Croozer a Cougar Chariot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
219
2.11.07 10:18

CROOZER A COUGAR CHARIOT

Potřebovala bych poradit, čekám druhé dítko v dubnu,mezi dětičkami budu mít rozdíl rok a měsíc, přemýšlím jaké vozítko jím pořídit(tím samozřejmě myslím i normální dvojkočárky).
Na různých diskuzích jsem se dozvěděla,že si maminky pochvaluji právě croozer nebo lepší verzi vozítka a tím je odpružený Cougar chariot,hodně mě oba zaujali, protože jsou univerzální,to znamená,že se dají použít jako normální kočárek,ale taky se dají připojit za kolo,nebo použít ke bruslení.
Hodně info sme se dozvěděli v prodejně dvě plus dvě, http://www.dveplusdve.cz/index-po.htm , ale potřebovala by jsem slyšet i zkušenosti maminek.
Napíšu co mě na něm láka a co odrazuje,poprosila by jsem maminky,které tyhle vozítka mají,aby mi poradili co a jak.
Děkuji.

Je lehký, 11,2 kg (bude se bavit o verzi pro dvě děti).
Dobře se s ním manipuluje.
Jak jsem psala výše je univerzální(kočárek,brusle,běh,kolo)

1/Je široký 81 cm,jak se pohybujete po obchodech,metro,eskalátory,výtah?
2/Děti v něm jenom sedí, tak si nejsem jistá jestli je to vhodný na každodenní používaní jako kočárek.Takže pokládáni na bříško,do lehu nepůjde. Jaké s tím máte zkušenosti,chybí to dětem?
3/Mimi bude mít takovou vložku do 10 měsíců,takže bude ležet, to by snad mělo být v pohodě.
4/Jak se tam snášejí dva sourozenci?
5/Dá se používat v zimě?,není v něm zima?,jak jede ve sněhu?V čem děti vozíte(fusák)?

Tak,zatím mě nic jiného nenapadá.
Juliska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
2.11.07 11:56

Ahoj Julisko,
koupi Croozera ti schvaluju a doporučuju. Taky ho máme, dvoumístný, pro dvě děti, který budou od sebe 20 měsíců.
Není širší než invalidní vozík, takže v každým obchoddě, kde mají pokladnu pro vozíčkáře, v pohodě projedeš.
Se zimou problém asi nebude, má to obrovksý terééní kolečka, naopak si myslím, že lepší než kočárky, a zimní fusak tam v pohodě připneš popruhama.
Rozhodně nepočítám s tím, že ho budu používat denně celý den, ale na naákupy rozhodně. Na cel den bych tam mimčo nedala, ale to nemíváš ani v kočárku.
Máme ho z dveplusdve a jsme moc spokjený s přístupem.
Už jsme s ním byli na kolech a bylo to naprosto super. Starší dcera si tam teda zatím seděla sama, ale byla nesmírně spokojená a užívala si to.

Tak se správně rozhodněte.
Pá J.

• Citovat
  • Upravit
2257
2.11.07 15:28

Ahoj Julisko-tak my máme zase Chariota a když jsme si byli v dvě plus dvě vybírat, chtěli jsme původně Croozera, ale po shlédnutí Chariota jsme šli do něj. Máme sice jednomístný, ale jsem s ním moc spokojená a drandím s ním i jako s kočárkem (teď už teda ne, ale loni jsme v něm byli hodně)
Rozdíl jsme tak nějak viděli hlavně v odpružení a ceně-jedno je velké plus Chariota a druhé velké mínus. Dokoupili jsme k tomu cyklo :,-(u a trekovou :,-(u a pak ještě kočárkový set a měli jsme tam tu vložku pro mimčo od 6-18 měsíců, kde si Adélka dlouho hověla.

Jinak si myslím, že obě kárky jsou super, ale jestli půjdete do Chariota, tak chybku neuděláte taky. Ptala jsem se taky pána v 2+2, jak se pak tyhle vozíky prodávají a on řekl, že klidně ať ho pak k nim přivezu a za velmi slušnou cenu mi ho dají na bazar. Kamarádka má ještě ten lepší (tuším CX1) a už se jí dvě maminky ptali, jestli ho nechce prodat, je to totiž dosti nedostatkové zboží.

No, jestli by tě zajímalo něco víc, napiš mi SZ, pošlu ti i nějaké foto a nebo se můžu zeptat kamarádky, co má dvoumístného Chariota kousek od nás :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.11.07 18:37

Jjelena,Peza - holky,děkuji za odpověď

Jjeleno -koukam,že máš termín porodu na vánoce, takže plánuješ chariota(nebo croozera?) používat už v zimě? A budete používat kočárkový set nebo joggingový?
A ten fusak máte jaký?V dvě+dvě jsem taky viděla nějaký fusak,ale nevím jestli je to originál jejich nebo jiný.

Pezo- nás taky chariot zaujal, právě tím odpružením, tou vložkou pro Adélku myslíš tohle? Baby Supporter,
http://www.dveplusdve.cz/…rchariot.jpg /> nebo tu co jsem sem skopírovala víš Baby Seat Chariot,jak dlouho tam Adélka vydržela?
Manželovi se CX2 taky líbi,tak kdybys byla tak hodná a zeptala se kamarádky alespoň na ty otázky,které jsem napsala nahoře,děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.11.07 18:39

Jé, omlouvám se ten Baby Seat Chariot je tady
http://www.dveplusdve.cz/…-chariot.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
2.11.07 20:51

Julisko-měli jsme na Adélku tu horní vložku, tu spodní asi budeme dokupovat pro prcka teď..
Jinak kamarádka, co má dvouvozík je taky Chariot, CX už nám oboum přišlo moc drahé a zbytečné, ale zeptám se jí, aspoň se sejdeme, jak si slibujeme.. :wink:

Jinak já v zimě používala spíš joggingový set a fusak jsem měla od Aesthetiku normální do kočárku a krásně se do Chariota vešel a bylo v tom pak fakt jak v bavlnce :D

Až budu vědět víc, tak ti napíšu.měj se !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.11.07 22:06
PeZa píše:
Julisko-měli jsme na Adélku tu horní vložku, tu spodní asi budeme dokupovat pro prcka teď..
Jinak kamarádka, co má dvouvozík je taky Chariot, CX už nám oboum přišlo moc drahé a zbytečné, ale zeptám se jí, aspoň se sejdeme, jak si slibujeme.. :wink:

Jinak já v zimě používala spíš joggingový set a fusak jsem měla od Aesthetiku normální do kočárku a krásně se do Chariota vešel a bylo v tom pak fakt jak v bavlnce :D

Až budu vědět víc, tak ti napíšu.měj se !!

PEZA-to budeš moc hodná,tak mi prosím dej vědět co si zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
3.11.07 07:52

Julisko, určitě budu v zimě používet ten trekkingový set. přeci jen po zkušenostech z lonksý zimy si myslím, že ty větší kolečka do sněhu budou praktičtější. Fusak si budu kupovat Freeline s beránkem, má průstřihy, takže s ním nebude problém ho přidělat.

Myslím, že at už si vyberete jakkoliv, tak chybu neudělaáte. Tozhodně bych nešla do toho vozíku český výroby, nevím, jak se jmenuje, ale na 2+2 ho mají taky. Jednak má mešní kolečka a odpruženej není takřka vůbec a i celá sedačka je tvrdá.

Tak se pak přijd určitě pochlubit, co jste vybrali.

Kdybys chtěla, podívej se na seznamu na můj profil jjelena mám tam nějaký fotky z „praxe“.

Tak papa R.

• Citovat
  • Upravit
koza_liza
3.12.10 16:04

od kolika měsíců do chariotu?

Ahoj!
prosím moc o radu nějaké zkušené chariotisty :lol:
máme dvouměsíční mimi, venku napadl sníh a my bychom s ním rádi vyrazili na běžky. Ale s chariotem nemáme žádné zkušenosti, bojím se, abych miminku nějak neublížila. od jakého věku jste prosím vozili miminko v miminkovníku v chariotu? moc děkuju za jakékoliv zimní zkušenosti! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
81479
3.12.10 17:12
koza_liza píše:
Ahoj!
prosím moc o radu nějaké zkušené chariotisty :lol:
máme dvouměsíční mimi, venku napadl sníh a my bychom s ním rádi vyrazili na běžky. Ale s chariotem nemáme žádné zkušenosti, bojím se, abych miminku nějak neublížila. od jakého věku jste prosím vozili miminko v miminkovníku v chariotu? moc děkuju za jakékoliv zimní zkušenosti! :kytka:

My byli prvně v 5ti měsících. Musím říct, že s dítětem po cca 4 měsíce bych tam nešla. Ona ta jízda na běžkách je málo plynulá, při každém odrazu to škubne a dítě tam dost bimbá.
Pak další praktické věci: Nevím jestli kojíš, ale dítě je tomto věku navíc špatně odhadnutelné a vytahovat kozu v mínus 5ti bych nechtěla. KLuk byl průtokáč - kadil každou chvíli, na těch běžkách není hospoda na každém rohu, ikdyž se to běžnému běžkaři zdá - s vozíkem se jede velmi pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koza_liza
4.12.10 09:54

No právě.. mě se to taky zdá ještě brzo.proto mě zaráží, že ten miminkovník uváděj od 0 měsíců. hlavně mě děsí, že člověk nemá úplně přehled, jak se tam miminku daří..a taky mi případá, že by mu bimbala hlavička.
my to chtěli zkusit jen tady za barákem, zatím žádné velké tůry. ale i tak. moc děkuju za reakci!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4