Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den lečim se z Crohnovou nemoci
Z přítelem se snažíme o ditě
Tak jsem se chtěla zeptat jestli nějak nevadí prášky co beru
(Pentasa, omeprazol, prednison)
Řeš to primárně se svým ošetřujícím lékařem, ale obecně chceš těhotnět v době remise.
To je dotaz na gastroenterologa a gynekologa. Vzhledem ke genetickým predispozicím bych dítě vynechal.
@Zumpa píše:
To je dotaz na gastroenterologa a gynekologa. Vzhledem ke genetickým predispozicím bych dítě vynechal.
Ježiši, to je jako hele máš vysokej tlak, může to podědit díte, žádný si radsi nedělej
… Vlastně radši nikdo by nemel mit deti ne, protoze kazdej mame nejake predispozice. Crohna může mít i člověk, který to v rodině ani nemá a rozhodne to dite ani nemusi pak mít
@Zumpa píše:
prosím tě k jakým predispozicím můžeš uvést procento a odborný článek?
Řešila bych pouze s lékařem, ne s lidmi na netu
Jen bych doporučila dopilovat ČJ, než začnete mimískovat ![]()
Mám Chrona taky, momentálně jsem v 26+5 s dvojčaty. Musíš se dostat do remise a konzultovat to s lékaři. Co se týče léků tak beru Pentasu, Imuran a Tardyferon (byla jsem anemická)
Sice nemam Crona ale ulcerozni kolitidu, každopádně pentasu beru také. Ujišťovala jsem u svého gynekologa i gastroentrologa (asi 3×) zda pentasa opravdu nevadí. Řekl (pokaždé
), že pentasa opravdu nevadí, protože působí lokálně pouze ve střevě. Co se tyče ostatních léků bohužel nevim ![]()
Dobrý den můj přítel má každodenní bolesti břicha a špatné vyprazdňování a krev ve stolici. Jsou to příznaky Chrona? Lékaři nic nenašli a už nikdo neví co by to mohlo být.