Covid test pcr vs antigen

Anonymní
27.7.21 13:43

Covid test pcr vs antigen

Ahoj snad moji anonymitu pochopite. Dnes jsem byla na testech a vysel mi pozitivni antigenni test. Pote me poslali jeste na pcr a stale cekam na vysledky. Je velka pravdepodobnost ze vyjde pcr test pozitivni?
Jak moc je pcr test oproti antigennimu spolehlivy? Dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65223
27.7.21 13:46
@Anonymní píše:
Ahoj snad moji anonymitu pochopite. Dnes jsem byla na testech a vysel mi pozitivni antigenni test. Pote me poslali jeste na pcr a stale cekam na vysledky. Je velka pravdepodobnost ze vyjde pcr test pozitivni?
Jak moc je pcr test oproti antigennimu spolehlivy? Dekuji moc

To je tezko rict, jak ti to vyjde. Někteří vysli v PCR potom negativni, jinym to potvrdil. A podle toho PCR se to bude řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.7.21 13:47

Nemusí vyjít pozitivní, záleží jestli jsi třeba před odběrem nekourila, nejedla, nepila, nečistila si zuby apod. Známému vyšel pozitivní antigen, když se těsně před ním napil coly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
27.7.21 14:00

Většinou když je antigen pozitivní, je pozitivní i pcr test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
27.7.21 14:01

Jak se testovalo antigenem ve školách, tak jich pak bylo PCR potvrzeno ani ne 50%.

• Citovat
  • Upravit
65223
27.7.21 14:10
@karkarka píše:
Většinou když je antigen pozitivní, je pozitivní i pcr test.

Neni. Znam vic pripadu, kdy ne. Ostatně i tady byla diskuse o prckovi, který byl ve skolce pozitivni, nasledne negativni. I v rodine jsme to meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15259
27.7.21 14:59

Pravděpodobnost je tak na 50%, antigeni testy jsou hodně nespolehlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
27.7.21 15:06
@Alušáček píše:
Pravděpodobnost je tak na 50%, antigeni testy jsou hodně nespolehlivé.

Záleží jaký antigenní test odběrové místo používá, některé mají spolehlivost i 95%, u některých je to 50 na 50…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
27.7.21 18:09

A máš příznaky nemoci?
Pokud máš příznaky a vyšel pozitivní antigen, je docela velká pravděpodobnost, že bude pozitivní i pcr. Pokud příznaky nemáš a cítíš se naprosto zdravá, tak je větší pravděpodobnost falešné pozitivity antigenu, takže bude pcr negativní. Ale jsou to jen pravděpodobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.21 19:03

Tak jsem negativni. Antigen pozitivni, PCR negativni. Uf.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
10.2.22 04:11

Negativní antigeny, pozitivní PCR

Ahoj všichni. Obnovuji téma, přestože můj dotaz je trochu jiný než původní. Mám oficiálně opět Covid, na den přesně po dvou měsících. :zed: V prosinci jsem si dělala antigen hned když jsem zjistila, že jsem byla v blízkém kontaktu s nakazenym. Negativní. Druhý den ráno mě bolelo v krku… opět negativní antigen. Další den už jsem musela zalehnout, další negativní antigen už se mi nezdál a PCR Covid potvrdil. Podotýkám, že ten člověk, kvůli kterého jsem si dělala ten první test, už příznaky měl a druhá čárka na antigenu mu vystřelila téměř okamžitě.

U nás (nežiju v Čechách) se traduje, že antigen je spíš ukazatelem nakolik je člověk infekční a současně že pokud už má člověk příznaky, není příliš spolehlivý. Moc tomu teda nerozumím, vzhledem k tomu, že se Covid šíří kapenkovou infekcí, ale budiž.

No teď v pondělí ráno jsem měla zubaře, vzbudila jsem se se škrábáním v krku, ale zub bolel, tak jsem se nechala uchlácholit negativním antigenem a šla jsem. Jsem 2× ockovana, Covid nedávno za sebou, tak snad dobrý jsem si říkala. No, nebylo. V úterý ráno už v posteli s horečkou, bolely mě i vlasy na hlavě. Antigen opět negativní, říkám si chřipka asi možná? Ve středu už mi bylo trochu líp, ale po předchozí zkušenosti s negativnimi antigeny jsem si říkala, že před návratem do práce (dnes jsem chtěla) si pro jistotu nechám udělat PCR. No a co myslíte? Je tam! :pocitac:

Jenže aby to nebylo tak jednoduché, PCR prý může ukazovat pozitivní až 3 měsíce od nákazy - je tedy možné, že v reálu nemám Covid po druhé a teď jsem nemocná s něčím jiným? Já nevím, jestli vysvětluju dobře na co se ptám, ale štve mě ta nespolehlivost antigen testu u mě a fakt nejsem nadšená z představy, že když teď na mě v příštích pár měsících zase něco poleze, tak zas poletím na PCR, kde mi vyleze třeba „starý“ Covid a já budu zbytečně jak trubka trčet doma v izolaci s obyčejným nachlazením. Anebo se nebudu obtěžovat s žádnými testy. Nejradši bych se na to vykašlala, kdybych na ten PCR nelezla, mohla jsem jít dnes do práce. Jenže co kdybych toho Covida na někoho fakt naprskala, mám kolem sebe pár zranitelných a pár blízkých na Covid odešlo… :? Nevím, co si o tom všem myslet, jak to vidíte? Spoléháte na antigen testy v kombinaci s očkováním a protilátkami z prodelane nemoci, i když máte nějaké příznaky? Měli jste někdo Covid 2× krátce po sobě?

Díky a pardon za esej, to nám byl fakt čert dlužen tento Covidopruz. :cert:

• Citovat
  • Upravit
65223
10.2.22 06:03

@Silverine247 znam vice lidi, co maji znovu kovid. Predtim meli deltu, ted omikron

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
10.2.22 08:44
@vokishka píše:
@Silverine247 znam vice lidi, co maji znovu kovid. Predtim meli deltu, ted omikron

Já mám dle všeho Omikron podruhé, nebo nevím, co to mám. Po náladě mám každopádně, o tom žádná. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA