Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Cs bodu mám po dnešní kontrole 5. Kdy asi porodím?
. Poraďte jak rozjet porod nechci mít příliš veliké dítko. Sestřička mi říkala ať se tomu nebráním, a já se pravdu nebráním už bych do toho klidně šla. ![]()
Tak to je dobrá otázka
to jsem si rikala taky ze nechci porodit moc velky ditko, uz jsem vyzkousela vsechny mozny taktiky jak porodit driv a nic
takze uz to necham na osudu. S timhle stavem na cipku muzes chodit 14 dni nebo se to muze zmenit ze dne na den, tak ať moc dlouho nečekáš ![]()
Ahoj
CS nic neznamena. Ja pri obou tehu mela CS 0 den pred porodem.
Porod zalezi na miminku a placente, ty jej spousti. Babske rady nepomahaji, alespon mne ne.
dilatace hrdla2, čípek , konzistence a směr, 1. Aby to upřesnila. Ale dík za info. Ty poslední týdny a dny sjou fakt nekonečný. ![]()
Tak to jsi na tom uplne stejne jako ja a bylo mi receno ze k to k porodu vubec nevypada a to jsem na tom mnohem hur nez ty, zitra termin ![]()
Tak ti púřeju stejně jako sobě ať se to co nejdřív rozjede a jedem
.To čekání je nekonečný.Zítra má termín i švagrová. My máme ještě skoro 2 týdny.
Co nechráněný sex?Někomu to funguje
a doporučují to i doktoři ![]()
Vyprdni se na CS, vyprdni se na vyháněcí taktiky a radim (věř, že vim, o čem mluvim, bo jsem vyháněla, bo jsem měla 2 týdny velmi intenzivní posly, mnohahodinové s velikými kontrakcemi) - najdi si nějakou činnost, co dělat, někam chodit (kamarádky apod) - jednak nebudeš mít čas o tom přemýšlet a druhak nebudeš „sedět a čekat a vymýšlet, jak "to“ dostat ven":)
Mmch mě si pár dní před porodem chtěli nechat (vyjela jsem kvůli tlaku a otokům) otevřenou na 4, kontrakce po vyšetřeních síla, pravidelné, mnohohodin a prd z toho. Odmítla jsem to, pže aktuálně mi bylo bezkontrakčně (začalo to na konci, když mě pouštěli a psali zprávu). To byla sobota. V neděli jsme absolvovala ZOO. V pondělí jsem byla u mamky a na poradně, kde už jsem byla dost nakřápnutá, ale mudra furt nic (a já neměla odvahu si říct „o pomoc“ - opravdu jsem byla totálně vyflusaná, ale bála jsem se jet, že by se to šprajclo a tak jsem se trápila).V úterý jsem byla u kamarádky s dětma, celý den na pár výjimek po 5minutách. V klidu jsem dožila středeční poradny, kdy se mě dr sželelo a na 5 mě poslala na sál. Než jsem došla a podepsala papíry, byla jsem na 7. Hodina na přípravně, pak na sál, píchli vodu a bylo po všem.
Snaž se zabavit, opravdu jo. mě ty poslíčky ubíjeli, byly hrozní, myslela jsem, že to je ono, ale vnitřní hlas si nebyl moc jistej, tak jsem vyčkávala (na poradny jsem chodila obden kvůli monitorům, který blbly) a ono to fakt po noci pravidelných kontrakcí přecházelo. Vymýšlela jsem psí kusy. Na konci jsem furt špinila, byla unavená. A paradoxně když jsem se na to vyprdla a opravdu se zabavila v rámci možností (mimojiné proto, že manžel odmítl, abych zůstávala doma sama s holkou a on byl 70km ode mě), naplánovala si spoustu dalších aktivit (v den porodu jsem měla naplánováno navštívit základku:D ) a bylo…
G
krokodylek píše:
Co nechráněný sex?Někomu to fungujea doporučují to i doktoři
tak krom toho, že dávka, aby to fungovalo, by prej musela bejt asi jako když nahromadíš vše za rok:D
Tak jak komu. mě akorát podráždila, trávila jsem noc v bolestech a prd z toho. Takže jsem to brala spíš jako náhražku masáže hráze:D Ale ta techničnost byla tak otravná…:D
Mám už měsíc nemocný dítě, takže s ním trávím většinu času doma. Je to dost vysylující, manžel je pořád v práci . teď snad už ude dobře zítra by jsme měli dobrat antibiotika tak snad budeme moc ven. A bude ta moje psýcha lepší. Jinak dík za povzbuzení ![]()
jinak manža se na mě bojí šáhnout aby se mi něco nestalo, já bych i o nějaké to milování stála
, al nutit ho nechci
pilcanda píše:
jinak manža se na mě bojí šáhnout aby se mi něco nestalo, já bych i o nějaké to milování stála, al nutit ho nechci
no tak já mam už měsíc po pártýdenní pauze nemocný to mladší právě:( To tě upřímně lituju, ale to ti asi nepomůže - nic méně i tak, jak to půjde, někam vylezte (teda ne k marození, že jo)…ten konec bude otravnější. Ty CS bych jim zakázala stejně jako prognozy, bo dle dr jsem měla roditve 35tt a jsem ráda, že jsem to nedoklepalad o úplného závěru těhu, nemluvě o tom, že jsem podle MS byla 5 dní po termínu:D TP se mi lišily o 10dní, což v tu chvíli byl opruz:D
Jinak manžel taky neměl chuť, ale v rámci zachování svého duševního klidu (který se nedostavil, ač se snažil:D ) se obětoval:D
Myslím že to dneska už bude lepší normálně mám předporodní deprese. Což asi většina z Vás zná. Dneska porodila švagrová, před 2 dny kamarádka. Takže už je rada jen na mě. Akorát já mámtermín až 9.2. Nechci se tím už stresovat. I když si člověk jen těžko poručí. Zkusím juknout po dalších babskýh radách. třeba něco najdu. Každopádně díky za podporu i za rady.
třeba někomu stačí i to málo
Pokazit se tím nic nemůže
Jinak pokud to má čas,tak tomu nepomůže nic-sex,hodně teplá vana,2 deci červenýho,pak jsou i nějaký čaje-maliník(mě teda moc nelezl).Oni se někdy i ve špitále dost nadřou,aby ty děti přesvědčili,že už je čas…
tak ať to rychle uteče,jak psaly holky,chce to hlavně se nějak zabavit a vydržet.přeju zdravé miminko narozené nejpozději v den termínu(páč to čekání po musí být děsný)(Stejně toho kvůli dětem vydržíme,co?)