Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@shantiE píše:
Holky, to jsou tedy spekulace:-)))Proste se maji radi, maj spolu dite, tak jsou spolu no!!:-)Ach jo, jeste, ze to Petra necte, pac by se asi divila, co se pise o ni a Abelovi…
Tak snad má víc rozumu než my, že netráví čas na maminovských fórech
ženský se nudí a vymýšlí úplný konspirační teorie
To by ani někteří scénáristi nevymysleli…
Někdy úplně žasnu, co dají někteří lidi dohromady jen z pár informací ![]()
@shantiE No vtip je v tom, že kdyby se tu objevila tak na ní budou všichni milí a žádný blbý teorie a řeči by tu o ní nebyly.
Jenže o čem psát, když další díl je až v neděli - se nedivím že někteří tady vymýšlí teorie hodné filmových scénáristů ![]()
@Lynette Tj pravda:-),taky bych si mozna vymyslela scenare, kdybych ji neznala uz 29 let:-)
@Lynette píše:
@shantiE No vtip je v tom, že kdyby se tu objevila tak na ní budou všichni milí a žádný blbý teorie a řeči by tu o ní nebyly.Jenže o čem psát, když další díl je až v neděli - se nedivím že někteří tady vymýšlí teorie hodné filmových scénáristů
Nikdo na světě přece nemůže čekat, že na něj budou všichni milí. To je přece hloupost. Teď sice nevím, o které matce tu píšete, podle mě ani jedna z nich není nějaká husa. Ba naopak, myslím, že by všechny z nich zvládly i nějakou tu negaci, protože to všechno jsou bezvadné ženské, jen má každá z nich jiné podmínky a životní start.
Já nevím, jestli tu někrt´terá z vás někdy potkala nějakého Etiopana a měla možnost ho poznat víc, ale fakt si nepředstavujte, že žijí v buši (jak tu někdo psal). Jasně, taky, ale ona v prvním dílu myslím říkala, že je z města. Pokud je z nějakého většího, tak tam normálně žijí v domech, panelácích, mají obchody i nějakou hromadnou dopravu. A vaří si, třeba i špagety. Já nevím, jak to meyi nima bylo/je, ale hodně Etiopanů má cíl se odtud dostat ideálně do Evropy a dělají první poslední, aby nějakou Evropanku dostali. Proto mi přijde úsměvné, jak ho tu litujete, že je chudák v cizí zemi a přišel k tomu jak slepý k houslím. Kdybyste zažily, co já ( po 3 hodinách naprosto vážně míněná žádost o ruku atd.), to byste koukaly
Neříkám, že je to tento případ, ale dost možná ano. Oni jsou všichni takový „langsam“, to není vyplašenost, ale životní styl.
@jessikka tak to je jiná. Já s Etiopany žádnou zkušenost nemám. Etiopie už zřejmě není tou pravou Afrikou. ![]()
Defcata, ja jsem vcera byla na tu Petru taky celkem nakrkla, jak toho Abela shazovala. Prijde mi takovej…no, vykulenej. Jako by se bal neco rict nebo udelat, protoze nechce nic pokazit. Jo Africani jsou zpomaleni, o tom vim svoje
Taky mam podobnou zkusenost z minulosti…
A je pravda, ze se snazi za kazdou cenu dostat do Evropy. Ale taky jak pisete, na sex jsou vzdycky dva, takze pokud Petra nechtela, tak nemusela…pokud ji teda ta antikoncepce taky neselhala…stava se.
No, ale abych se vratila k te Petre. Jak jsem to tu procitala, nikdo nezminil tehotenske hormony. Jasne, ona je tvrda, ma vysoke naroky, ale podle me byla trochu na mekko taky diky svymu stavu a mozna mela fakt strach, ze to nezvladne. To by vysvetlovalo jeji chovani. Treba, ze ji dostaly spagety (taky bych se bala ho nechat se sporakem samotnyho
.. a to ne jen proto, ze byl v „civilizaci“ novej) Verim tomu, ze to neni spatna zenska. Ale byla jsem 3× tehotna a nekdy jsou ty hormony desne
Ja jim fandim a preju Petre, aby nebyl Abel jako jeden z tech africanu, ktere znam a kteri tu zijou.
Co se tyce srovnani CR a USA…mam tam sestrenici…bohuzel se rozvedla a tim pro ni definitivne vyhasla moznost mit dite, protoze i kdyz je fotografka a graficka, nemuze si dovolit mit dite jako samozivitelka, protoze by ji porod polozil…no ja nevim..zeme, kde se clovek musi timto stylem ohlizet, jestli dite mit ci nemit…to mi prijde zase tady jednodussi, ale jasne, je to relativni (ja jsem antiamericanka trochu
)
Lucka je mila holka, drzim ji palce…pripomina mi mou situaci, kdyz jsem cekala a porodila svoje prvni dite…taky jsem mela dost hluboko do kapsy..a to bohuzel i s chlapem ![]()
Manazerka je pipinka, ale myslim, ze neni spatnej clovek…za kamosku bych ji ale nechtela
. Jeji pritel je… nechci byt sprosta. Kocarek se mi nelibi, at stoji 5 tis nebo 50 000,–.
Co se tyce farmarky, ja ji fandim. Chlap by ji pomoct mel, ale zase…bylo tam neco o jeho praci? Co vlastne dela on? Ja si rikam, ze nase prapra…taky museli a zvladaly to..vetsinou. Fandim ji ![]()
Mně se ta Lucka líbí, je to kočka a fandím jí. Nejmíň sympatická je mi ta manažerka, myslím, že se moc předvádí. Dokument super! ![]()
Mě ta manažerka příjde v pohodě možná trošku švihlá ale v pohodě. Má dobrý zázemí na mimčo se těší oba a to že chtěla císaře no a? Já myslím, že takovýh je spousta hlavně prvorodičky co si s touhle myšlenkou pohrávají. Já taky mazala několikrát denně aby jsem neměla strie ( ikdyž někdy je to prostě prd platný mazat
)a kdo z nás bych nechtěl mít v porodnici nějakou protekci
jo a můj manžel taky nevěděl co je to klystýr a je to normální chlap ![]()
Jinak Petra je mi sympatická už od začátku. Lucku obdivuju je fakt statečná, že všechno zvládá sama. A farmářka je taky v pohodě akorát bych nechtěla aby mi miminko smrdělo chlívkem ![]()
Já teda pro změnu vůbec nechápu Petru. To ale neznamená, že to nemůže být inteligentní a hodná holka, jenom je mi to její uvažování cizí.
Lucka je svým způsobem největší frajerka, protože, jak to zatím vypadá, o dítě se stará, seč může, a přitom, která z nás, těhotných nebo maminek, si vůbec dokážeme představit, jak bychom to zvládaly bez podpory rodiny, a to nejen psychicky?!
Farmářka Miky to dle mého teda trochu přehání, ale na druhou stranu je vidět, že ji to opravdu baví a že to, co dělá či nedělá, je čistě její volba. Jiný by to bylo, kdyby od manžela ráno dostala seznam prací, které musí udělat, a pak ji kontroloval a peskoval…
Co se týká Věry, myslím, že to tady někteří berou moc vážně. Z prvního dílu jsem viděla jen kousek, ale přišlo mi, že CS nijak neobhajovala, jen ji prostě napadlo, že to může být jednodušší či tak něco, ale vzápětí dodala, že pro dítě je lepší přirozený porod (ať už pak porodila jakkoliv
). Prostě normální úvaha, která přišla na mysl už asi většině z nás, ale ona to řekla nahlas před kamerou, no. A s tím kočárkem taky netvrdila, že MUSÍ mít ten za 70 tisíc a žádný levnější jí není hoden. Byla v obchodě, kde je mají, tak si ho zkusila. Taky bych to asi ze zvědavosti udělala. A i kdyby měla kočár za milion, tak je to její věc, nikdo z nás jí na něj nepřidá, no ne?
Nezapomínejte, že je to hraný dokument, tzn., že se režisérce kvůli kontroverzi právě takovéto záběry hodí. Diskuze o tom, že vedle sebe postaví Lucku a Věru, pak neberou konce (jako tahle
), a o to jde až v první řadě, že?
Katla, souhlasim s tebou, ze ten dokument potrebuje trosku koreni, aby se na nej lidi koukali a reziserka nektere situace musi trosku zdramatizovat
![]()
Teda já jen zírám, kolik ženských tady odsoudí schopnou, pracovitou, samostatnou, cílevědomou a optimistickou babu jak je Věra. Narozdíl od nezodpovědnýho jednoduchýho telátka Lucky a Petry, která si přiveze sice Etiopana, ale ráda by, aby byl hlavou Evropanem od první minuty pobytu, je nohama na zemi. A že tam s úsměvem probírá, jestli CS jo nebo ne, to má být furt tak afektovaná a neupřímná jako Petra, která Abela shazuje a u toho se usmívá? A s tím kočárkem, nešla si ho kupovat, jen chtěla vidět, jak vypadá ten nejdražší, co je na tom divnýho? Mě to v krámě taky zajímalo, protože jsem nechápala, co na tom může být tak drahý a nechápu to dodnes.
Farmářku nekomentuju, ta mi tam úplně zanikla.
@batata
Ono to dramatizování nedá takovou práci, když někdo dobrovolně šeptem do kamery řeší první vážnou krizi a vylezou z toho neuvařený špagety. ![]()
Já to nemyslela ve zlém. Mě se oba moc líbí a ona má sílu za dva, aby to jako rodinu zvládli.