ČPZP - manažerka mateřství

Anonymni
9.10.09 20:38

ČPZP-manažerka mateřství

Holky byla jsem u HZP, která se spojila a vzniklo toto. Mají tam program manažerka mateřství, kde můžu vyčerpat 4500,–kč. Myslíte, že je to i na plíny, ubrousky, třeba přesnídávky a tak? Nebo jen vitamíny a léky, popř nějakou léč. kosmetiku? Někde jsem četla, že si maminka koupila i kočár, ale to se mi nezdá. Nevíte někdo jak to je? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
9.10.09 21:13

Manažerka mateřství byla už i u české národní /před sloučením s hutnickou/

Je to na cokoliv spojené s těhotenstvím, porodem a následným mateřstvím…

plínky, autosedačka, kosmetika, čaje, vitamíny, nadstandart v porodnici, epidurál, manžel u porodu, láhve a dudlíky pro miminko, UM … víc mě nenapadá…

Od všeho sbírat účtenky od pokladny a nezapomenout si na účtenku dát razítko. Vše musí být z lékárny nebo zdravotních potřeb /plínky, UM, kosmetika/. Sedačka z obchodu nebo netu, ale né z bazaru či druhé ruky.

Já si to nedávno vybrala. Složenka mi příšla týden po odevzdání všech účtenek na pojišťovně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
9.10.09 21:40

nu musím vyvrátit trošku představu Mavy
Byla jsem u České národní a manažerku na první dítě jsem vyčerpala do poslední koruny a teď jsem se těšila, že to udělám úplně stejně, ale už to tak jednoduché není.
Předtím mi proplatili téměř cokoliv, co bylo koupené v lékárně nebo zdravotnických potřebách, teď už jsou to vnitřním předpisem jmenované produkty. Takže za sunar a plínky už mi nic nedají. Na pojišťovně v tom sami ještě nemají úplně jasno, co můžou a co ne, říkali, že se mi budou snažit proplatit co nejvíc, ale jak jsem viděla, co jim říká ten předpis, tak budu ráda, když mi proplatí nějaké vitamíny a čaje a manžela u porodu a to mám schovaný štos účtenek za kde co. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.10.09 21:41

Děkuju, tak to si asi koupím konečně golfky. Ale asi tam raději zavolám, že?

• Citovat
  • Upravit
50725
10.10.09 00:08

Za dob ČNZP to bylo opravdu tak, jak píše Mava. Jediné, co by nemělo být, je oblečení, říkala paní. Že by to teď změnili? Asi bude lepší tam zavolat a informovat se, i mně zbývá ještě pár stovek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.10.09 00:15

Co říká jejich web…

Možnosti čerpání:

• produkty zakoupené v lékárnách a prodejnách zdravotnických potřeb:
    dětské čaje, vitamíny, léky pro dítě, těhotnou ženu a matku dítěte do 18 měsíců jeho věku, speciální přípravky pro těhotné a novorozence, ortopedická obuv
  • nadstandardní pokoj v porodnici
  • otec u porodu
  • nadstandardní vyšetření spojená s těhotenstvím, nehrazená, nebo částečně hrazená z všeobecného zdravotního pojištění a hrazená pojištěnkou *
  • kurzy pro těhotné, předporodní kurzy, kurzy pro matky s dětmi
  • léky pro odvykání kouření předepsané lékařem a volně dostupné přípravky na odvykání kouření

SEZNAM PROPLÁCENÝCH PŘÍPRAVKŮ

Nárok na čerpání příspěvku vzniká za těchto podmínek:

• V době nákupu i nárokování příspěvku musí být žena a po porodu i dítě pojištěni u ČPZP.
  • Příspěvky jsou poskytovány pouze jedenkrát během jednoho těhotenství nebo mateřství do 18 měsíců věku narozeného dítěte.
  • Příspěvek na odvykání závislosti na nikotinu lze čerpat pouze jedenkrát bez ohledu na počet těhotenství nebo absolvovaných cyklů léčby neplodnosti.
  • Nákup musí proběhnout výhradně v lékárně nebo prodejně zdravotnické techniky

K čerpání převodem na bankovní účet je nutné předložit:

• Občanský průkaz
  • Těhotenský průkaz nebo rodný list dítěte
  • V případě nákupu ve specializovaném internetovém obchodě je nutné doložit fakturu i potvrzení o platbě vystavené poštou či doručovací službou
  • Potvrzení lékaře o léčbě v centrech léčby neplodnosti nebo v reprodukčních centrech
  • Potvrzení o účasti na odvykací kúře závislosti na nikotinu ve specializovaných centrech
  • Originál daňového dokladu o úhradě produktu či služby, který musí obsahovat:
    jméno, příjmení a rodné číslo matky

účel vystavení dokladu datum úhrady
uhrazenou částku
razítko zdravotnického zařízení lékárny nebo specializovaného obchodu
podpis vydávajícího zaměstnance

Tož to mě nepotěšili, blbečci, ještě že jsme tehdy z toho příspěvku koupili autosedačku. Teď jsem tajně doufala, že by mi ten zbytek mohli přispět na jídelní židličku, ale kdeže :roll: Jinými slovy, zjevně je to spíš pro těhule… Uhradila bych si z toho třeba screening v 1. trimestru, nějaký ten kurz, ale co s tím zbytkem…

HA, kurzy pro matky s dětmi, to bude plavání mimin taky, co? Hned jim to tam donesu… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
10.10.09 08:52

Já to byla vyřídit minulý týden a proplatili mi vše co jsem psala

autosedačku, plínky, UM, tampony do podprsenek, koj. lahve, dudlík, sabsimplex. vitamíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.10.09 09:37

Mava a bylas tam ještě v září (do středy) nebo už říjnu (od čtvrtka)? Oni jsou totiž sloučení od 1.10., tím pádem i ty změny platí až od října…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
10.10.09 09:46

aha…já tam byla poslední týden v září minulý týden mi přišla složenka…

Tak to jsem ráda ,že jsem to vybrala za starejch podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
10.10.09 13:31

Jsme pojištěnci HZP teda bývalé HZP teď už průmyslové pojišťovny. Tak jsem se natěšila, že mi taky konečně něco proplatí (zrovna jsme kupovali autosedačku), ale malá má 20 měsíců takže asi nic co :( :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
10.10.09 16:05

dotaz

Takze pokud jsem rodila pred 25.11.2008 a mam schovany doklad o platbe nadstandartu, tak by mi i ted kdyz ma maly necely rok, meli proplatit tech 1500 kc?

Chapu to dobre? To by bylo super. Nat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.09 17:45

Tak jsem tam tedy volala a opravdu proplatí jen to, co uvádějí, nic navíc, takže je to v podstatě dětská kosmetika, čaje a některé léky, ort. obuv. Jinak se mě nic netýká. :-) Nechápu to. Tak tedy nakoupím za 2500,– krémy a čaje a 2000,– si nechám na ty boty až bude malý chodit. Kdyby raději nechali volnost, taková autosedačka nebo fusak by se hodily více. .-)

• Citovat
  • Upravit
2786
13.10.09 09:07

pro uplnost

tak jsem sla na CPZP a i kdyz dle internetu mam narok na proplaceni nadstandartu tak mi ho neproplati a to z duvodu, ze pokud je nekdo klientem byvale HZP ne CNZP,tak mu proplaci pouze doklady z roku 2009, u CNZP by proplatili i toto.

Maji to opet bezvadne uvedeno na svych strankach a ani na bezplatne lince to pani nevedela a musela to den zjistovat.

A leky jen dle jejich seznamu .Jinak teda nic.

Nat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.10.09 16:40

Já jsem se ptala na epidurál placený 06/09 a prý ne. Nechápu proč manažerka mateřství, když si v podstatě můžu proplatit jen léky a čaje. No ale aspoń něco, že? :D

• Citovat
  • Upravit
2986
22.10.09 13:05

Tak jsem si šla proplatit aspoň něco málo, co ještě jde.
Minule (cca 2-3 týdny) jsem si tam vyzvedla seznam jmenovaných přípravků a doma prostudovala byl tam i Aktiferin (železo)…nu teď jsem tam nesla účtenku a prý už ho stihli ze seznamu vyřadit :roll:
Ale všimla jsem si, že se tam dají proplatit prohlídky v těhotenství, které nejsou hrazené, tak jsem se ptala, jestli to může být i genetika z toho prvního trimestru jak se platí a ona říkala, že jo.
Takže info pro vás, které jste genetiku absolvovali a máte doklad. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat