Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Čekám negativní reakce, ale třeba mne překvapíte
. Minulý týden jsem koupila dcerce (2 roky) v Tescu "crocs', že je budeme nosit do bazénu a v létě k vodě (byly v akci
..Tedy na výjimečné chození, nemám o nich moc dobé mínění, co se týká dětí, ještě když nejsou ani značkové a nožka v nich není pevná.. Nicméně dcera si je oblíbila a doma nic jiného nechce. Klasické bačkurky odmítala vždycky, měla různé druhy i značky ale po 5 minutách je sundává. Toto by tahala celý den..Když je schovám, shání se po nich..Na jednu stranu jsem ráda, že nechodí bosky (máme doma teplo, ale stejně), na druhou se bojím, aby si nezničila nohy. Sice jsme hodně venku, ale i doma toho dost naběhá.. Co myslíte???
My je teda nosíme taky a nevidim v tom problém ![]()
Já je nosim taky a jiné bych ani sama nechtěla. Podle mě když nejsou značkové bude rozdíl třeba v materiálu, taky bych dávala dítěti ponožky aby nebylov nich naboso, ale jinak.. Jinak já osobně preferuju doma běhat bez bot. Jako malá jsem doma bačkory ani jiné boty nenosila a mám ještě teď krásnou klenbu a ani na jiné defekty jsem nikdy netrpěla.
Příspěvek upraven 24.03.13 v 13:14
Starsi syn taky nosi, dokonce je mame i ve skolce misto papucek a ma je tam polovina tridy ![]()
@Sweetis to jsi mne potěšila
. Já je právě doma taky nosím a super. Ale u děcka na boty hodně dbám, páč v rodině z obou stran mají s nohama (klenbou ) problémy.. Ale oni ty croscy mají klenbu tvarovanou, takže v tom asi problém nebude. Díkyy ![]()
Nosili jsme taky, ale myslím že brzo vylezou bubáci co napíšeou že kvůli tomu se dítěti zkroutí nohy a vypadne páteř. Jen u ve školce byli zakázané, protože když děti lítaj tak na linu kloužou a dětem se vyzouvají ![]()
@ohýnek ano ano, to čekám. Ale ráda vyslechnu i negativní názory
.
Ahoj, to jsem zvědavá, co Ti kdo napíše. Mám taky dvouletou dceru a crocsy má schované ve skříni - dostala je jako dárek a noha jí do toho doroste zřejmě v létě, to jí bude 2,5 roku - a uvažuju jí to pak dát, ale taky nevím. Teď nosí na doma klasické papuče s žirafkou s otevřenou špicí a pevnou patou. Já nevím, no… Osobně bych ještě dvouletým botky bez paty nedávala, ale nevím, jestli je pro to opodstatnění, viděla jsem spoustu dětí co v nich chodily ještě dřív a nešmajdají a chodí normálně…
Těžko říct, jak se to na té noze podepíše… Když si ale vezmu, že u vás by to byly botky na doma a malá by v tom byla de facto celý den, nemyslím, že je to moc vhodné, ale záleží, jestli k podobným věcem přistupuješ „volněji“ nebo chceš mít vše podle předpisů.
Věřím, že jsou maminky které Tě už jen za tu myšlenku udou kamenovat a naopak maminky, které by to dětem na nohu klidně daly.
Jsem zvědavá na názory.
EDIT: Tak jsem si pročetla příspěvky výše a ta zbytečně řešící jsem já - ostatní děcka crocs už dááávno nosí, tož to jste mě potěšily, děvčata.
Až dceruši doroste tlapka, tak je vytáhnem. ![]()
Příspěvek upraven 24.03.13 v 13:23
Mě je schválila i neuroložka-máme teda original, kvuli klenbě, ale říkala že anopak jsou mnohem vhodnější než 90% bačkurek prtže jsou lehčí a širší, ve školce být nesmí takže kupujem typově balerínky, klasický bačkurky natku buď tlačí nebo s eji vyzouvají
@renyx Právě no, klasické bačkorky jsou rovné a já si teda pamatuju z první třídy, že mě z nich párkrát bolela chodidla
Já jiné než Crocsy a jim typově podobné u určitě kupovat nebudu
![]()
@Maddlen co se týká botiček, jsem spíš „podle předpisů“.
. Ve výchově jsem spíš benevolentní, ale botky prostě řeším (někdy až přehnaně, teď už měsíc špekuluju nad jarníma
.
@spiky01 zajímavé! Názor neuroložky…Nachvál někde porovnám originál s těmito… @Sweetis Já je taky nesnášela!!!
Přesně, jak píše @spiky01. jsou vhodné, pohodlné a nožičku nemrví, ale to mluvím o pravých crocs. pracovala jsem v obchůdku zaměřeném na dětskou obuv, tak jsme to pořád zkoumali. bohuzel ty obyc napodobeniny crocs uz tak dobré nejsou, nějaké drzeni klenby tam neexistuje a material taky hruza. a o žirafě škoda mluvit
jen reklamni tah, jak vydělat prachy. certifikat zirafa totiz nezarucuje, ze bota nozicce neskodi, pouze zarucuje, ze materialy, ze kterych je vyrobena jsou neskodne, ale nejake podpirani klenby, spravny ortop. tvar? to je zirafe fuk ![]()
Nevím nebudu hanit jen napíši co jsem četla u bot dětem do 3 let nezáleží na klembě ale na to aby měly pevnou patu kvůly tomu aby se jim nezbortila noha teprvee od tří let je důležitá kleba
Toť vyčtený názor na boty ![]()
@Aeklyn tak s tou Žirafou jsi mně dostala
. na co se teda člověk může spolehnout? Asi jen tak na vlastní rozum, co? Prostě botu důkladně prohlídnout a posoudit.. I když, např. s tou klendbou stále moc nevím, jak to má či nemá být..
@Aeklyn píše:
a o žirafě škoda mluvitjen reklamni tah, jak vydělat prachy. certifikat zirafa totiz nezarucuje, ze bota nozicce neskodi, pouze zarucuje, ze materialy, ze kterych je vyrobena jsou neskodne, ale nejake podpirani klenby, spravny ortop. tvar? to je zirafe fuk