Dokument Čtyři v tom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4095
21.1.13 13:57

@Lynette
moc hezky si to napsala a plně s tebou souhlasím!! já jsem s přítelem chodila skoro 2 roky, plánovali jsme miminko a když jsem otěhotněla, tak dostal strach a prostě nás opustil, utekl a teď, když se to dozvěděly jeho rodiče, tak se mi mstí a dělá mi on i jeho rodina velké problémy a jen mne stresují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.1.13 13:57

@Ivoka No je to střet dvou světů. Oni třeba černoši, chtěli taky ty kartičky, které ukážou v obchodě a můžou si za ně odnést co chtějí. To, že nejdřív musí na ten účet peníze dát aby pak mohli těma kartičkama platit, to jim nedošlo. Takže jejich představy můžou být všelijaké, ale realita je pro ně dost tvrdá. Kdyby to pro ně bylo snadné, bylo by v Praze černochů daleko víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
21.1.13 14:00

Isabelle Capri Jeníčková :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.1.13 14:03

@MiriamK Jo, je to smutné ale takových u nás je! Je to hlavně o výchově. Já nosím v bříšku klučíka a teda rozhodně ho vychovám tak, aby byl zodpovědnej a aby do postele lezl jen s tou se kterou si dokáže představit, že bude mít dítě a používal antikoncepci. Kdybych zjistila, že oplodnil nějakou holku a snaží se z toho vycouvat nebo na ní tlačit aby šla na potrat, přetrhla bych ho jako hada!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
21.1.13 14:07

@Lynette
jn to máš pravdu je to výchovou a bohužel rodiče ho v jeho chování ještě podporují..někdy je to neuvěřitelné, jak se slušná rodina na úrovní dokáže zachovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.1.13 14:09

@MiriamK mně spíš přijde, že se ta holka (s tím černochem) bojí. Bojí se, že se k němu upne a zjistí, že to nefunguje, tak se prostě snaží jiným způsobem a stylem: když to nepůjde, tak pojede zpátky… Chápu ji. Pokud by se o něj starala stylem: ťuťu-ňuňu, tak mu neprospěje. Je na něj dost drsná, ale on se prostě musí aklimatizovat a čím dřív, tím lépe.
Jako dítě jsem žila v cizině, kde byla česká komunita a bylo tam několik ženských, co se s tím prostě nesrovnaly a to měly vidinu toho, že se za 4-6 let vrátí zpátky. Manžel se o ně staral, ony byly doma, brečely a uklízely…
A pro něj to musí být naprosto šílený. Neumí jazyk, skoro nikoho nezná, jsme jiná kultura a mentalita, je tu rasismus…
Vidíme kus a začátek. Klidně se to může za čas srovnat a on se prostě naučí co a jak.

• Citovat
  • Upravit
4095
21.1.13 14:12

@Billi
určitě v jejím stavu by se měl snažit víc, aby ji pomáhal a ne ještě víc zatěžoval..je takové vlastně druhé dítě..
ale je lepší mít nějakou podporu než být sama a nemít absolutně žádnou, to mi věř..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolet11
21.1.13 14:54

Je mi Petry líto, bude to pro ní velký břemeno, protože se bude muset postarat nyní nejen o sebe a mimino, ale i o Abela. Vše co se týká materialního zabezpečení rodiny, to vše bude na Petře. Abel jako cizinec bez zaměstnání tady nemá nárok vůbec na nic a úřady to nezajímá. Mám velmi podobnou zkušenost a znám velmi dobře jak se zde úřady k těmto lidem(cizincům) chovají. Mě konkrétně řekli na cizinecké, že mám manžela živit, než dostane povolení k pobytu a to naštěstí nemáme spolu dítě. Povolení trvalo 120dní a pak byl na úřadě práce opět bez nároku na dávky. Proto mě příběh Petry oslovil a doufám a přeju jí aby vše dopadlo lépe.

• Citovat
  • Upravit
17019
21.1.13 15:30
@Lynette píše:
A co se Ábela týče, tak vzhledem k tomu že mu je 25 let, má můj velký obdiv. On je sice v našich očích neschopný trdlo, ale na druhou stranu je teda větší chlap než většina Čechů. Vemte si třeba takovýho Erika. Ten se s Luckou znal půl roku, udělal jí dítě, práci má a kašle na ní i na jejich dítě. Ábel se s Petrou znal dva měsíce a když otěhotněla, postavil se k tomu jako zodpovědnej chlap - nejenže jí požádal o ruku, ale navíc opustil svou zemi, poprvé letěl letadlem neznámo kam, do míst kde lidi mluví řečí které nerozumí, kde je prakticky úplně ztracenej a odkázanej na pomoc ostatních a to všechno jen proto aby mohl být s ní a s jejich dítětem. Takže klobouk dolů. Sice je v něčem jak malé dítě, ale rozhodně ho rodiče vychovali líp než Erika a 90% kluků jeho věku u nás v ČR. No jen mi řekněte, kolik znáte kluků do 30ti let, co by se prostě sebralo a letělo žít do Etiopie jen aby byli s ženou která s nima otěhotněla a s jejich dítětem - já teda neznám takovýho ani jednoho jediného.

Ehm, znal se s ní půl roku. Co jsem tak pochopila, chodil do hospody kde ona dělala servírku, takže to podávat takto je dost nesmysl. Ona s ním otěhotněla když se s ním vyspala porpvé. Ještě doplním zbytek. Kolik znáš chlapů, které by se odstěhovali za ženskou třebas do Amerika kdyby mu to bylo nabídnuté. Nemusel by tam pracovat, jen být s ní tam. tak to by jich bylo hodně. nemůžeš to převracet naopak, on odjel do lepšího, takže musíš nabídnout něco lepšího. :lol:

Příspěvek upraven 21.01.13 v 15:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
21.1.13 15:32

Podívala jsem se včera večer, poprvé. No že by to bylo bůhvíjak super udělané, s Manželskými etudami se to bohužel nedá srovnat. Ale vydržela jsem do konce. Vůbec si netroufám, hodnotit účastnice, jen se divím, proč Věra vyvolává tolik negativních emocí, není to můj typ člověka, ale má to v hlavě srovnané. Moc mě zajímá, jak se bude těmhle holkám dařit dál v životě, ale to už se asi nedozvíme, třeba za deset let. :mrgreen:
Kdybych si měla vybrat něčí život, tak té paní ze statku. Ale můj manžel by se určitě víc zapojil, i po své práci, určitě by nebyl obtloustlý. Paní toho na sebe opravdu naložila moc a myslím si, že jejímu manželovi by víc pohybu nezaškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
21.1.13 15:33
@domča01 píše:
@Lynette u Abela me napadlo, jestli v této situaci nevidí třeba šanci na lepší život, než je v Etiopii. nikdy jsem tam teda nebyla ale asi jsme vyspělejší stát..

No přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
21.1.13 15:44
@Lynette píše:
A co se Ábela týče, tak vzhledem k tomu že mu je 25 let, má můj velký obdiv. On je sice v našich očích neschopný trdlo, ale na druhou stranu je teda větší chlap než většina Čechů. Vemte si třeba takovýho Erika. Ten se s Luckou znal půl roku, udělal jí dítě, práci má a kašle na ní i na jejich dítě. Ábel se s Petrou znal dva měsíce a když otěhotněla, postavil se k tomu jako zodpovědnej chlap - nejenže jí požádal o ruku, ale navíc opustil svou zemi, poprvé letěl letadlem neznámo kam, do míst kde lidi mluví řečí které nerozumí, kde je prakticky úplně ztracenej a odkázanej na pomoc ostatních a to všechno jen proto aby mohl být s ní a s jejich dítětem. Takže klobouk dolů. Sice je v něčem jak malé dítě, ale rozhodně ho rodiče vychovali líp než Erika a 90% kluků jeho věku u nás v ČR. No jen mi řekněte, kolik znáte kluků do 30ti let, co by se prostě sebralo a letělo žít do Etiopie jen aby byli s ženou která s nima otěhotněla a s jejich dítětem - já teda neznám takovýho ani jednoho jediného.

Přesně tak!! Sice mám v okolí plno hodných kluků, také věrných, postarají se, ale ne až tak, že by odcestovali tak daleko. Ku všemu v posledních letech sleduji, že středoevropané začínají být obrovští sobci :think: Tolik případů znám, kdy chlapi si zasouložit, to ano, kondom ani náhodou a ještě prudí ženu, že to ONA by se měla chránit a když mu to nakonec ujede, tak holku pošle na potrat a nebo se jí vůbec neozve. 8o Někdy bych takovým tupounům přála, aby to zažili z druhé strany :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
21.1.13 15:44

@Lynette ono tohle taky není tak jednoduché, ten chlap může být 100krát vychovaný dobře a může narazit na mrchu, protože ženská když chce dítě, ta si vždycky poradí a chlap do toho může spadnout ani neví jak. Ze svého okolí znám jednu, která mu tvrdila beru prášky, dokonce mu je ukázala, a výsledek byl ten, že pochopitelně otěhotněla, on to vzal jako podraz, protože se mu přiznala, že je nebrala, a rozešel se s ní, okolí ho taky odsuzovalo, já tedy ne, ona měla co si zasloužila. O dítě se on stará vzorně v rámci možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
21.1.13 15:54

Já se taky dívám…a nechtěla bych být v situaci ani jedné ze slečen. Nejvíc mě " dostává " život té paní z farmy. Já bych to co ona dělá nezvládla ani v normálním stavu, natož v jiném a ani bych to dělat nechtěla. Já jsem typický městský typ a tohle mě teda ani v nejmenším neláká. Je zase pravda, že ona asi neřeší, jestli je v bříšku vše tak jak má, nějaký píchnutí jí nezastraší atd. a hlavně na to ani nemá čas, takže jí to těhu rychle uteče. To je snad jediný pozitivum co na tom vidim, ale jak už tu někdo psal..vybrala si to sama takový život a asi jí vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.1.13 16:59

@monika32 Jestli je USA lepší než ČR tak jsem čínský bůh srandy. Tady když dítě posadíš do autobusu aby jelo na venkov za babičkou tak máš vysokou pravděpodobnost, skoro jistotu, že tam dojede. V USA aby ses bála poslat dítě i do školy aby ti ho tam nezastřelili. Co je na tom lepší to teda fakt nevím. Drogy, gangy, děti s nabitýma zbraněma a když máš infarkt a nemáš u sebe peníze tak tě nechají umřít před nemocnicí - to se stalo kamarádovi mého učitele - je teď pod drnem. Zlatá ČR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí