Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Slečna Ferka píše:
Takhle zemřel i Vodňanský, že nebylo lůžko. Bylo mu špatně, ale neměli místo, pak mu nějaké našli, ale bez ventilátoru, jen s kyslíkem, jeho rodina mu sháněla ventilátor, a když jim ho v Motole slíbili, tak už byl na tom tak blbě, že ho převézt nešlo.Popisoval to jeho syn v pořadu na Českém rozhlasu. Vůbec jsem to nemohla poslouchat, jak to bylo hrozný.
Já bych se v nemocnici dožadovala toho převozu. Že vám nevadí, když bude v Děčíně, jen kdy bude na lůžku. Držím palec, ať to dobře dopadne.
nechci to zlehčovat, ale dát 80letého člověka na ventilátor znamená ho zabít - lidé si myslí, že je to nějaká všespásná léčba, ale ne není - je to vysoce agresívní léčba, kterou relativně mladé jinak zdravé tělo zvládne, ale tělo a plíce 80tníka fakt ne, a panu Vodňanskému bylo 79, to je věk dožití u mužů v ČR - i pan Gott i když to byla jiná situace zemřel v 80
Volat rychlou, pokud nikde místo nenajdou, na druhý den znovu. Držim palce
Jen dodám, záchranka musí konat vždy, při vlastním převozu do nemocnice ho tam
z kapacitních důvodů přijmout nemusí. Ze záchranky vždy obvolávají kde místo je nebo není a zkouší pacienta umístit.
@Anakejka píše:
To nevím s tou saturací, řekli že to na oddělení je, ale ze nemají místo, že by ho museli odvest do Děčína z Teplic, ale k tomu se neměli a místo toho ho nechali ve 21:15 odejít ať si zavolá odvoz. Prý to máme zkusit znovu v pondělí, ale bojím se čekat. Proto se ptám, jestli když ho odvezeme na urgent do jiné nemocnice, zda ho musí vzít? Protože jsem volala na infekcni do Ústí nad Labem a tam mi Paní řekla, že by musel zavolat doktor z Teplic.
Nemusí ho vzít. Na ošetření se čeká, nic nového. Jsem z plicní kliniky, sloužíme ve 2 a na starosti máme lůžkové pacienty včetně JIP + ambulanci. Přes všední dny to je lepší, je nás víc. Kromě toho RTG, vyšetření lékařem, čekání na odběry, případná kapačka a ošetření trvá nějakou dobu. S náběhem na zápal plic též téměř nikoho nehospitalizujeme, dokonce ani lidi se zápalem plic, pokud nemají nízkou saturaci, srdeční selhání či jinou komplikaci nebo špatné výsledky krve. Pořád se píše, že není dost volných lůžek a je to pravda. U nás lidi zbytečně neleží. Každý den se setkáváme s agresivitou příbuzných, kteří mají pocit, že musíme hospitalizovat jejich dědečka, tatínka atd, protože oni mají pocit, že to potřebuje nebo že někoho z lůžek posíláme domů dřív než by si oni představovali…ale pak se tady od chytrolínů dozvíš, že někde slyšeli, že lidi leží v nemocnici zbytečně…někde možná, u nás ne…