Čtyřletá dcera versus školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
16.1.14 15:32

Čtyřletá dcera versus školka

Zdravím,

dcerka minulý rok v září nastoupila ve čtyřech letech do školky. Od září do prosince bylo vše až na jeden problém relativně dobré, ale pak byly vánoční prázdniny a po prázdninách byla ještě týden nemocná, takže teď je v novém roce od pondělí poprvé ve školce a nějak se to s ní veze.
Její paní učitelka též onemocněla, takže děti z dcerčny třídy jsou teď různě po školce. Dcera si tak během tohoto týdne velmi rychle vybudovala k pobytu ve školce averzi.
Ráno pláče, nechce mě pustit, během dne si prý vůbec nehraje s dětmi, jen chodí za učitelkami, a vrcholem všeho je, že se od pondělí každé odpoledne počůrá. Doma nebo ve školce. Dnes jí učitelka říkala, ať se jde vyčůrat, ona nešla a počůrala si oblečení a židli. Nikdy předtím se to nestalo. Když se jí zeptám, co dělala ve školce, řekne nic. S kým si hrála - s nikým, děti si s ní podle ní nechtějí hrát.
Setkaly jste se, maminky, s něčím podobným? Předem vám děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7725
16.1.14 15:42

@Elenai Momentálně řeším téměř totéž, akorát s dcerou mladší (3,5 bude mít v únoru). :? Když tak napíšu SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
16.1.14 16:00

Něco podobného jsme řešili na podzim, dcera (3,5)nastoupila do školky zlo se bez problemů, nebrečela nic, prostě byla poslušná. Pak se začala ve školce při poledním spanku počuravat, potom se počuravala i doma ( předtim už několik měs. se nepočurala) mysleli jsme s učitelkou, že to je psychického původu, že takhle vyjadřuje svůj protest, že nechce spat ve školce… Byla jsem terpělivá, nijak jsem ji za to nenadavala, jen převlikala každý den peřiny. Pak jsem nahodou zjistila, že ona to děla schvalně, probudi se a vědomě se vyčura do postele :cert: pěkně mě to vytočilo, byla jsem na ni opravdu naštvaná, probrali jsme to pak spolu, a od té doby je klid, nepočurala se ani jednou ani doma ani ve školce. Cele to trvalo tak 3-4 tydny… Je pravda, že pak v prosince ve školce začali hodně vyrabět a tvořit a ji se tam začalo libit, takže momentalně tam chodi rada.
Třeba i u vas je to otázka několika tydnů, a pak dcerka zase bude rada ve školce a taky se přestane počuravat (tedy jestli je to taky psychického původu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
16.1.14 16:20

@Ajanocka a co pomohlo jí říct? my máme s počuráváním problém již delší dobu a není to vázáno na školku, bývá to reakce i na mé chování, když už třeba bouchnu kvůli vztekání, tak jako by mě pak potrestala tím počůráním… pak je to už začarovaný kruh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
16.1.14 16:46

No protože malá v poledne spi v naši posteli a počuravala naši postel, tak pomohlo, že jsem ten den ji tak trochu ignorovala, když přišla, že se chce hrat nebo něco, tak jsem dělala uraženou a připomněla jsem ji že mi počurala postel atd. Ale myslim, že nejvice zabralo že jsem řekla že k nam do postele nesmi, že může čurat u sebe na svoje princezny (povlečeni) a, že ji to prat nebudu. Druhy den když chtěla v poledne vlezt ke mě do postele, poslala jsem ji zpatky k sobě, tak mi sama od sebe slibila, že mi to nepočura a už opravdu nepočurala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.1.14 08:43

Děkuji všem za odpověď, já doufám, že se schválně nepočurává, že to opravdu jen nestíhá. Paní učitelka mi to dnes ráno potvrdila. Ale i tak bych byla klidnější, kdyby tam chodila ráda a hrála si s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí