebo dite neni malatne, netrpi na febrilni krece apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.22 05:54

Dobrý den, tady zakladatelka. My srážet musíme, děti mají kardiodiagnozu, nicméně jsem se ptala na jiné věci. Jestli máte zkušenost někdo s takovým průběhem, nebo jestli už mám plašit, že je tam něco víc - zápal plic který nebyl patrný na poslechu atd.

• Citovat
  • Upravit
85248
7.4.22 06:56
@Anonymní píše:
Dobrý den, tady zakladatelka. My srážet musíme, děti mají kardiodiagnozu, nicméně jsem se ptala na jiné věci. Jestli máte zkušenost někdo s takovým průběhem, nebo jestli už mám plašit, že je tam něco víc - zápal plic který nebyl patrný na poslechu atd.

Vetsinou, kdyz se mladsimu vratila teplota (ne u covidu), bylo to ucho. Coz neznamena, ze mate letet hned na ORL. Pockala bych jeste, jak se to bude vyvijet dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.4.22 09:35

Dcera mela febrilky z rychleho poklesu po srazeni, takze od te doby delam zabaly a koupele, srazi to o pul stupne - akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
7.4.22 10:12
@Anonymní píše:
Dobrý den, tady zakladatelka. My srážet musíme, děti mají kardiodiagnozu, nicméně jsem se ptala na jiné věci. Jestli máte zkušenost někdo s takovým průběhem, nebo jestli už mám plašit, že je tam něco víc - zápal plic který nebyl patrný na poslechu atd.

Tak k tvemu dotazu. 7leta dcera mela prvni den covidu bolest hlavy, unavu, kasel a horecku okolo 39. Pak horecka klesala, treti den jen zvysena teplota. Ctvrty a paty den opet silna bolest hlavy a horecka 40,3, kasel pretrvaval. K lekari jsme nesli, ale myslim, ze to nebylo potreba. Za tyden od tech ctyricitek uz sla do skoly jako zdrava, jen jsem ji tyden omluvila z telocviku. Pro pripad nejistoty mam doma CRP testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.22 18:44
@Janča6 píše:
Tak k tvemu dotazu. 7leta dcera mela prvni den covidu bolest hlavy, unavu, kasel a horecku okolo 39. Pak horecka klesala, treti den jen zvysena teplota. Ctvrty a paty den opet silna bolest hlavy a horecka 40,3, kasel pretrvaval. K lekari jsme nesli, ale myslim, ze to nebylo potreba. Za tyden od tech ctyricitek uz sla do skoly jako zdrava, jen jsem ji tyden omluvila z telocviku. Pro pripad nejistoty mam doma CRP testy.

Díky. My jsme už sice 6., skoro už 7.den ( zitra dopoledne) a furt jedou, ale první nějaká relevantní zkušenost podobného, návratu' horeček, kdy to nakonec bylo i tak ok. A CRP test koupím, super nápad.

• Citovat
  • Upravit
14672
7.4.22 18:54
@Anonymní píše:
Díky. My jsme už sice 6., skoro už 7.den ( zitra dopoledne) a furt jedou, ale první nějaká relevantní zkušenost podobného, návratu' horeček, kdy to nakonec bylo i tak ok. A CRP test koupím, super nápad.

Drzim palce, at jste brzo fit. A CRP testy doporucuji tyto. Vychazi financne nejlepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
9.4.22 08:20
@Anonymní píše:
Díky. My jsme už sice 6., skoro už 7.den ( zitra dopoledne) a furt jedou, ale první nějaká relevantní zkušenost podobného, návratu' horeček, kdy to nakonec bylo i tak ok. A CRP test koupím, super nápad.

Ahoj, jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 09:11

@Janča6
Ahoj. Asi přeci jen líp, ale je to něco neuvěřitelného, jaký je to prevít.
Včera už horečka vylezla, jen' v 6 hodin, a to na 38,1, - u obou dětí stejně, po zbytek dne se to drželo na zvýšené teplotě, lék už jsem dala jen před spaním. Dneska jsou ráno oba bez teploty, ale stejně myslím, že to ještě přes den vyleze. Bolí je břicha, jsou unavení a protivní. Starší už nebyla ve škole 14 dní, už by to chtělo, má šíleně zameskano, ale nevím nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA