Exekuce díky ex, můžu se bránit?

Anonymní
5.3.23 23:54

Exekuce díky ex, můžu se bránit?

Cca před 3 lety si teď už ex přítel udělal účet na mé jméno, dlouho jsem nic nevěděla. K účtu jsem po cca roce získala přístup jelikož zapomněl heslo a potřeboval volat do banky abych vše ověřila.
Jenže teď po těch 3 letech mi přišla exekuce. Začala jsem ji tedy platit abych měla vše v pořádku, ale teď když jsem zůstala sama mi nezbývají finance. Je možné se i po takové době nějak bránit i přes to, že jsem dluh začala splácet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
6.3.23 00:18

...

Tys to teda vymňoukla. S tímhle se asi nedá dělat nic. Účet je tvůj, dluh je na tvé jméno. Jedině brigošku navíc, bohužel. Kolik dělá ten dluh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
6.3.23 00:25

Jak si někdo může udělat účet na Tvé jméno bez Tvého vědomí? Blbost, ne? K účtu přeci potřebuješ OP a pochybuji, že v bance dají účet Frantovi Nováků na jméno Jana Peterková. Něvěřím tomu, že by to bylo takhle jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
6.3.23 04:28
@carola píše:
Jak si někdo může udělat účet na Tvé jméno bez Tvého vědomí? Blbost, ne? K účtu přeci potřebuješ OP a pochybuji, že v bance dají účet Frantovi Nováků na jméno Jana Peterková. Něvěřím tomu, že by to bylo takhle jednoduché.

Zalozit ucet online je snadne. A udelat kopii OP osoby, se kterou zijes, taky neni problem. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
6.3.23 04:40
@Anonymní píše:
Cca před 3 lety si teď už ex přítel udělal účet na mé jméno, dlouho jsem nic nevěděla. K účtu jsem po cca roce získala přístup jelikož zapomněl heslo a potřeboval volat do banky abych vše ověřila.
Jenže teď po těch 3 letech mi přišla exekuce. Začala jsem ji tedy platit abych měla vše v pořádku, ale teď když jsem zůstala sama mi nezbývají finance. Je možné se i po takové době nějak bránit i přes to, že jsem dluh začala splácet?

Tak nepíšeš z čeho je ta exekuce :nevim: jakože minus na tom účtu? Ale každopádně je to tvůj účet. Můžeš to řešit přes policii a tahat ty peníze z něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
6.3.23 06:35

Jak si zalozil účet na tvé jméno? Jakoze ti ukradl obcanku? Nebo jsi o všem věděla? V druhem případě je to tvoje blbost a za tu se platí, v prvním bych se nechala projet kde to půjde, jestli si na tebe nevzal ještě něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
6.3.23 06:35

Na ČT1 běží dokument V exekuci. Je tam borec, který se exekucemi zabývá a mohl by hodně pomoct, je v Praze. Mrkni, jak se jmenuje a kontaktuj ho. Podle mě by se to dalo napadnout. Jsou to však 3 roky, to je otázka, jestli trestný čin už není promlceny. Tebe však nechápu, že si ten účet nezrusila hned, jak ses to dozvěděla. Ex zavolej, at ti ty prachy navali, jinak na neho podáš trestní oznámení, třeba se lekne a peníze přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.3.23 07:01
@Anonymní píše:

Dobrá pohádka. Pokud ses po roce dozvěděla, že si podvodně založil účet na tvé jméno a okamžitě jsi ho v té bance nezrušila, tak si to trochu zasloužíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.3.23 07:07

Tak teď ještě jednou a popravdě, jo? Jinak moc nepomůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
6.3.23 07:12
@cecetka píše:
Zalozit ucet online je snadne. A udelat kopii OP osoby, se kterou zijes, taky neni problem. :?

No, ja tedy nevim, ale ja jsem pri každém online zakládání musela na novy ucet poslat platbu z nejakeho meho existujiciho, to ten cizi udela jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36034
6.3.23 07:17

Co má účet co založil ex a tvoje exekuce společného?
Napiš to ještě jednou a všechny informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.3.23 07:19

Tak věřím tomu, že osoba blízká dokáže založit účet na tvé jméno, ofotit občanku když jsi ve sprše asi není takový problém. Žes účet okamžitě nezrušila a mladého hajzlík. a neudala na PČR hned, jak jsi to zjistila, to už nepochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
6.3.23 07:32
@JancaS84 píše:
Co má účet co založil ex a tvoje exekuce společného?
Napiš to ještě jednou a všechny informace.

Tak mnoho bank nabizi uver k vyrizeni jen pres IB, takže to uz vidim celkem reálně. Tedy vznik dluhu, malinko nejasný mi je ten vznik uctu bez jejiho vedomi a soud o exekuci, tez bez jejiho vedomi… To je oboji malicko podezřelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
6.3.23 08:00
@j.a.n.i1 píše:
Tak mnoho bank nabizi uver k vyrizeni jen pres IB, takže to uz vidim celkem reálně. Tedy vznik dluhu, malinko nejasný mi je ten vznik uctu bez jejiho vedomi a soud o exekuci, tez bez jejiho vedomi… To je oboji malicko podezřelé.

Však píše že se o něm po roce dozvěděla a měla přístup. Takže exekuce tady po 3 letech je jenom její problém. Prostě je toto další příběh, kterých tu jsou desítky. Kde člověk polovinu věci zamlčí, polovinu prekrouti a hlavně to chce hodit všechno na někoho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.3.23 08:44

No, kdoví, jak to celé bylo :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat