Cítit se netěhotně

Ariadne
13.1.13 20:09

Cítit se "netěhotně"

Pěkný večer,

dlouho jsem se rozmýšlela, jestli tohle téma založit, ale nakonec mi to několik dní tak vrtá hlavou, že bych ráda četla, že to někdo měl podobně. Ačkoli jsem si říkala, jak nebudu se vším plašit, tak mi to začíná být divné.

Jsem aktuálně na konci 18.týdne a první věc, co mě překvapila, že nemám skoro bříško. POvyrostlo mi trochu kolem 14.tt a je plus minus pořád stejné. Každopádně na to, že jsem v půlce se mi to zdá málo, takže netuším, kde se malej schovává.

Druhá věc je, že necítím vůbec pohyby, doufám, že je opravdu ještě brzo. Pročetla jsem toho mraky, ale objevuje se občas jen bublání jako ze střev, takže zase nic nevím.

Přijdu si prostě tak nějak netěhotně. Nic mi není, což je dobře. Zdravotně dobrý, což je taky dobře, ale nic si jinak neužívám, ptž nic necítím. Bříško spíš jako špek, pohyby asi taky nic, tak já nevím :-D :nevim:

Jen doufám, že se tu najde někdo, kdo měl podobný průběh, podobně velké/malé bříško, podobné pocity ohledně pohybů atd.

Nejhorší je, že mě napadá, jestli třeba mimčo neumřelo a podobný scénáře. v úterý jdu do poradny, ale bez utz, tak snad mi budou dělat třeba jen ozvy srdce, abych měla jistotu, že tam je, žije a má se dobře :) Nechci se rouhat, ale přijdu si teď v nějaké neutrální, šedé zóně, kdy se nic neděje.

Díky všem za postřehy a názory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
13.1.13 20:12

Pohyby jsou normální i po 20.tt pokud čekáš první, i později. Že nemáš břicho - neboj, ono vyskočí a poroste ze dne na den… A že ti jinak nic není, to buď fakt ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
13.1.13 20:14

Já měla pohyby až od 24.tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.1.13 20:15

Pokud čekáš první tak je to normální průběh. Mě bříško začalo růst až na konci šestého měsíce, pohyby tatyk až později a málo.
Teď u druhého jsem ve 20.tt a břicho mám jak u první před porodem :roll:

• Citovat
  • Upravit
82janka
13.1.13 20:16

Tak mě třeba do 6 měsíce nikdo netipoval, že bych byla těhotná, dítě mám nějak více v sobě :) a pohyby až tak kolem 22t jsem cítila, ale taky to bylo i tím, že mám placentu vepředu, takže ty pohyby nejsou nijak extra silné a prostě i mám špek na břichu :) Nespěchej na bříško povyskočí ti třeba z týdne na týden a pak si budeš říkat, že chceš bříško menší. Ale tvé pocity znám moc dobře, taky jsem si tím prošla. :)

• Citovat
  • Upravit
17565
13.1.13 20:17

Já začala pořádně cítit pohyby teď u druhého až po 20.tt, takže buď v klidu. A břícho mi taky narostlo tak nějak přes noc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
13.1.13 20:18

První pohyby jsem cítila po 20.tt, bříško začalo viditelně růst asi až po 25.tt a celkově mě nic moc netrápilo, což mi dovolilo studovat až do konce těhu a ještě tři dny před termínem jsem seděla v lavici. Neboj pohybů a kopanečků si ještě užiješ dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aminkadf
13.1.13 20:21

Já jsem teď 20tt. Pohyby jsem začla citím před týdnem, takže neboj :-) Jinak břicho do toho 19tt nic, nic, nic a najednou se vyboulilo :-) už to nezakecám, že nejsem těhu :mrgreen:… Takže to chce čas

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
13.1.13 20:22

Díky za milé komentáře. Ohledně těch pohybů se teda taky uklidňuju tím, že mám tu placentu vpředu, takže buď šťouchá do ní nebo do střev nebo do špeku. Jenže mě prostě chytl fantas, že mu něco je a proto se neozývá :-D magořím :zed:

• Citovat
  • Upravit
2638
13.1.13 20:23

Ja jsem si taky tak pripadala. Manzel mi rikal, ze budeme mit netopyra, protoze jaem furt chtela na utz. Pohyby jsem citila zhruba od 21.tt a brisko mi taky rostlo pomalu. Ale neboj, ono to teprv prijde :lol: taky jsem si kolikrat ani neuvedomovala, ze jsem tehulka. Byla jsem stale hodne aktivni az jsem si rikala, ze bych se mela setrit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
13.1.13 20:23

Pohyby cítím od 17tt a prvorodička - doktor se děsně divil, že běžné je to až po 20tt :) Poprvé jsem je cítila vleže na břiše takový dloubanec :lol: Jinak až teď už na pohyby a bolest zad se cítím skvěle a netěhotně už od začátku :) od 8-16tt děsná únava ale bez bolestí, bez nevolností,.. Až teď vše pomalu nastupuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
13.1.13 20:25

Měla jsem to stejně. V pátém měsíci jsem se vdávala, bříško nikde, když jsem v šestém měsíci nealkoholicky slavila státnice, množství nápadníků mi přišlo úsměvné. Nakonec jsem měla nahoře 15 kilo a břicho jak na dvojčata. Neboj se, všechno bude v pořádku. Byla jsem ale ráda, že mi doktor každou kontrolu dělal ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2638
13.1.13 20:25

Ja jsem si proto poridila doppler na poslouchani srdicka. Taky jsem furt plasila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.1.13 20:26

Ahoj, tak já měla úplně to stejný :) Někdy jsem si říkala, že prostě těhotná nejsem - těhotenství jsem v práci oznamovala až v 16 tt a to na mě zírali : Jako fakt? Pohyby, tak to je u mě věc, že malej se celou dobu těhotenství nějak extra nehne - ve 28tt jsem byla v nemocnici, jelikož se nehnul 24 hodin, ani když jsem dělala cokoli..prcek byl ale v pořádku :) Zítra končím 34tt a už to jde falt znát, už mi malej dělá boule na břichu, když třeba vystrčí zadek :mrgreen: Celé těhotenství mi nic nebylo a jsem za to moc ráda, je ale pravda, že jsem měla taky obavy :) Ted nemám taky nic vážnýho, naštěstí, jen mě bolí záda, ale kterou těhotnou v tomto týdnu ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
13.1.13 20:28

Kolem 20. tydne me prepadla potreba byt vyfocena s briskem. Jenze na ty fotce vypadam spis jak po jidle. Ja teda rozdil videla, ale kdo me neznal, ten jeste dlouho netusil, ze jsem v tom. Pohyby jsem citila, ale zalezi, kde mas placentu, ta pohyby utlumi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky