Nadstandartní váha?

133
25.3.20 11:11

nadstandartní váha?

Ahoj ráda bych se zeptala, jak jste na tom byly s přibíváním v tehu? Jsem 26tt a mam nahoře 12 kilo, zdá se mi to hodně, ale nejni to tak že bych se nějak cpala, jím stejně jako před tím.. nejni to tak že se nějak omezuju ale rozhodně se nepřejídám.., snad to ani nejni vydět jinde než na břichu, trochu mi to dělá starosti :(.. je to první těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LiveDream
25.3.20 11:18

Já jsem do 7měsíce jen zvracela, téměř nic jsem do sebe nedala, jedla jsem stejně jako před těhotenstvím jen zdravou stravu přizpůsobenou fitness životem a přesto jsem šla rodit +32kg…teď má malá 11m a už mi chybí jen 2kg do původní váhy a to šly dolů jen procházkama. Nic víc jsem pro to nedělala. Na fitko sílu nemám vůbec, protože se u nás v noci prostě nespí🙈.

• Citovat
  • Upravit
3911
25.3.20 11:18

@Michaelaa90 V těhotenství máte víc krve, plodovou vodu, dítě… Někdo za těhotenství přibere 30 kilo, někdo 8, přitom jíst můžou stejně. Taky se vám teď přibírání může zastavit a do konce naberete tak max váhu dítěte a nějakou zadrženou vodu.
Některé kynou nejvíce na začátku a na konci hubnou - protože se nemůžou pořádně najíst a některé to mají přesně naopak :) Pokud nekynete šíleným tempem ve stylu dvě kila týdně, tak bych to úplně neřešila. Doktor si vás pohlídá.
Já za celé těhotenství nabrala 12 kilo, z čehož byla většina voda. Byla jsem oteklá jak balon, doslova a do písmene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
25.3.20 11:19

@Michaelaa90 Já přibrala v prvním 17 a v druhým přes 20kg. Většina z toho byla voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
25.3.20 11:21

A kolik jste nechala přímo v porodnici??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
25.3.20 11:22
@Michaelaa90 píše:
A kolik jste nechala přímo v porodnici??

Já? No upřímně nevím, měla jsem tam jiný starosti, než se vážit a doma jsme váhu neměli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
25.3.20 11:23
@LilyJane píše:
@Michaelaa90 V těhotenství máte víc krve, plodovou vodu, dítě… Někdo za těhotenství přibere 30 kilo, někdo 8, přitom jíst můžou stejně. Taky se vám teď přibírání může zastavit a do konce naberete tak max váhu dítěte a nějakou zadrženou vodu.
Některé kynou nejvíce na začátku a na konci hubnou - protože se nemůžou pořádně najíst a některé to mají přesně naopak :) Pokud nekynete šíleným tempem ve stylu dvě kila týdně, tak bych to úplně neřešila. Doktor si vás pohlídá.
Já za celé těhotenství nabrala 12 kilo, z čehož byla většina voda. Byla jsem oteklá jak balon, doslova a do písmene.

Vychází mi to tak na 2 kila měsíčne.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
25.3.20 11:31

Hele to je strašně individuální a jak to měli ostatní ti stejně nic neřekne. Já např rodila dvojčata ve 33tt s +20 kg, 10 kg zustalo v porodnici (z toho děti měli dohromady jen něco málo přes 3, ale byla jsem strašně zavodněná) a během 3m jsem pak byla na své původní váze, aniž bych pro to kromě kojení něco dělala. Jez zdravě, raduj se z těhotenství a kila neřeš :kytka:

Příspěvek upraven 25.03.20 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
25.3.20 11:35

@Michaelaa90 To je úplně v pohodě. To co jsem psala - ty dvě kila týdně, to už může být problém kvůli zavodňování, preeklampsii a tak podobně.
Roste ve vás dítě :) Jak už tady psali, jezte zdravě (a nebo praste, to je na vás :D ) a užívejte si to. Spoustu z těch kil necháte v porodnici. Něco zmizí porodem, pak vyčůráte to zavodnění a když budete kojit, tak ty kila pojedou dolů skoro sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
25.3.20 11:48

Za celé těhotenství jsem nabrala 8kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
25.3.20 11:48

Já třeba přibrala 20 kilo. Zpočátku jsem jedla normálně. Je konci už jsem jedla samé blbosti a tláskala pátý přes devátý. Během ani ne půl roku jsem z porodní váhy 86 kg zhubla na 57, takže bych to nehrotila.je to individuální. A pokud jíte správně a v pořádku, tak už vůbec ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
25.3.20 12:10

Je to individuální, jedla jsem jak dobytek a přibrala jsem 8 kilo. Kamarádka rodila s +32 kg, ale byla hrozně zavodněná a nateklá, po porodu byla brzo na své váze. Pokud jíš normálně, tak se možná spíš zavodňuješ, což asi neovlivníš, některé ženské to tak prostě mají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
25.3.20 12:53

Děkuji za názory, Asi to opravdu víc rešim, všude se dočítám že v normě je to 12 kilo za celé těhu.. Tak se hodím trochu do klidu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.3.20 16:19

Já v 26. týdnu měla nahoře 8 kg, celkově jsem nabrala asi 17… záleží taky na tvé výchozí váze, pokud jsi hubená, můžeš nabrat i víc. Určitě bych se snažila jíst zdravě a přiměřeně se hýbat. Ale samozřejmě nedržet nějakou dietu ani nedřít v posilce! :mrgreen: Prostě jíst hodně, ale zdravě a hodně chodit, jóga, plavání… Někomu jdou nabraná kila po porodu rychle dolů, někdo si musí starou postavu zpátky vydřít.. přijde mi lepší se krotit v těhu, než potom muset makat s mimčem. Já jsem půl roku po porodu a pořád mám 5 kilo oproti původní váze. A těch pět kilo si myslím, že už jsem přibrat nemusela, v druhém trimestru jsem to přeháněla se sladkým. Zpětně si říkám, že jsem se měla víc hlídat a teď už jsem mohla mít zpátky svou starou postavu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí