Cucání palce 5letá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
14.11.14 12:38
@Anonymní píše:
@Poguno já si cucala palec zhruba do dvaceti :oops: Teda od nějaké doby pak už nevědomě. Prostě jak jsem usnula, už tam byl, aniž bych to ovlivnila :zed: Máma i pak já sama jsem zkoušela všechno možné (pepř, rukavice, speciální laky na nehty), ale všechno marné. Ale zajímavé je, že na růst zubů to vliv vůbec nemělo :)

No vidíš, to ráda slyším :palec:
Ve dvaceti cucat palec, taky dobrý :D
Zní to tak roztomile :hug:
(a tak co, když to nikdo nevidí :lol:, ale co potom když to uvidí partner :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
14.11.14 12:41
@boball píše:
@Poguno Mozol zmizí, ale trvá to. Dceři je skoro 24 let a povídala, že ve stresu má kolikrát chut na palec. Už máme takové pořekadlo, když dělá například těžší zkoušku, smějeme se, tedy, to je na palec vid :lol:

Pořád lepší palec než cigareta nebo panák :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
14.11.14 12:43
@ala42 píše:
Ahoj maminky,
já řeším podobný problém, třeba mi některá poradíte. :)
Malý měl v létě čtyři ročky, nikdy neměl dudlík, kojený do 3,5 roku. Nikdy si prsty do pusy nedával, ani jako miminko. Teď asi dva tři měsíce když kouká na pohádku a je do toho zažraný, už má prstíky v puse a zuřivě je hryže a cucá, když mu ručku vyndám z pusy a utřu, za chvíli to tam strčí zase…Od září je ve školce, v naprosté pohodě, nikdy tam neplakal,
to se mi nezdá, že by to bylo kvůli nervům ze školky. Na prstech má modřiny a stopy po zubech. :nevim: :nevim:

A nerostou mu zuby? Nebo nebolí ho něco v pusince? Přisuzovala bych to tomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
14.11.14 12:50

@zvědavá borůvka říká právě že ho v pusince nic nebolí…
Bohužel ani zuřivé hryzání prstíku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
14.11.14 12:58

@ala42
Nevím co s tím :nevim:
Snad poradí ostatní :kytka:
Třeba se zkus zeptat i doktorky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
14.11.14 13:06
@zvědavá borůvka píše:
@ala42
Nevím co s tím :nevim:
Snad poradí ostatní :kytka:
Třeba se zkus zeptat i doktorky :think:
:mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
14.11.14 13:12

Moje sestřenka tak do 10 let cucala, ha:-) akorát má teď křivý zuby, jinak nic, uklidnovalo jí to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
14.11.14 13:12

Já zas houpu na baloně malou no:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
14.11.14 13:24
@zvědavá borůvka píše:
To jsem nevěděla :think:

edit:
A není to jedno, když ty mléčné stejně vypadají?
Tady jedna anonymní píše + další uživatelky, že to vliv na její zuby nemělo :think:

Příspěvek upraven 14.11.14 v 12:42

není, protože si tím můžeš zničit i patro a nové zuby taky nerostou úplně dobře. Popravdě se dost divím, že tady píšou, že zuby mají v pořádku. Zeptej se na to své zubařky, uvidíš co ti řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
14.11.14 13:26
@zvědavá borůvka píše:
Pořád lepší palec než cigareta nebo panák :D :kytka:

No, dva roky už nekouří ale panáka občas dá. Myslím, že ten panák bude lepší v jejím věku než palec v hubě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.14 15:14
@zvědavá borůvka píše:
No vidíš, to ráda slyším :palec:
Ve dvaceti cucat palec, taky dobrý :D
Zní to tak roztomile :hug:
(a tak co, když to nikdo nevidí :lol:, ale co potom když to uvidí partner :think: )

Já to poznala jen podle toho, že jsem měla ráno rozkousaný palec, jinak bych o tom nevěděla. Třeba si ho cucám do dnes :think: :lol: No všichni z rodiny si ze mě dělali srandu, že mi bude přítel v noci palec měnit za něco jiného :roll: :D Neměnil, spal jak poleno, takže o nějakém mém zlozvyku neměl ani tušení. Ale já měla nervy, když jsem měla spát někde s partou, protože tímhle se člověk opravdu nechlubí a fakt to nešlo vůbec ovlivnit.
Jako se zuby mám problém ten, že je mám hodně kazivé a že se mi nevešly všechny do pusy, ale to je genetické. Asi záleži i na tom jak dlouho a jakým způsobem se ten palec cucá :nevim: Já třeba ani nikdy neměla na palcích mozoly.

• Citovat
  • Upravit
95
14.11.14 19:24

Ahoj, dcera taky cucala palec, ale my jsme začali s odnaučováním ve dvou letech. Přišila jsem chlupatou rukavici k rukávu pyžama. Palec na rukavici ještě k rukavici, aby s ním nemohla volně hýbat. Výhoda byla, že se neuměla vysléct. První měsíc se budila každou noc, byla nervozní, ale pomohlo to. Druhý měsíc měla rukavici už jen pro jistotu, pak už si na palec ani nevzpomněla. Nám paní zubařka tenkrát říkala, že ji to máme odnaučit do 2 a půl roku. Odnaučit pětileté dítě od cucání palce bude určitě horší. Napadá mě jedině nějaký overal, který by jí nešel v noci vysléct, přišít rukavici a vydržet, bude hodně nervozní. Ještě jsem slyšela, že je možné na zuby u zubaře dát nějakou clonu, která brání cucání palce. Tak ať to brzo zvládnete. Určitě bych začala s odnaučováním hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí