Čtyřdenní pracovní týden

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.6.25 10:37

Čtyřdenní pracovní týden

Máte někdo čtyřdenní pracovní týden?
Pokud ano v jakém oboru?
Jak to zpětně hodnotite?
Nechystam žádný článek. Úplnou náhodou se mi podařilo se zaměstnavatelem si zkrácený týden vyjednat… poměrně velký korporat.
Tak by mě zajímalo jak jsou na tom ostatní…
Anonymně, info o práci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27599
6.6.25 11:00

Nemám čtyřdenní pracovní týden, jen jsem nad tím přemýšlela a zajímalo by mě jak by třeba fungovali nemocnice, tedy pokud by pátek už brali jako pohotovost nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 11:05

@ka2ka tak čtyřdenní nemusí automaticky znamenat pondělí až čtvrtek.
Zrovna u těch nemocnic a non stop provozu pracují většinou v režimu krátký dlouhý týden…tam by to s větším počtem lidí bylo realizovatelné. Školy asi ne…
Já si teda řekla o delší víkend, písně pracovního kalendáře mi nejlíp vychází pátek volný

• Citovat
  • Upravit
27599
6.6.25 11:13
@Anonymní píše: Více

tak třeba zrovna pohotovosti u nás jsou o víkendu tragicky omezený a některý nefungujou takže by mě zajímalo jak by to tam řešili :think: ale jinak by se mi to teda líbilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 11:25

Oficiálně nemám, ale poměrně často si vybírám volný pátek (nebo alespoň půlden) z přesčasů, které si mi nahromadí přes týden. A je to fajn :mrgreen: Zrovna dneska trávím náhradní volno s krůtím vývarem na plotně :lol:
Taky korporát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.25 11:46

Manžel to tak aktuálně má. Ten den si nadělá v týdnu. Obor je asi jedno.

• Citovat
  • Upravit
10681
6.6.25 11:56

Mám denní/noční dvanáctky. Někdy makám tři dny v týdnu, jindy čtyři, a někdy taky jen jeden :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
6.6.25 12:03

Mám už mnoho let. Pracuju ve švýcarském koncernu, práce controlling. Jsem mega spokojená, má spoustu času pro sebe - koníčky, sport atd. Plat mám teda i tak hezký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 12:05

Asi půl roku jsem takhle pracovala, byla jsem v práci, kde bylo možné si nastavit úvazek jakkoli. Měla jsem to kvůli finiši na VŠ. Volný den jsem si v týdnu vybírala podle svého uvážení. Hodně mi to vyhovovalo ve středu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.25 12:26
@Bytsamsebou píše: Více

Tak to máš krátký dlouhý.
Jde o to, že při čtyřdenním máš 8 hodin denně a čtyři dny, takže měsíčně místo 160 hodin odpracujes 128 hodin
V ideálním případě se ti mzda ani nekrátí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.25 12:30
@Hermina.p píše: Více

Taky se těším, že budu mít času, pracuju od osmnácti vždy na plný úvazek, dva roky na mateřské, škola dálkově.
V mém oboru běžné kratší úvazky nebývají. Nechtěla jsem jít někde dělat na zkrácený za pár tisíc.
Vůbec jsem netušila že mi tohle vyjde…
Dohodli jsme se jen na 5ti procentním snížení mzdy, takže to beru jako dobrý deal..
Jak ti je v případě státního svátku, co ti připadá na ten volný den? Proplácí se to, nebo ne. Tohle jsem nikde nedohledala

• Citovat
  • Upravit
12876
6.6.25 12:31

Mám půl úvazek a po-čt pracuju 5h, takže pátky mám volné.

Pokud to byť jen trochu půjde, tak na tom nic měnit nechci, tj i pokud bych úvazek navyšovala, tak max na 80%. Samozřejmě, nikdo neví, co život přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 12:37

No tak dělat 4 dny v týdnů a mít zaplaceno 5, tak to ve svém okolí nemám. Různé úvazky vidím často, ale samozřejmě je odpovídajícím způsobem snížena mzda

• Citovat
  • Upravit
8657
6.6.25 12:43

@Liberalissima mám to úplně stejně. Akorát mne to bohužel za rok skončí. Mám to kvůli studiu, takže ty pátky sice nepracuju, ale jsem od rána do večera ve škole. Velmi ráda bych to zachovala i po skončení studia, ale jsem si téměř jistá, že mi to vedení nepovolí. Budu to asi pak zkoušet jinde, protože mi to maximálně vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.25 13:15

Zkrácené úvazky jsou běžné, i když jich není tolik.
U mě to bude jen kosmetická úprava mínus 5 %.Plus dva dny HO a pokud potřebuju víc, není problém…
Ale i tak ten plat je nad běžným průměrem v ČR.
Většinou jsou ty krácené úvazky mizerně placené.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat