Covid test před setkáním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.21 16:05

Ok, takze trapne to asi je.. ona tu jezdi casto, ma tady cestu, tak je blbe ji to rusit z duvodu nakazy. To bych se nemohla vzdy na to vymlouvat. Ma sve problemy, chtela pokecat. Kdyz se testuje ve firmach, je pozitivnich 1 %. Test co mam doma, ma podle letaku nejak 97% presnost, nevim jak ty firemni.. Mam to brat tak, ze je nizka sance ze zrovna od ni to chytim?

• Citovat
  • Upravit
22566
20.3.21 16:07
@Anonymní píše:
No, taky mám takovou kamarádku, její manžel pořádá u nich vesnické párty každý víkend. Kvůli těhotenství jsem se s ní od vánoc neviděla.
Hlavní pointa je v tom, že jsem nyní pozitivní na covid v 38 tt (s priznaky). Poslední týdny už jsem opravdu nikam zbytečně nechodila, a když už, tak ve správné používaném respiratoru (lékař, obchod, ani jedna navsteva). A k čemu mi to bylo…
Jo a druhá věc je ta, že antigenni testy nejsou moc spolehlivé, ale antigenni samotesty jsou prakticky jen na parádu - prý vychází pozitivně jen v případě přítomných příznaků. Škoda že si ho teď nikde nekoupím, abych to mohla vyzkoušet. :lol:

Typický příklad toho, že ta buzerace a opatření jsou k ničemu. Ať je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
20.3.21 16:10
@Tomáš916 píše:
Za prvé to není přesné, za druhé nechci jít k někomu, kdo se bojí, náhodou se nakazíme a bude zle. A to máme po covidu, ale prostě nechci se momentálně scházet s nikým, kdo to takto prožívá. Čistě proto, že se tím kreju. Ten dotyčný se někde nakazí, bude mě pak někde nahlašovat, budu muset absolvovat ten kolotoč s testama znovu, než se na testy dostanu, nebudu smět do práce. Nebo mě bude dokonce obviňovat, že se nakazil ode mě apod. Dcera má nejlepší kamarádku, se kterou se už několik měsíců neviděla, viděli se snad dvakrát co se té druhé holce povedlo zdrhnout, co byla sama doma. Slečny mi je líto, dcery taky, brečí a kámoška jí chybí, ale dokud se její rodiče neuklidní a nechci, aby se s ní vídala a to čistě proto, že se pak nepotřebujeme hádat s její mámou. Bydlíme na vesnici, holky se chtěly schovat u nás, protože venku tu druhou může někdo vidět a naprášit rodičům, ven správně nesmí. Jestli holka zase zdrhne a sejde se s naší, tak to neovlivním i když bych byl rád, kdyby to dcera dodržela a ven s ní nechodila, protože nevím, kdo je uvidí, ale určitě jí nechci doma, nebudu to pak poslouchat. Já bych jí nenaprášil, je mi jí líto a její rodiče nechápu, v životě bych to svým dětem neudělal, ale bohužel, protože prostě chci mít klid a nechci se s nikým dohadovat musí se naše děti scházet pouze s temi, které rodiče pustí a souhlasí s tím. Stejně jako my se stýkáme pouze s lidmi co jsou s tím v klidu. Proto by mě ten test odradil.

Přesně tak, požadavek na test ve mě vyvolává pocit, že budu původcem všeho. A přitom to může být i naopak a nakazit zakladatelka kamarádku :nevim:. I přes negativní testy všech. Ale za blby kecy pak by mi to nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
20.3.21 16:12
@Anonymní píše:
Ok, takze trapne to asi je.. ona tu jezdi casto, ma tady cestu, tak je blbe ji to rusit z duvodu nakazy. To bych se nemohla vzdy na to vymlouvat. Ma sve problemy, chtela pokecat. Kdyz se testuje ve firmach, je pozitivnich 1 %. Test co mam doma, ma podle letaku nejak 97% presnost, nevim jak ty firemni.. Mam to brat tak, ze je nizka sance ze zrovna od ni to chytim?

Proboha neřeš to tak. Šance je 50:50, stejně jako v krámě, jako v MHD, jako i v tom zaměstnání.
Můžeš zo mít i Ty a se stejnou pravděpodobností můžeš nakazit i ty jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
20.3.21 16:39
@Tomáš916 píše:
Já jsem z toho v naprostém šoku, co se to děje a kam to spěje. Autem jezdit nepřestanou, havárka je přece pohoda, všechno je bezpředmětný, až na covid, ten hlavně nechytit :nevim:.

Když jedu autem, tak se taky snažím co nejvíc snížit riziko, že se někde rozplácnu na mastnej flek, třeba tím, že se připoutám a nejezdím jako prase. Stejně tak nekouřím, žiju relativně zdravě, rozhlížím se na přechodu a nesouložím s každým druhým, protože nechci chytit nějaký fujtajbl. A úplně stejně nechci chytit kovid. Co je na tom k nepochopení, že někdo se prostě snaží téhle nemoci vyhnout, stejně jako těm ostatním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
20.3.21 16:55
@Jahru píše:
Když jedu autem, tak se taky snažím co nejvíc snížit riziko, že se někde rozplácnu na mastnej flek, třeba tím, že se připoutám a nejezdím jako prase. Stejně tak nekouřím, žiju relativně zdravě, rozhlížím se na přechodu a nesouložím s každým druhým, protože nechci chytit nějaký fujtajbl. A úplně stejně nechci chytit kovid. Co je na tom k nepochopení, že někdo se prostě snaží téhle nemoci vyhnout, stejně jako těm ostatním :nevim:

Je to ale úplně stejné. Riziko, že tě srazí někdo jiný, je tu stejně jako u covidu. A taky do toho jdeš i s tím rizikem, že ti nějaký blb nedá přednost. Nemusíš soulizit s kazdy druhým, ale nekdy stačí souložit s manželem a nakazit se můžeš stejně. Tyhle rizika už jsme se naučily přijímat, tak nad nimi ani nepřemýšlíme. Ale covid nás úplně paralyzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.3.21 17:03

@Jahru Podívej,pokud chodíš alespoň do práce, tak to můžeš stejně chytit. Já to s největší pravděpodobností chytil zrovna v práci. Chytají to úplně běžně i ti co všechno dodržují a chtějí se vyhnout covidu. Já dělám ve fabrice, ale v kanclu ne na lince, takže s většinou lidí do kontaktu nepřijdu, stejně jsem to chytil a to se u nás v práci vše dodržuje. Přesto to tam řadí, nějaké testování ne k ničemu. Z bezmála tří stovek lidí je pozitivní podle těchto testů jeden, dva. To je naprostá hloupost a je to jenom tak na parádu. Ukáže se to jen tehdy, pokud už člověk vykazuje příznaky. Což by stejně naprostá většina zůstala doma. A protože nemame moznost se izolovat ani kdyby jsme chtěli, odmítám to řešit. Nebudu si otravovat život něčím co neovlivním a už vůbec nebudu kazit dětství dětem vic, než je kvůli opatřením nutné. Opravdu netoužím po tom žít ve strachu z nákazy. Nechci to řešit, stejně s tím nic neudělám, tak proč se stresovat a upírat si to málo co jde v dnešní době dělat. Dětem se překopal život od základů, byly dlouho v pohodě, ale poslední dobou už to na ně padá a já jim přece nevezmu tolik potřebný a důležitý kontakt s vrstevníky a s rodinou. Moc jim toho už nezbylo. Ostatní ať se chrání a nestýkají. Jediný co chci je klid, ať nikdo neřeší kam chodíme, co děláme a kam pustíme děti, potom já nebudu řešit tu druhou skupinu, každý ať si to dělá jak uzná za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.21 17:03
@Kockazvysocan píše:
Proboha neřeš to tak. Šance je 50:50, stejně jako v krámě, jako v MHD, jako i v tom zaměstnání.
Můžeš zo mít i Ty a se stejnou pravděpodobností můžeš nakazit i ty jí.

No nevím, covid je vzhledem k jejímu živ. stylu u ní pravděpodobnější než u mě. Navíc ona kdyby se nakazila, tak jí to snad ani nevadí, zato já bydlím s dalšími 5 lidmi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22566
20.3.21 17:08
@Anonymní píše:
No nevím, covid je vzhledem k jejímu živ. stylu u ní pravděpodobnější než u mě. Navíc ona kdyby se nakazila, tak jí to snad ani nevadí, zato já bydlím s dalšími 5 lidmi :nevim:

Není u nikoho pravděpodobnější. Ona je možná víc imunní než Ty, právě proto, že to nehrotí. Ale s jistotou si troufnu tvrdit, že to není tvoje kamarádka, když si dovolíš takhle se vyjadřovat o jejím životním stylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.3.21 17:13
@Anonymní píše:
No nevím, covid je vzhledem k jejímu živ. stylu u ní pravděpodobnější než u mě. Navíc ona kdyby se nakazila, tak jí to snad ani nevadí, zato já bydlím s dalšími 5 lidmi :nevim:

Koukám, že si fajn kámoška, to je sen každého :nevim:. Podívej se, buď si jí pozvi a neřeš to nebo jí normálně slušně řekni ať nejezdí, že nechceš riskovat. Koumat kdo koho pravděpodobněji nakazí a jaká je šance je blbost. To nikdy nikdo neví. Ty jí můžeš nakazit taky a buď do toho půjdete nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
20.3.21 17:19

@Tomáš916 já myslela, že he to jen fór, že se lidi vzájemně obviňují, kdo koho nakazil, ale on je to asi fakt. :pocitac:. To je na mě už asi moc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
20.3.21 17:37

Já bych si hlavně teď, kdybych jela k někomu na návštěvu, ten test udělala automaticky sama a dotyčnému bych to řekla. A i tak bych se u něj nechovala, jako by žádný covid nebyl. Jestli ty testy jsou fakt na nic, smůla, ale aspoň bych měla pocit, že jsem udělala maximum možného :nevim: Někoho k tomu nutit, když to sám tak nemá, je divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.21 17:49

@Julča001 to by bylo od tebe hezké.. třeba můj manžel navštěvuje babičku vždy jen po negativním testu v práci. Zato někdo se fakt tváří, že covid vůbec není..

• Citovat
  • Upravit
4998
20.3.21 17:59
@Anonymní píše:
@Julča001 to by bylo od tebe hezké.. třeba můj manžel navštěvuje babičku vždy jen po negativním testu v práci. Zato někdo se fakt tváří, že covid vůbec není..

Právě, když jsou ty testy teď dostupné, tak proč to nevyužít, je to chvilka. Chtěla jsem jet k našim (3 důchodci) na Velikonoce, ale zas z toho nic nebude, i když by si člověk ten test udělal. Ale chápu, všichni právě takhle neuvažují. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
23.3.21 18:58
@Kockazvysocan píše:
Přesně tak. Ja už jsem z toho šílenství a z toho, jak lidi blázní a úplně přestali používat selský rozum, hrozně unavená.Zajímalo by mě, kolik těch hysteriků přestane jezdit autem, protože se může stát nehoda :roll:

a kolik obézních s cukrovkou, kteří jsou nejvíc ohroženi covidem, teď začalo hubnout, cvičit a celkově změnilo svůj životní styl. To by mě hrozně zajímalo.
Každý rok u nás přibývá 60 tisíc nových pacientů s cukrovkou, údaj z roku 2016 říká že jich v tom roce bylo přes 900 tisíc. Dělají tihle lidi teď něco jinak? Tedy kromě toho, že se testují a bojí se covidu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí