ČSOB životní minimum

Anonymní
10.3.23 07:50

ČSOB životní minimum

Dobrý den. Mám v ČSOB bloknutý účet z duvodu exekuce. Dnes chci jít požádat o vyplacení životníh minima. Jsem tam obj na 9 hodinu ted ráno. Má někdo zkušenost jak dlouho to trvá vyplatit? Jestli hned nebo za několik hodin nebo jestli snad nedejbože až v pondělí? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
10.3.23 08:36

KB má napsano Dlužník musí jít osobně na pobočku a tam vyplněním příslušného formuláře o výběr zažádat. Bankovní poradce vás odkáže na správný formulář a pomůže vám s vyplněním. Banka si nejprve ověří, jestli už k výběru nedošlo a teprve potom peníze vydá. Samozřejmě pouze v případě, že na účtu jsou.

AB má Pokud by se vám peníze hodily, napište nám z internetového bankovnictví, kam vám je máme poslat. Na zpracování vašeho požadavku budeme potřebovat dva pracovní dny. Jakmile peníze vyplatíme, dáme vám o tom vědět e-mailem.

Jednou z možností je nechat si poslat peníze na jiný nezablokovaný účet. V takovém případě potřebujeme znát jeho číslo včetně kódu banky. Platba k vám může putovat až 2 pracovní dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24898
10.3.23 08:59

Mají to ve smluvních podmínkách takhle :

Výplata z účtu postiženého exekucí
51. Je-li ČSOB podle právních předpisů povinna vyplatit Majiteli účtu peněžní prostředky z účtu, který je postižen
exekucí, vyplatí tyto peněžní prostředky pouze na základě jeho písemné žádosti, ve které musí být uvedena výše
peněžních prostředků, o jejichž výplatu Majitel účtu žádá, a číslo účtu postiženého exekucí, kterého se žádost
týká. Za žádost Majitele účtu ve smyslu tohoto bodu Podmínek se nepovažuje běžný platební příkaz.

termín neuvádějí, možná by to šlo hned, když vysvětlíš naléhavost situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24898
10.3.23 09:02

Jinak mne překvapilo, že by mohl jít vybrat až trojnásobek životního minima, ale nemám to ověřeno…
 https://abivia.cz/…u-v-exekuci/

https://exekuce-insolvence.cz/…nkovni-ucet/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.3.23 10:07
@Anonymní píše:
Dobrý den. Mám v ČSOB bloknutý účet z duvodu exekuce. Dnes chci jít požádat o vyplacení životníh minima. Jsem tam obj na 9 hodinu ted ráno. Má někdo zkušenost jak dlouho to trvá vyplatit? Jestli hned nebo za několik hodin nebo jestli snad nedejbože až v pondělí? děkuji

Zrid si okamžitě chráněny účet u ČSOB ať se to příště nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.3.23 10:09

Jaká je to exekuce? Na plat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
10.3.23 12:40
@g.sandova píše: