Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky dcerka ma covid, ma 8 let nasazujete nejake vitaminy detem? mate nekdo zkusenost jak jsou dlouho deti pozitivni? mala ma silenou rymu a nastridacku boli usi jinak nic
Dávala jsem jen vitamín C a snažila jsem se dceru přesvědčit, aby hodně pila. Staršímu dítku jsem dala párkrát Echinaceu, ale tu pro osmileté dítko asi ne, alespoň na té naší bylo uvedeno, že je od 12ti let.
Covid jsme sice nejspis nemeli (aspon ne potvrzeny), ale u kazde virozy C a D a probiotika. Hlavne kolem nedostatku D bylo v souvislosti s covidem docela dost zkoumani, obecne na imunitu je dobry.
@beruska9 dekuji probiotika mne nenapadla ale mate pravda nasadime. c,d davame oddneska. jinak pokud jste covid nemeli tak mate stesti.ja uz mela covid dvakrat a cekam kdy ho lapnu od male a posledni byl prave ted v breznu je to des
@Adaneli ja na to dosla nahodu malou boleli ucho a mela rymu jsem ju ve stredu testla a byli dve carka uplne stejne, do dneska je pozitivni, usi lepci ale ryma jak blazen porad
@hanka1120 konvičku zvládne? To by jí dost ulevilo. Já to mám teď čerstvě za sebou (snad), bylo to krušný a pořád jsem z toho unavená a bolí mě v krku.
@Adaneli prave ju boli i ucho proto jsme konvicku nedelali, ja naposledy v breznu a byla jsem uplne k. o. cekam zda to chytnuu nebo ne
@hanka1120 ja si na rymu nemuzu vynachvalit Sinupret sirup. K tomu bych aspon na noc dala Nasivin kapky, at ji to nesedne na ucho. Vitamin C muzes dat, my mame v podobe prasku do vody a vitamin D. U nas jsme teda rymu nemeli, malej to dvakrat nechytl (nebo to donesl domu on, rymu miva pravidelne, ale zadna hruza) a dcera mela jeden den horecku, podruhe to ode me nechytla. Preji brzke uzdraveni!
@hanka1120 a jo, bolest ucha, tak to bych taky radši konvičku nedělala. Máte Otobacid? Tak přeji, ať to brzy přejde a hlavně, ať to nechytíš.
@hanka1120 píše:
@Adaneli prave ju boli i ucho proto jsme konvicku nedelali, ja naposledy v breznu a byla jsem uplne k. o. cekam zda to chytnuu nebo ne
Ja ho mela v breznu a ted, prubeh stejny, ale ted 1000× lepsi, ze jsem o nem skoro nevedela. Na ucho je dobre nakrajet cibuli do pomozky a dat pod cepici, i na noc. Pomaha to na bolest a spousti to dobre rymu…