CS, nebo přirozeně?

3
26.3.15 17:06

CS nebo přirozeně?

Ahoj holky, mám menší dotaz, jsem v 28 tydnu a jsem dva roky po operaci cysty a museli mi pritom vzít vaječník, coož znamená, že mám jizvu od pupíku až dolů. Je nějaká možnost, že bych musela rodit císařským řezem, aby jizva nějak nepraskla nebo tak? Dííky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
26.3.15 17:11

Doktoři to vyhodnotí podle stavu jizvy; pokud by problémy hrozily, jistě CS doporučí. „Dobrovolně“ bych ho ale nevyhledávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.3.15 17:14

@Terezzzz To se asi budeš muset zeptat svých doktorů, Ti vědí, kde tě přesně řezali a jak to tam vypadá. Porod je v souvislosti s jizvou rizikový při jizvě na děloze, protože ta pracuje a ta by Ti mohla prasknout, pokud není jizva v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
26.3.15 17:15

Hele, já to měla úplně stejně, v době porodu jsem byla necelé 2 roky po operaci, jizva asi jako ty. Nechali mě rodit přirozeně, ale pro nepostupující porod to stejně nakonec šlo akutním císařem, ale s jizvou to nemělo nic společného, na to jsem se ptala taky, ale říkali, že pokud je to zhojené a bez srůstů, nic se neděje. Tak buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
26.3.15 17:17

Také bych se zeptala lékařů.. Ale většinou bývá problém s jízdou na děloze po předchozím císaři.. Jizvu na kůži nikdy nikdo neřešil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.3.15 17:49

Tak dííky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.3.15 17:52

@Terezzzz jizvu řešit nebudou. Mám na břiše, dr jen řekl, že je to pěkně zhojené a vůbec to neřešil - je po zákroku, co se netýká dělohy, tudíž očekávej přirozený porod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.3.15 18:00

Ale asi budu mít nějakou jizvu i vevnitř. Tu to nějak ohrozit nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15150
26.3.15 18:27

Nebezpečné je prasknutí jizvy na děloze po předchozím císařském řezu. ty máš jizvu jen na kůži tak je to v pohodě. to není indikace k císaři tak čekej přirozený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.3.15 18:50
@Terezzzz píše:
Ahoj holky, mám menší dotaz, jsem v 28 tydnu a jsem dva roky po operaci cysty a museli mi pritom vzít vaječník, coož znamená, že mám jizvu od pupíku až dolů. Je nějaká možnost, že bych musela rodit císařským řezem, aby jizva nějak nepraskla nebo tak? Dííky :roll:

Nějak nechápu souvislost s ostraněním vaječníku (mám také) a císařem. Mám za sebou 4 gynekologické operace a rodila jsem poté 4× přirozeně. Pokud nemáš jizvu na děloze, tak o císaři vůbec neuvažuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.3.15 18:52
@Tansele píše:
Hele, já to měla úplně stejně, v době porodu jsem byla necelé 2 roky po operaci, jizva asi jako ty. Nechali mě rodit přirozeně, ale pro nepostupující porod to stejně nakonec šlo akutním císařem, ale s jizvou to nemělo nic společného, na to jsem se ptala taky, ale říkali, že pokud je to zhojené a bez srůstů, nic se neděje. Tak buď v klidu.

No ono se nic neděje ani se srůsty, dá se docela dobře rodit přirozeně i s plným břichem srůstů a vrozenou vadou dělohy, asi jsem hříčka přírody, ale dala jsem to fakt 4×. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí