Uvolnění předkožky u předškoláčka

74
6.6.14 13:49

Pindík - řešit nebo nechat být ?

Před půl rokem jsme byla se synem na uvolnění kůžičky pindíka. Bohužel malej po zákroku vůbec nespolupracoval a tak mu to na pár místech zase přirostlo a teď přetáhneme tak sotva do půlky.

Je mi jasné, že nakonec se musím rozhodnout sama, ale bojují ve mně tři možnosti - nechat být jak to je ať si to vyřeší až bude chtít sám, zeptat se ho jestli to chce řešit(ale je mu 6 takže to je to stejné jako nechat to být). Poslední možností je zopakovat si chirurgii a pokud zase nebude spolupracovat tak se bojím, že to dopadne stejně.

Podle paní doktorky je velmi malá šance, že tydle srůsty po chirurgickém oddělení se uvolní samy. na druhou stranu záněty nemá a na co ho potřebuje teď funguje jak má. Na druhou stranu se bojím, aby až bude chtít s tím dělat něco jiného než čurat, aby se nebál/nestiděl. Mám totiž kamaráda odstrašující příklad, který je ještě v 25 panic protože má fimózu a stydí se někam jít.

Co by jste nám radili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.6.14 13:51

@Darulka :think: naše dr vždycky říkala, že si s tim poradí sám max v pubertě :think: Jen nechápu, proč jsi na něj víc nedohlídla, v 6ti není tak malej, aby nepochopil, co a proč má dělat a ty jako rodič na to máš dohlédnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.6.14 13:53

Šla bych s ním znovu.
Ale tak trochu nechápu slovo-nespolupracoval-
Přeci jsi po zákroku musela kontrolovat zda kůžičku přetahuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 13:54
@martina.se píše:
@Darulka :think: naše dr vždycky říkala, že si s tim poradí sám max v pubertě :think: Jen nechápu, proč jsi na něj víc nedohlídla, v 6ti není tak malej, aby nepochopil, co a proč má dělat a ty jako rodič na to máš dohlédnout :think:

On jak byl po zákroku tak prostě si to nechtěl přetahovat ani sám, ani od nás, bojovali jsme 2× denně, ale stejně to přirostlo.

Ta chirurgička ke které chodíme říká, že tydle srůsty po chirugickém uvolnění právě moc sami pouštěť nechtějí, ani v pubertě :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
6.6.14 13:54
@martina.se píše:
@Darulka :think: naše dr vždycky říkala, že si s tim poradí sám max v pubertě :think: Jen nechápu, proč jsi na něj víc nedohlídla, v 6ti není tak malej, aby nepochopil, co a proč má dělat a ty jako rodič na to máš dohlédnout :think:

Taky nechapu :think: chudak kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 13:55
@WERISKA píše: Šla bych s ním znovu.
Ale tak trochu nechápu slovo-nespolupracoval-
Přeci jsi po zákroku musela kontrolovat zda kůžičku přetahuje. :nevim:

Bolelo ho to, a nechtěl ji přetahovat ani sám ani od nás. Musel jsem ho vždycky držet. Nechtěl si to nechat vysvětlit a takle to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Darulka píše:
On jak byl po zákroku tak prostě si to nechtěl přetahovat ani sám, ani od nás, bojovali jsme 2× denně, ale stejně to přirostlo.Ta chirurgička ke které chodíme říká, že tydle srůsty po chirugickém uvolnění právě moc sami pouštěť nechtějí, ani v pubertě :,(.

potom znovu na chirurgii a prostě dodržovat. Jestli chce nebo ne je v tomto případě nepodstatné. Mám tedy kluka staršího, ovšem občasnou kontrolou prochází i tak. Jasně jsem mu vysvětlila důvod a trvám na dodržování.. Je to pro jeho dobro. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266

@Darulka nechala bych to být, jen bych dohlédla aby při každém koupání si ho zkusil přetáhnout. Dělám to tak i u staršího syna, a po 2 letech občasného hraní si ve vaně s pindíkem se mu to konečně povoluje, je mu 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.6.14 13:56
@Darulka píše:
On jak byl po zákroku tak prostě si to nechtěl přetahovat ani sám, ani od nás, bojovali jsme 2× denně, ale stejně to přirostlo.Ta chirurgička ke které chodíme říká, že tydle srůsty po chirugickém uvolnění právě moc sami pouštěť nechtějí, ani v pubertě :,(.

to je jasný, že nechtěl :roll: ale od toho jsou rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 13:58
@Reee píše:
@Darulka nechala bych to být, jen bych dohlédla aby při každém koupání si ho zkusil přetáhnout. Dělám to tak i u staršího syna, a po 2 letech občasného hraní si ve vaně s pindíkem se mu to konečně povoluje, je mu 7 let

Když se to přetalo bolet tak pravidelně každé koupání přetahuje. Nevím jestli ty jeho srůsty povolí, to není jen taková blanka jako předtím, ale vyloženě tkáň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
@Darulka píše:
Bolelo ho to, a nechtěl ji přetahovat ani sám ani od nás. Musel jsem ho vždycky držet. Nechtěl si to nechat vysvětlit a takle to dopadlo.

tak leda jít znovu. A ve vaně mu to také vadí :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Pokud už jste někoho nechali, aby se v tom vrtal, dotáhla bych to dokonce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
@WERISKA píše:
to je jasný, že nechtěl :roll: ale od toho jsou rodiče.

Zkus udržet pěti leté dítě, když mu děláš něco nepříjemného kope kolem sebe a ještě se bojíš, aby si ho nezranila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.6.14 13:59
@Darulka píše:
Když se to přetalo bolet tak pravidelně každé koupání přetahuje. Nevím jestli ty jeho srůsty povolí, to není jen taková blanka jako předtím, ale vyloženě tkáň.

a jak dlouho to má takhle znovu srostlý :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 14:00
@kate02 píše:
Pokud už jste někoho nechali, aby se v tom vrtal, dotáhla bych to dokonce… :nevim:

Nadávám si, že jsem měla možna ještě nějaký rok počkat. Nebo jestli nepočkat teď třeba do 8mi kdy se ještě nebude tolik stydět ale bude rozumnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí