Cucání palce 5letá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
14.11.14 00:57

cucání palce 5let

Milé maminy,
a zase to cucání palce :(. U nás je to tak že dcera to delá v podstatě od narození, dudlík nikdy nechtěla. Když byla malinká tak to dělala velmi často, nyní jen když jde spinkat. Je jí už 5 a stále jí to nemůžeme odnaučit. Dnes jsme dospěli i tam že jsem jí na palec dala pepř…takovou reakci jakou to mělo jsem ovšem nečekala. Nemohla se uklidnit a nedokázala pochopit že když si ho do pusinky nedá tak se jí nic nestane. takže následovala půl hodina neustílého breku kdy slibovala že už to nikdy neudělá. Tak jsem povolila a palec utřela, protože jak se zajíkala brekem tak by ani neusnula. Ale do 5 minut si paleček znova cucala. Nedokážu to pochopit protože takhle vynervovanou jsem jí ještě neviděla a opravu jsem si myslela že se bude snažit to nedělat. Tak prosím vaše rady a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
14.11.14 01:18

Znala jsem sedmiletou, která bez palce neusnula.. kdy jí to přešlo netuším.
Co jí nasadit rukavici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.11.14 01:35

To je dobrý nápad, můžu zkusit. :palec: Snad to v 7letech už dělat nebude. Už ted se bojím aby jí pak špatně nenarostli zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
14.11.14 01:41

@Poguno
Já bych jí to cucání nebrala, má to ráda tak proč nevyhovĕt :srdce:
Komu a proč to cucàní vadí?
Přejde to samo vĕkem, teď to cucání potřebuje.
Uklidňuje ji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.11.14 01:52

To sice ano a chápu to. Mě to ani tak nevadí když to dělá v podstatě jen když se snaží usnout. Ale je jí už 5let, za chvíličku jí vypadají zoubky a může si tím způsobit narušení růstu zoubků, předkus atp. A to bych nerada :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.14 02:29

@Poguno já si cucala palec zhruba do dvaceti :oops: Teda od nějaké doby pak už nevědomě. Prostě jak jsem usnula, už tam byl, aniž bych to ovlivnila :zed: Máma i pak já sama jsem zkoušela všechno možné (pepř, rukavice, speciální laky na nehty), ale všechno marné. Ale zajímavé je, že na růst zubů to vliv vůbec nemělo :)

• Citovat
  • Upravit
36
14.11.14 02:49

Kdybych měla tuhle jistotu že to vliv mít nebude tak bych tu vůbec neřešila :mrgreen: ale tohle mi bohužel nikdo nezaručí a už mě všichni na tenhle problém akorát upozornuji :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
14.11.14 06:43
@zvědavá borůvka píše:
@Poguno
Já bych jí to cucání nebrala, má to ráda tak proč nevyhovĕt :srdce:
Komu a proč to cucàní vadí?
Přejde to samo vĕkem, teď to cucání potřebuje.
Uklidňuje ji to.

Vadí to zubům a to docela dost. Starší dcera si palcem vycucala patro a první zuby jí pomalu koukaly ven z pusy.Na druhých nosila rovnátka, pak se to srovnalo. Palec měla tenčí a s mozolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.11.14 06:59

Mozol máme taky :( ten mám dojem že snad ani nezmizí. První zoubky máme sice rovné ale zato černé, ikdyž to má jiný dovod. Nerada bych aby ty druhé pak rostli špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
14.11.14 07:08

Já jsem si taky cucala palec a dost mě to trápilo, strašně jsem se za to styděla. Pak to samo kolem pátého nebo šestého roku přešlo. Znám ale dost lidí co to nevědomky dělají i v dospělosti :) Je pravda že ani jeden nemá problémy s předkusem nebo celkově se zubama. Moje dcera také nechtěla dudlík a jen palec. Já jsem jí donutila. Dávala jsem med a cukr. V roce jsem dudlík zahodila a byl klid. Vím že med a cukr neni zrovna dobré pro mimi ale mám na to svůj názor. Palec nezahodím že. Dejte jí ještě třeba rok aby se to odnaučila. Nedávejte už pepř :mrgreen: chudák malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
14.11.14 07:20

@Poguno Mozol zmizí, ale trvá to. Dceři je skoro 24 let a povídala, že ve stresu má kolikrát chut na palec. Už máme takové pořekadlo, když dělá například těžší zkoušku, smějeme se, tedy, to je na palec vid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.11.14 07:49

Já to dělala taky, do šesti let. Naši mi to zkoušeli všemožně zatrhnout, ale nešlo to. Nakonec mi slíbili křečka, když přestanu a to fungovalo. Ale myslím, že jsem se spíš rozhodla sama, že chci přestat.
Druhá dcera si taky dudlá palec, tak nás to čeká taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.11.14 07:49

Jo a zuby mám o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
14.11.14 10:06

Ahoj maminky,
já řeším podobný problém, třeba mi některá poradíte. :)
Malý měl v létě čtyři ročky, nikdy neměl dudlík, kojený do 3,5 roku. Nikdy si prsty do pusy nedával, ani jako miminko. Teď asi dva tři měsíce když kouká na pohádku a je do toho zažraný, už má prstíky v puse a zuřivě je hryže a cucá, když mu ručku vyndám z pusy a utřu, za chvíli to tam strčí zase…Od září je ve školce, v naprosté pohodě, nikdy tam neplakal,
to se mi nezdá, že by to bylo kvůli nervům ze školky. Na prstech má modřiny a stopy po zubech. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
14.11.14 12:35
@boball píše:
Vadí to zubům a to docela dost. Starší dcera si palcem vycucala patro a první zuby jí pomalu koukaly ven z pusy.Na druhých nosila rovnátka, pak se to srovnalo. Palec měla tenčí a s mozolem.

To jsem nevěděla :think:

edit:
A není to jedno, když ty mléčné stejně vypadají?
Tady jedna anonymní píše + další uživatelky, že to vliv na její zuby nemělo :think:

Příspěvek upraven 14.11.14 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect