Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mischelinka tak soucitim
Snad to ty rarachy přejde a může nás prozatím hřát, že v tom nejsme sami ![]()
@Ademe2 do září času dost, to tvůj syn udělá ještě několik změn a obratů. Jako začátky školky nejsou nikde snadné, ale věřím, že si tvůj malý zvykne a bude se mu tam líbit ![]()
Nas maly je totalni mamanek, jsou mu tri a do skolky chodime chvilku, vzdycky par dni skolka, potom 14 dni i vice nemoc, ale to je ze zacatku asi normalni, takze porad zacina jakoby odznova. Kazde rano, nez dojedem do skolky rev a scena, v satnicce take, ale to uz si pobere hracku a piticko a sam jde do tridy. Zavru za sebou dvere a mam moznost podivat se za 5 minut oknem, prcek sice urvanej, ale uz montuje na zemi lego, nebo kresli. Odpoledne me privita usmevave dite a probiha velke louceni s tetou a detmi, se slibem zitra zase prijdu. No a druhy den rano zase ta sama scena…Ve skolce pry nebreci, krasne papa a uz se i zapojil do aktivit…jen se pry parkrat za den ujistuje slovy,,Maminka pro me prijde"…No jsou to nervy a sama sebe uklidnuji tim, ze to jednou prejde…
Tak jaký byl u vás posun za ty skoro 2 roky? Syn je velký závislák na mně a mám pocit, že se to spíš zhoršuje. Chodí druhý rok do školky. Co vím, tak tam brečí, že chce domů. Nevím, jak často.
Hlídání u babiček je taky náročné. Jednu babičku nedává vůbec, u druhé se po hodině ptá, kdy půjde domů. S tátou to zvládá, ale ten mu pustí pohádky, vezme ho na klín a zvládají to takto.
Jak rady budete na tohle vzpominat az vas pubertak bude mit na haku ![]()
@zudina to asi jo, ale aktuálně nám to komplikuje fungování a myslím, že 4lete dítě by mělo být schopné zvládnout být 4 hodiny s babičkou a nedělat scény. Neustále po mně leze. Pokud ho sundám, sedne si vedle mě a drží mě třeba za nohu.
@Anonymní píše:
@zudina to asi jo, ale aktuálně nám to komplikuje fungování a myslím, že 4lete dítě by mělo být schopné zvládnout být 4 hodiny s babičkou a nedělat scény. Neustále po mně leze. Pokud ho sundám, sedne si vedle mě a drží mě třeba za nohu.
Ja trojcila jeste ve treti tride, kdyz jsem prisla domu a mama ani tata nebyli doma, brecela jsem jak zelva..v prubehu treti tridy me to ze dne na den uplne preslo a mela jsem to na haku..Vydrzela jsem tenkrat bez nasich maxim 3-4hodky, ale nelezla jaem po mame ani ji porad nedrzela kdyz jsme byli vsici. Jen kdyz byli dele pryc jsem brecela, pry potichu v koutku slzy jak hrachy.. ![]()