Čtyřletý nejí, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
922
15.1.26 13:05

Čtyřletý nejí

Ahoj,
prosím Vas, ma tady někdo podobnou zkušenost, pripadne co pomohlo?
Syn ma teď 4 roky a ji pouze:suché těstoviny a ryzi, rohlík s lucinou (obcas vezme na milost šunku a syr), rizek samozřejmě, ale nemůžu ho furt cpát smazenym, sunar ovocný kapsicky a trochu ovoce.
Zacal kousat poměrně pozdě, asi v 16 měsících, pak do cca 2 let jedl vsechno normálně a pak se něco zlomilo a nechce nic, kromě výše uvedeného.
On se obcas snaží i něco ochutnat, ale jakmile ma vidličku v puse, ještě než se dotkne jídla, tak začne zoufale brecet, ze nechce a nemůže. Ma nějaký blok proste.
Doktorka říká, ze se to zlomí, ale já už fakt nevim, do kdy čekat a co s tím.
Sladký mu taky nedávám, obcas něco dostane, to jo.
Ve školce nejí pokud mu na svačiny nedají suché pecivo, radši je o hladu cely den. Úplatky nepomahaji.
Dekuju za pripadne reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5886
15.1.26 13:22

To je úplná moje dcera! :mrgreen:
Od 2 let jí pouze suché přílohy, suché pečivo, zeleninu a ovoce. Ona nejí ani maso, polévky, omáčky. Z pomazánek jen lučinu. Čekala jsem, že se to zlomí ve školce, ale po 3m, kdy dcera nejedla celý den ani tam, jsme se s učitelkou domluvily, že bude dostávat alespoň to suché….

Její jídelníček je stále to samé dokola:
Snídaně : jogurt
Svačina : suché pečivo, ovoce
Oběd : suchá příloha (brambory, těstoviny, max kaše), zelenina
Svačina : opět jogurt, přesnídávka, nějaká sušenka, ovoce
Večeře : chléb s lučinou zelenina, občas mi sní suchou palačinku a někdy vezme na milost zapečený toast bez šunky

Raději byla v létě na krevních testech a kupodivu i přes to, že nejí žádné maso a vejce, měla hodnoty relativně ok.
Stále nabízíme, ona i zkusí, ale druhé sousto už nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.1.26 13:24

Mam podobneho nevlastniho syna. Trochu pomohlo vysvetlit, co ma delat, kdyz mu neco nechutna. Takze, kdyz ma neco ochutnat, nachysta si ubrousek, aby to mohl pripadne hned vyplivnout do nej. Take hodne pomaha nutit ochutnava a nedelat z toho vedu (Naber si na vidlicku, tady mas ubrousek, zkus a neremcej, nemam na to cely den. Nechutna? Nevadi, nandej si jen brambory) A take naucit, ze nikdo neni zvedavy na jeho „bleeee, to mi nechutna“ ( misto toho, rika "diky, nedam si/dam si jen…) protoze vetsine lidi chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30597
15.1.26 16:25

Nejstarsi dcera mela dlouho velmi omezeny jidelnicek. Nastesti jedla ovoce a syrovou zeleninu ve velkem, co nejedla byla zejmena hlavni jidla. Postupem casu se to zlepsuje. Jak uz psal nekdo vyse, trvala jsem na ochutnani, ale pak dostala neco, co ji. Par vecem takto casem prisla na chut. Kdyz byla hodne mala (batole) resila jsem to vic (ona nepribirala, od Dr. v prukazce porad Extremne hubena!!! :mrgreen: ). Pak uz jsem to tolik neresila. Trochu se to zlepsilo ve skolce - tam i nektere veci snedla - hlavne polevky. Ale stejne jsem si v predskolacich od jedne ucitelky vyslechla, ze ma asi anorexii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí