Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré odpoledne
potřebovala bych radu..doposud vcelku hodný starší syn, začal dost hlasitě vykřikovat věci, které by neměl..jako něco zkousnu, ale když se loučí na hřišti s dětmi tak mi jeho NAZDAR VY ZLÍ KLUCI nepřijde nijak úsměvné..po napomenutí, že tenhle pozdrav jako ne se směje, má z toho srandu..další hlášky podobného rázu použije minimálně 10× denně..to samé na tatínka(který je doma vždy jen jeden den v týdnu a i v ten den má i jiné povinnosti než nás)hned po ránu místo dobré ráno na něj spustí..nazdar..už běž do práce..to ho mám pořád napomínat nebo to nechat plavat??teď nevím teda..
Nekde to urcite slysel…
Jinak tahle „dulezitost“ nemine zadne dite.
@KriJona Naší slečně bude 5 a takovéhle výrazy měla od té doby, co nastoupila do školky, už se zklidnila.
Zkouší tě, no
. Syn si taky myslí bůhví jak je vtipnej (ale už ho to dost přešlo, je mu šest). Největší sranda byla, když chodil domů s hláškama jako „pan prso“
„pan zadek“
a vždycky dostal hroznej záchvat smíchu (a my už pak taky).
Já jsem mu prostě vysvětlovala, že to není vhodný, ať si dělá srandu z jiných věci a nebo ho mírně napomenula. Ono ho to zase přejde.
Do školky chodí rok a půl..je fakt, že je ve třídě větších dětí od svých 3,5 let
Možná bych ho nechala „narazit“ pokud se loučí s klukama na hřišti nevhodně, jistě mu to dají při dalším setkání sežrat a nebude oblíbený, stejně tak hlášku na tatínka by si s ním - podle mě- měl vyřídit tatínek a ukázat mu hranice a Ty bys měla tatínka podpořit, podle mě by potřeboval klučík pocítit důsledek toho co dělá - což napomínání od mamky není - to už je folklor…
No..kámen úrazu..tatínek..tomu je to trochu šumák..a můžu tatínkovi horem dolem říkat jak je důležitý s klukama komunikovat..tatínek je po ránu „bručoun“ takže synovo nazdar, už jdi do práce na něj působí tak, že jde..
@KriJona píše:
No..kámen úrazu..tatínek..tomu je to trochu šumák..a můžu tatínkovi horem dolem říkat jak je důležitý s klukama komunikovat..tatínek je po ránu „bručoun“ takže synovo nazdar, už jdi do práce na něj působí tak, že jde..
tatínek by se měl „ohnat“ (nemyslím naplácat mu) - něco jako když ve lví tlupě mládě přespříliš otravuje tak mu starej lev dá najevo že takhle ne.. stačilo by zabručet tím správným směrem ![]()
@jdukolem píše:úplně mi hlavou projel obrázek jak táta vycení zuby na našeho staršího s hlasitým grrrrrrrrrrrrrr
tatínek by se měl „ohnat“ (nemyslím naplácat mu) - něco jako když ve lví tlupě mládě přespříliš otravuje tak mu starej lev dá najevo že takhle ne.. stačilo by zabručet tím správným směrem
@KriJona píše: úplně mi hlavou projel obrázek jak táta vycení zuby na našeho staršího s hlasitým grrrrrrrrrrrrrr
no třeba by to zabralo
..možná rychleji než domlouvání od mamky
![]()
No ja.myslim.ze je to. normalni. No leda mu to nejak vyssvetlit a cekat az ho to prejde no.
@Kaculina2 píše:
@KriJona Naší slečně bude 5 a takovéhle výrazy měla od té doby, co nastoupila do školky, už se zklidnila.
ano naší to taky začalo nástupem do školky, výkřiky a třeba odmlouvání přešlo, ale teď ji rok drží záchvaty smíchu z ničeho, nikdo nechápeme čemu se začne řehtat, říkám, že má školkovskou pubertu
Malá má taky takové hlášky, někdy jsou vtipné, někdy nehodící, jindy trapné..vše z MŠ, co už..budou i horší období ![]()
tak pevné nervy ![]()
@Kelsey Ještě máme kluka v první třídě a to je teprve něco, to jsou ty,,správné,, výrazy
Bude hůř, věř mi
Já už bych mohla vydat knihu s hláškami našeho čtyřletého…
OT: @Allons-y jůůůů
moc ráda tě zase vidím ![]()