Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Chodila jsem s holkou od mala na ortopedii a mudr nám doporučovala místo papuček kvalitní letní sandálky s pevnou patou. Holka je nosila i do školky.
@renyx bohuzel, to je udel. ja mam ted 9mesicni dvojtcatka, co zacinaji tapt, takze jdu taky do mdlob, kdyz si predstavim, ze dam dvakrat 700 za prvni botky, ale tak co, ja klidne budu nosit nejaky cas boty od vietnamcu a aspon budu vedet, ze jsem udelala vse proto, aby holky mely zdravy nohy ![]()
akorat budu asi muset odstrelit tchyni
minule mi prinesla boticky od nekoho, ze jsou pekny, neodreny, atd… tak jsem ji jasne dala najevo, ze holky nebudou nosit boty po nekom, zvlast, kdyz maji v rodine problemy s nohama. vysvetlila jsem ji to slusne, mile, racionalne a rekla mi, ze je mam teda vyhodit, kdyz je nechci, tak jsem je dala do kose. tchyne odesla a ejhle botky z kose fuc. takze je vzala a tomu mymu rekla, ze je bude davat holkam na litacku, kdyz je bude hlidat. tak jsem ji to vse vysvetlila znova, s tim, ze si to nepreju. no a vcera prijela zas a ze pry pribuzni z anglie privezli takovy krasny adidasky po jejich holce pro holcicky, ze jim je bude davat na litacku… no nezabili by jste ji?
![]()
@Janča005 píše:
Chodila jsem s holkou od mala na ortopedii a mudr nám doporučovala místo papuček kvalitní letní sandálky s pevnou patou. Holka je nosila i do školky.
Nečetla jsem celou diskuzi, každopádně každý bude mít svůj jiný názor (včetně odborníků), takže rozhodnout se stejně budeš muset sama. Já osobně bych takhle malému dítěti takové boty místo bačkor nedala. Takhle malé dítě má mít patu a né nazouváky. Syn je má taky, ale jen na bazén. Doma má z ortopedie nakázáno chodit v pevných kotníčkových bačkorkách/sandálkách, kvůli kotníkům.
@Aeklyn nevím kde se to učí
já na toto tema dost diskutovala s odborníky a i sledovala ruzné diskuze. Ale vždy šlo o názor odborníka a ne celé společnosti. takže jestli se to někde vyučuje jinak netuším. mě zajímal názor odborníka - ortoped, neurolog, fyzioterapeut, pediatr.
@K.Black píše:
@renyx místo bačkůrek bych je dvouletému dítěti nedala, beru to teda podle nás, že bačkůrky má na noze největší část dne. Jinak k vodě, nebo na chvilku na ven klidně. Do školy místo přezůzek taky, ale dvouleťákovi ne!edit: nejsem švihlá botičkářka, která by dávala dětem jen botičky certifikované, nebo značkové, boty kupuji zdravým rozumem, ne podle internetových diskuzí.
Příspěvek upraven 24.03.13 v 13:45
Tak nějak, já sy myslim, ze pokud boticka splnuje, to co memu diteti vyhovuje a neskodi, tak nemusi mit zadnou specialni certifikaci a navic, nevim jestli jsem to psala, ale vetsina certifikaci( tech dulezitych) je pro dodavatele zdarma, takze nemaji potrebu to az tak vyzdvihovat, nez kdyz zaplati majlant za zirafu ![]()
@Aeklyn to bych taky nedopustila
. Taky u nás byly takové cuky, že na zahradu, na motorku, na hřiště..To by je ale nosila furt, že..Ani náhodou! ![]()
@Mar80 joj, ja to nemyslim zle
jen koukam, ze je to vsudne jine, co rekne jeden odobronik, druhy popre ![]()
@Aeklyn píše:
@Mar80 joj, ja to nemyslim zlejen koukam, ze je to vsudne jine, co rekne jeden odobronik, druhy popre
omlouvam se za preklepy a psani, odbiham za holkama, rostou jim zuby, takze teplota a rev…
@Aeklyn no to je ale se vším. nevzala sem to osboně
mě to ale štve. to že se názory odborníkučasto liší.
samozřejmě že má mít máma vlastní rozum, ale někdy je prostě potřeba si zjistit informace pro a proti a pak se rozhodnout, ale když pak na jedné stránce e napsáno že jedině A je správně a na druhé že ne že B je to pro děti nejlepší tak nevím. je to se vším. botky, příkrmy, očkování…
@Aeklyn píše:
omlouvam se za preklepy a psani, odbiham za holkama, rostou jim zuby, takze teplota a rev…
Promiň, že si trochu rýpnu, ale neměla bys být spíše u nich? ![]()
@renyx píše: Čekám negativní reakce, ale třeba mne překvapíte. Minulý týden jsem koupila dcerce (2 roky) v Tescu "crocs', že je budeme nosit do bazénu a v létě k vodě (byly v akci
..Tedy na výjimečné chození, nemám o nich moc dobé mínění, co se týká dětí, ještě když nejsou ani značkové a nožka v nich není pevná.. Nicméně dcera si je oblíbila a doma nic jiného nechce. Klasické bačkurky odmítala vždycky, měla různé druhy i značky ale po 5 minutách je sundává. Toto by tahala celý den..Když je schovám, shání se po nich..Na jednu stranu jsem ráda, že nechodí bosky (máme doma teplo, ale stejně), na druhou se bojím, aby si nezničila nohy. Sice jsme hodně venku, ale i doma toho dost naběhá.. Co myslíte???
Podle mě je jedno, jestli dítě nosí klasické bačkůrky nevo crocs. O textilních bačkorách s placatou podrážkou určitě nemáme iluze nikdo a crocsíky mají aspoň uvnitř nějaké tvarování.
Jestli z toho nemáš dobrý pocit, tak jí je vždycky na chvíli seber. Já bych spíš než ze zničených nohou měla blbý pocit z toho, že v těchto gumákách se nožky docela potí. Myslím tím neoriginál galoše. V originál Crocs se potí o něco míň. Ale třeba moje mamka nosí neoriginál galoše na doma taky a noha se jí nepotí vůbec, já bych v tom být nemohla. Maximálně v létě venku…
@Katty Caprio mam je metr od sebe a na stridacku chovam jednu a druhou
, protoze se vzdy uklidni a pak si chtej hrat, takze odlezaji pryc, a pak zase chtej zpatky, maraton cca po 10ti minutach ![]()
@Aeklyn píše:
@Katty Caprio mam je metr od sebe a na stridacku chovam jednu a druhou, protoze se vzdy uklidni a pak si chtej hrat, takze odlezaji pryc, a pak zase chtej zpatky, maraton cca po 10ti minutach
Aha, tak to potom jo
![]()