Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pavličko: neboj, jsi úplně stejně mladá jako já - taky jsem začínala na 29 - a kdyby nebylo zlé přírody, tak teď je to páté...... Ale je pravda, že M chce MŠ, takže to nelámeme přes koleno…
Věra
Ahoj! Tak porod jsem úspěšně zvládla:
4dny před porodem bylo tuli tuli a taky jedna obr vycházka s dětmi (měla jsem strach, že budu přnášet). Asi se to vyplatilo. 14. jsem jela na monitor a už v autě jsem měla docela pravidelné bolesti. Dr. řekl, že je vše perfektně nachystané k porodu, chce to jen nějaký spouštěcí moment
. Ještě jsem si dochystala věci, počkala na manžu a skočila do vany. To už bylo asi 19:30, tak jsem si řekla, že ještě stihnu mrknout na Velmi křehké vztahy a vyrazíme. Po poslední reklamě mě praskla voda a už jsme frčeli. V porodnici jsem dosala nálev a za chvilku jsem byla na 3cm otevřená. Jenže za další hodinu to byly pořád jen ty 3cm
Dostala jsem čípky na uvolnění porodních cest, to už byla jedna kontrakce za druhou. 1 hodinu po půlnoci jsem byla na 5 cm. Tak jsem si říkala, že to asi nepřežiju, přišlo mi, že už to trvá moc dlouho. Ale pak to dostalo grády a v 1:25 se mimi narodilo. Rodila jsem na porodní stoličce a bylo to super, ani jsem nebyla moc potrhaná(jen 3 stehy). Takže, tento porod byl nakonec docela v pohodě. Za nejhorší považuju druhý(mimi mělo 4 kg). ![]()
Michael se narodil 15.6.2007 v 1:25. Vážil 3600g a měřil 52cm
Věruš, přeji ti také tak pohodový porod a zdravé miminko a pak písni jak to utebe probíhalo!
Semi: blahopřeji k miminku - ale já vypadám, že budu přenášet : zítra mám termín a zatím nic - ani ťuk… A to dr. říkal na Kontrole v Pondělí, že bych už mohla rodit..... Procházky mi moc nepomáhají (to je to jediné, co můžu s megapupkem dělat, protože ležet ani sedět mi moc nejde)…
Takže čekám dál…
Věra
Ahojky vvik, poslala jsem ti soukromou zprávu. Přeju ti, ať to máš brzy za sebou ![]()