Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, mam od pondelka (poprve) covid, nejdriv jsem mela horecky, od vcerejska me trapi hrozna unava. Vsechno je problem, tresou se mi nohy, spatne se mi i premysli jsem takova zmatena. Taky se mi mota hlava a porad bych jen spala. Mate nekdo zkusenost? Jinak mi nic moc neni, trochu kasel. Jak dlouho tahle unava muze trvat?
Tohle jsem mela s covidem komplikovanym zanetem prudusek - cca tyden jsen mohla jen lezet a skoro jen jit se napit a na wc. Dalsi 2 tydny jsem se davala dokupy. Nekolik tydnu pote mi pretrvavala tachykardie.
@klenott píše:
Ahoj, mam od pondelka (poprve) covid, nejdriv jsem mela horecky, od vcerejska me trapi hrozna unava. Vsechno je problem, tresou se mi nohy, spatne se mi i premysli jsem takova zmatena. Taky se mi mota hlava a porad bych jen spala. Mate nekdo zkusenost? Jinak mi nic moc neni, trochu kasel. Jak dlouho tahle unava muze trvat?
to má každý jinak, moje mamka měla tu strašnou únavu ještě 14 dní, ale možná je to i věkem
Měla jsem to podobně, byla jsem doma asi 12 dní a skoro pořád jsem spala. Měla jsem asi 10 dní v kuse horečku a bolela mě hlava, taky kašel. Vždycky jsem si pustila seriál a do 10 min spala, nebo jsem si chvíli četla a taky za chvíli vytuhla. Ta únava mi pak taky trvala aspoň ještě měsíc. Hnus.
Já taky byla strašně unavená, dva týdny sem jen ležela v posteli. Mě ta únava teda zůstala i potom, měla sem ho v srpnu a ještě teď sem unavenejsi, než sem bývala předtím, ale už se dá fungovat.
@klenott píše:
Tři dny a nebo tři roky. Stačí ti to takhle?
@klenott píše:
Po každé nemoci je tělo vyčerpané. Potřebuješ nabrat sílu. Vitamíny a čerstvý vzduch. Pomalu ven, samozřejmě.
Tak hlavne je dulezite to nenechat byt ve stylu „na covid nic neni“, ale nacpat se ve vysokych davkach C a D vitaminem, zinkem, doporuceny je i melatonin, acylpirin, quercetin.
Pokud se dostanes k dejchaku na astma s budenosidy, tak i ten, idealne vse zacit co nejdriv.
Ja byla šíleně unavená tak 2 týdny, a to jsem mela jinak mírný průběh. Ale byla jsem těhotná (2. trimestr).
Já jsem měla přesně ten samý symptom, co ty. Úplně bez energie, jen jsem zvládla ležet a pít čaj..