Pojištění novorozence u cizinců

41
25.3.15 13:53

pojištění novorozence u cizinců

Kamarádi jsou cizinci (mimo EU) a každou chvíli čekají přírůstek. Teď zjistili, že jim pojištění kryje porod, ale už ne péči o novorozence. A jejich pojišťovna jim dítě pojistí až na základě propouštěcí zprávy. Nevíte o nějaké pojišťovně, která by dítě pojistila od 1. nebo 2. dne porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12921
25.3.15 13:57

@culiseta Vždycky je to porod to znamená do chvíle než dítě opustí porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.3.15 14:26

@culiseta trvalý pobyt nemají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.3.15 14:31

@annaei
No pojišťovna právě tvrdí, že jakmile dítě opustí matku, tak už jí dítě nezajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.3.15 14:32

@mag
Trvalý pobyt nemají a ani ho neplánují, chtějí se vrátit domů. Jsou to studenti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.3.15 14:37

@culiseta pokud nemají připojištění pro porod, tak ať doufají, že dítě nebude mít po porodu problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.3.15 14:47

@culiseta To neni pravda u mě je trochu jiná situace, ale mam pojištění jinde než v čr a dítě mělo být pojištěno na otce v čr. A zjištovala jsem si, co by se stalo v případě komplikací, kdy ještě ani nebylo jisté jestli ho na otce v čr pojistí, což opravdu nebylo jednoduché si vydobít. A oni mi řekli, že do té doby, co jsme v porodnici tak všechny faktury jsou na mě, což i tak bylo. Pruser by mohl být kdyby odešli z porodnice a za 2 dny by byl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.3.15 14:59

@annaei
Pojišťovna má definovanou poporodní péči o novorozence jako

„Poporodní zdravotní péče o novorozence je komplexní zdravotní péče poskytnutá na území ČR novorozenci pojištěné ženy za trvání jejího pojištění od jeho narození do dne ukončení jeho nepřetržité poporodní
hospitalizace.“

Pokud tu právničinu dobře chápu, tak jsou to právě ty dva/tři dny před propuštěním z porodnice. A to právě v tom pojištění není zahrnuté. A pojišťovna jim to dítě pojistí až na základě propouštěcí zprávy. Takže veškerou péči o novorozence budou muset platit hotově… při normálním průběhu je to cca 18.000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.3.15 15:01

@culiseta Já řikám svoji zkušenost a bylo to potvrzeno nedostala jsem jedinou fakturu a to syn nakonec nebyl pojištěn první 4 měsíce svého života, protože VZP je natvrdlá. Platila jsem až kontrolu, když jsme přišli domu. Jinak celý týdenní pobyt v porodnici šel na moje pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.3.15 15:05

@annaei
Tak třeba jejich pojišťovna bude taky natvrdlá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.3.15 15:08

@culiseta Já z toho byla trochu zoufalá měla jsem doma novorozence a kdyby cokoliv tak sice VZP měla platit, ale furt mi dávala pod nos zákon, že dítě po porodu musí být pojištěno na matku. Já řikala, že já jsem pojištěná na svojí mámu a ta si opravdu vnouče na sebe napsat nemuže. V té nemocnici nebyl problém to zaplatila moje zahraniční pojištovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
25.3.15 15:16

Rodila jsem na Bulovce, byla tam cizinka, která to měla stejně jako tvoji přátelé. Porod měla zdarma, ale za poporodní péči o dítě platila cca 22 000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.3.15 17:20
@annaei píše:
@culiseta Já řikám svoji zkušenost a bylo to potvrzeno nedostala jsem jedinou fakturu a to syn nakonec nebyl pojištěn první 4 měsíce svého života, protože VZP je natvrdlá. Platila jsem až kontrolu, když jsme přišli domu. Jinak celý týdenní pobyt v porodnici šel na moje pojištění.

Něci jiného je ale občan EU a cizinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.3.15 17:20
@culiseta píše:
@annaei
Tak třeba jejich pojišťovna bude taky natvrdlá ;-)

Není. Jsou-li občané třetí země, tak buď se připojistí nebo péče po porodu není hrazená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí