Uvolnění předkožky u předškoláčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
6.6.14 16:03
@EvaG píše:
Já zakladatelku chápu, prostě povolila a ted se to vrátilo, třeba počítala s tím, že to bude ok, nevěděla, já taky třeba kolikrát ustoupím a pak už to dodržujeme. Dcera nesnáší odběr krve, ale vždy to nějak dáme. Rozrušování byl problém, ale časem si ji roztahovala sama a zatím ok.

K tomu KDY? Podle mě neví ani doktoři a je to individuální. Někomu to svědčí brzy, někomu ve třech letech atd. Prostě každý to má jinak.

A upřimně, v okolí mám hodně maminek s kluky a ještě mi žádná neřekla, že to nechala až do puberty a bylo to ok. :think:

Přesvědčili jste mně, že nechávat to jak to je není dobré řešení. Zkusím ho ještě do prázdnin objednat a budu mu každý den vtloukat do hlavičky jak je důležité pinďu uzdravit, třeba to zabere. Když ne, tak fakt nevím co budu dělat.

Asi si pořídím svěrací kazajku - pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.14 16:04
@WERISKA píše:
Hele, my ted měli srůsty u holky. Slyšela jsem to prvně, čučela jak blázen. Taky se chudák pere a brečí. Ale co jiného.? To jí to mám nechat znovu srůst? Jen proto, že nechce.? Ona by brečela i na opakovaném rozrušování. A opět zase dokola to stejné :nevim:

tak nějak… taky mám za sebou věci, u kterých jsem řvala jak želva. Ale prostě když musíš, tak musíš. :nevim: a když to dítě naučíš to odkládat, neřešit, tak je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 16:05
@martina.se píše:
to jsou všichni chlapi :lol:

Ale, že i takle malí co ho maj na čůraní to nechápu :nevim:. Jen přemýšlím jeslti spíš uplácet, nebo vyhrožovat důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 16:06
@martina.se píše:
tak nějak… taky mám za sebou věci, u kterých jsem řvala jak želva. Ale prostě když musíš, tak musíš. :nevim: a když to dítě naučíš to odkládat, neřešit, tak je to špatně.

A spíš uplácíš, nebo vyhrožuješ co se stane když to nebude dodržovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.14 16:10
@Darulka píše:
Ale, že i takle malí co ho maj na čůraní to nechápu :nevim:. Jen přemýšlím jeslti spíš uplácet, nebo vyhrožovat důsledky.

njn, ale je to jejich nejmilejší hračka, víš jak :lol: Jinak když vím, že je to nepříjemné, bolestivé, spíš uplácím. Vyhrožuju jen v případě, že dělá scény a myslí si, že mu to projde :think: Ale uplácím jen drobnostma. Můj měl obr problémy se zuby (má tedy doteď, i když už né v takové míře) - uplácela i zubařka, ale prostě uplatila a zvládl to. Vyhrožování fakt jen v extrémním případě - a to né nic drastického, ale realitu ala když to neuděláš, musíme jet do nemocnice, budem tam muset zůstat, budou to dělat tak a tak :nevim: (nestraším ho, ale reálně mu naznačím, co by ho čekalo v případě, že se nepodvolí)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 16:16
@martina.se píše:
njn, ale je to jejich nejmilejší hračka, víš jak :lol: Jinak když vím, že je to nepříjemné, bolestivé, spíš uplácím. Vyhrožuju jen v případě, že dělá scény a myslí si, že mu to projde :think: Ale uplácím jen drobnostma. Můj měl obr problémy se zuby (má tedy doteď, i když už né v takové míře) - uplácela i zubařka, ale prostě uplatila a zvládl to. Vyhrožování fakt jen v extrémním případě - a to né nic drastického, ale realitu ala když to neuděláš, musíme jet do nemocnice, budem tam muset zůstat, budou to dělat tak a tak :nevim: (nestraším ho, ale reálně mu naznačím, co by ho čekalo v případě, že se nepodvolí)..

zkusím od všeho trošku jak motivovat, že ho bude mít jak velkej kluk, tak že tam bude muset jít znova a nějaký dáreček za každé úspěné stažení…

tak mi držte palečky v pondělí ho objednám a celou dobu do termínu mu budu vysvětlovat pořad jak je důležité, aby ho měl zdravýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.14 16:18
@Darulka píše:
zkusím od všeho trošku jak motivovat, že ho bude mít jak velkej kluk, tak že tam bude muset jít znova a nějaký dáreček za každé úspěné stažení…tak mi držte palečky v pondělí ho objednám a celou dobu do termínu mu budu vysvětlovat pořad jak je důležité, aby ho měl zdravýho.

snad to zvládnete. Můj měl ve 3 letech po jistém zákroku nálepku neošetřitelný a zvládli jsme to. Sice já mokrá pokaždé až na…, ale nakonec zvládl všechno ;)
Držím pěsti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 16:21
@martina.se píše:
snad to zvládnete. Můj měl ve 3 letech po jistém zákroku nálepku neošetřitelný a zvládli jsme to. Sice já mokrá pokaždé až na…, ale nakonec zvládl všechno ;)
Držím pěsti ;)

Teď už jen vymyslet co nejvíc motivačních důvodů. asi si začnu nenápadně psát seznam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 16:41

Je mi to dost blbé tento dotaz, ale můžete mi prosím někdo popsat nějak polopaticky „jak“ se ta předkožka má přetahovat? Asi vypadám jak trotl, ale já prostě nevím jak na to. A dík za zachování anonymity, ale chodí sem ségra a asi by měla o zábavu postaráno navždy :roll:

• Citovat
  • Upravit
27012
6.6.14 16:45
@Darulka píše:

Náš je taky citlivka, i když detolem stříkáme odřeninu řve jak pavián:D Ale ted už machruje že mu jde pindík :lol: taky kuk:D ale od té doby co mu to jde přetáhnout, tak si zas s pindíkem pořád jen hraje :cert: to zas je vysvětlování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.6.14 16:50
@Crystal87 píše:
Náš je taky citlivka, i když detolem stříkáme odřeninu řve jak pavián:D Ale ted už machruje že mu jde pindík :lol: taky kuk:D ale od té doby co mu to jde přetáhnout, tak si zas s pindíkem pořád jen hraje :cert: to zas je vysvětlování :roll:

Ten náš si s ním nikdy moc nehrál možná kdyby hrál tak to měl už volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
6.6.14 16:56
@Darulka píše:
Ten náš si s ním nikdy moc nehrál možná kdyby hrál tak to měl už volné.

Ale Olík taky ne až právě ted, co to má volné :think: Předtím jsem ho nikdy neviděla ani neříkal, ted se každou chvilku někde rozvalí, stáhne kalhoty,…no děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.6.14 18:10

@Crystal87 by se prostě jenom mohli už nějak dohodnout, ne… naše pediatra je v tomhle hodně v pohodě, pokud je vše v pohodě, na zákroky neposílá… kamarádčin stejně starej chlapeček měl předkožku to samý a už je po obřízce… přitom vidím, jak se to samo krásně roztahuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.6.14 18:14
@Darulka píše:
Teď to taky vidím, že jsme to měla vyřešit dřív a chodáček by měl pokoj. Já se bojím, že když tam půjdem hned bude se opakovat situace po zákroku, že si to přes bolest nebude chtít stahovat.
Ikdyž mu to vysvětlím všechno dopředu, chápe proč je to důležité, tatínek mu to taky vysvětlil, tak pak se bohužel má tendenci zaseknout a žádné ukecávaní nezabírá.

nebo spíš kdybys to nechalal být úplně, vyřešilo yb se to samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.6.14 18:19
@Krrysa píše:
nebo spíš kdybys to nechalal být úplně, vyřešilo yb se to samo…

syn měl nejspíš podobný problém, dokonce jsem s ním musela párkrát na dětskou chirurgii, byl tam doktor - takže taky chlap a řekl - nechte to být, ono se to vyřeší samo…je mu 22 chlapovi :D a problém nikdy už žádný nebyl.
Dodnes si říkám, že jediný problém jsem měla asi já jako máma co se mooooc bojí
a co se týče toho že si s ním hraje..a co?? je to jeho, ten doktor dokonce tehdy doporučil nechávat ho nahatého aby si s nim hrál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí