Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: VíceÚnava a spavost jsou velmi časté vedlejší účinky fenistilu, koukni do příbalového letáku. K tomu nemoc, takže mě osobně by to spaní nijak nepřekvapilo. Když je vzhůru, tak se chová jak?
Taky jsem to u deti zazila. Je strasne dulezite ze pije. Vysla bych z toho, jak vypada, kdyz je vzhuru, jestli normalne mluvi, neni mimo, apaticka. Jednou mi uz starsi dcera i mlela nesmysly a i tak to bylo ok. A taky to muze byt fenistilem
@Anonymní píše: Více
Jasně. Ale když s ní mluvíš, je nějak mimo, nevnímá?
Jinak jsem to zažila vloni u 8,5leté. Měla poprvé laryngitidu a také takto moc spala. Dokonce skoro 3 týdny. Ale z toho týden měla horečky i přes 40 a regulérní dušení několikrát denně, pak už „jen“ silnou bolest v krku a značné otoky hrtanu, ale už bez dušnosti. Takže jsem to brala tak, že to patří k té nemoci.
No a teď naše 8letá od 9. 11. spala 19 - 21 hodin denně. Jenže k tomu ji jen maličko bolela hlava. A to bylo znepokojivé, protože k nemoci taková spavost patří (ne ke každé, ale není to nic nenormálního), jenže ona vlastně žádnou nemoc neměla. Po měsíci jí diagnostikovali postcovidový únavový syndrom - po bezpříznakovém covidu. Teď jsme se se značným úsilím dostali na 14 - 15 hodin denně. Ale ještě že to není nic horšího.
Takže zakladatelko, buď v klidu. Pokud tedy malá není při bdělosti mimo, nevnímací. Navíc, jak už někdo psal, může to být tím Fenistilem.
Já bych tedy zavolala do nemocnice, kde ležela nebo pediatričce. Syn měl párkrát laryngitidu, ale extra spavý nebyl, ani po fenistilu.
Samozřejmě, že každé dítě je jiné, ale také by mne to znepokojovalo.
Držím palce, aby dceři bylo lépe.
Příspěvek upraven 06.01.26 v 13:27
@lucije28 píše: Více
Kdyby to trvalo týden, tak třeba ano. Ale jak jsem pochopila, u té holčičky je to tak 1 až 2 dny.
Zdravím, chci se zeptat dcera 3,5 roku dostala laryngitidu, byli jsme přes noc v nemocnici, kde ji dali inhalace adrenalinu s kortikoidy a pak už byla celkem dobrá a veselá. Včera nás propustili a že máme kapat fenistil a mokusolvan. Dcera pořád spí je mi to zvláštní, za celý den včetně noci byla vzhůru max 3 hodiny dohromady… tak se chci zeptat jestli je to normální nebo jestli se mám jít zítra znovu do nemocnice, máme laryngitidu poprvé, takže nemám s čím srovnat, během jiných nemocí mi nikdy tak moc nespala a já jsem z toho nervózní. Pije dost, to jí dávám do flašky a ona behem toho, co spí to vycucá.