Jak na komunikaci s předškolákem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
6.1.26 13:52

Komunikace s predskolakem

Docela dost bojujeme s sestiletym synem (posledni rok ve skolce). Odjakziva velmi vyrazna osobnost, prosadi se, nestydi se v kolektivu ani pri komunikaci s cizimi dospelymi. Problem mame doma, kdyz po nem neco chci - posbirat po sobe obleceni, ktere si vyslece, oblect se ven, nachystat… Ne ze by rovnou rekl, ze to neudela, jen to same za chvilku, ja jenom jeste, jo, uz jdu a pritom valeni po zemi.
Zkousela jsem upozornovat dopredu, co budu chtit, dat mu ten prostor aby si dodelal co chce, ale zadny cas nestaci, porad vymysli dal a dal.
Vysvetluju, proc je to potreba, on s tim nejak souhlasi, ale stejne si jede svoje. Nakonec koncime krikem, hadkami, zakazovani a nakonec nejakym zpusobem „vyhraju“, ale je to s revem a placem. Kdyz se k tomu potom vracime a v klidu si o tom povidame, zase uzna ze to bylo zbytecne narocne, ale nic se nezmeni. Nechci doma porad bojovat.

Hledam spis cestu jak s nim, ne jak na nej, ale nenachazim. Mam jeste druheho syna, temer dva roky, takze nemuzu veskerou pozornost dat starsimu, zvlast kdyz se vsichni chystame ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11779
6.1.26 14:02

Tady si sednu..máme prakticky stejný problém se čtyřletou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
6.1.26 14:20

Mám to samé, 5letý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.1.26 14:30

Asi normálka :lol: držet se, někdy ujedou nervy, nasleduji výčitky…nejlepší, když dítě třeba 2 dny funguje a funguje si řekneš no sláva a pak zas ranní horor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
6.1.26 14:37

Dcera 5,5letá předškolačka se také začala doma strašně vymezovat. Ona se tedy místo ignorace začne se mnou dohadovat, argumentovat, vymýšlet důvody a zakončil to tím, že jí nemám co “povelovat”.
Já už na to s miminem v závěsu také někdy nemám nervy a vylítnu. Pořád se s někým dohadovat o každé prkotině je strašně vyčerpávající. Věřím, že to přejde ale také různě hledám rady a tipy jak na ní.
Myslím, že má od mala docela dost prostoru dělat si nějaké věci po svém (určitě víc než jsem měla já) ale také jsme důslední v tom, že hranice musí být. Takže často to také končí řevem.
Dělá to tedy jenom mně. Ve školce je miliónová a učitelka pěje ódy. Na tátu si nedovolí tolik, také on většinou neřeší tolik těch běžných provozních věcí. Fakt mě to vyčerpává :zed: a jsem zvědavá na nějaké rady od zkušenějších matek co si tím prošly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
6.1.26 14:46

@Paula42 dcera 8 let, třetí třída. Děla to stále, hodně se vymezuje a diskutuje.
Drive to u nás vypadalo dost podobně.
Dceři jsme se starší dcerou vymyslely rozvrh. Ten ma nalepeny na dveřích pokoje a jede dle nej po návratu ze školy, gymnastiky.
Na každý den jiný rozvrh, ale téměř stejný týden co týden.
Jsou tam zohledněny všechny kroky včetně WC a tréninku toho dne.
A pokud jede a odskrtava dle něj, tak obyčejně není problém a je schopna se držet v časovém rámci a tím většinou odpadá diskutovaní co bude nebo nebude dělat, má to jasně dané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 15:09
@Paula42 píše: Více

Řeším to stejné s tříletou. Všude ji chválí jak je hodná a vychovaná. A doma neposlouchá, neuklizi hračky apod. Řve, když ji něco nedovolím má hysterické záchvaty, klidně dvě hodiny. Přitom ještě před půlrokem byla zlatá a hodná.

Taky potom končím křikem, hádkami a řevem. Už jsem SEBE objednala k psychiatrovi, protože vím že chyba není na její straně, jenom se jedná o období vzdoru.
Ale na mé straně, že si s ní neumím poradit a vysvětlit ji bez křiku proč třeba něco nemůže.

• Citovat
  • Upravit
10612
6.1.26 15:18
@Anonymní píše: Více

Nejsi pro ní autorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.26 12:11

U nas to samé 11 let. Každý mě straší pubertou, ale já mám pocit, ze ji má od narození. Vsude jinde funguje bez problemu. Mam podezreni na ADHD, ktere je schopna si korigovat a doma ve svem prostredi bouchne. Syn je opak. Prosim anonym. Ráda přežít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML