Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, jsem v 18. týdnu, je to mé první těhotenství a je mi 41 let. Včera jsem se dozvěděla, že mám nízko položenou placentu. Vím, ze mám mít klidový režim, žádný sex, atd. Ale pro bolesti zad jsem zvykla cvičit si takovou lehkou, protahovaci jogu. Žádné posilování. Myslíte, ze můžu cvičit nadále? Úplně jsem se zapomněla zeptat ????
V žádném případě bych necvičila. Měla jsem kamarádku s nízko položenou placentou a polovinu těhotenství proletěla v nemocnici. Neriskovala bych.
Necvičila bych. Klidový režim znamená bez zbytečné námahy. A i když jen protahuješ, tak břicho pracuje. Takže bych neriskovala případné krvácení. Pokud si nejsi jistá, zavolej si ke svému lékaři a zeptej se jeho.
Necvičila bych raději, ale ona ta placenta se bude vytahovat nahoru pro troše štěstí, takže se na další kontrole zeptej lékařky. ![]()
Raději nee
taky mi byl nařízen klidový režim, taky mě z ležení boleli záda, tak jsem si pustila jógu pro těhotné, půlku cviků jsem nedělala protože mě bolely, ostatní bylo jen takové protahování a rozhýbání a pak mi celou noc tvrdlo břicho ![]()