Cucání palečku!

10679
16.8.10 11:35

Cucání palečku!

Mám dotaz: moje 4 měsíční dcera si začala cucat palec. Chtěla bych jí to odnaučit. Vždy když jí vidím,tak jí ho vyndám a dám jí dudlík. Ona ho po chvíli vyplivne a šup má tam palec. Nevíte o nějakém fíglu jak to odnaučit? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7148
16.8.10 11:38

Ahoj Bom,
Dominik to dělá taky.Buď má v puse jen palec nebo i ukazováček popř se snaží do pusinky dostat celou pěstičku :-D .Když si toho všimnu ruku mu vyndám a dám mu hračku někdy to zabere a hraje si a žužle hračku a někdy ji položí vedle sebe a pokračuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.8.10 12:07

V jejich „věku“ je to normální, sací reflex je u nich nejsilnější a tak tam rvou, co se dá. Navíc takhle poznávají své tělo. Starší tam pak začnou strkat i palce od nohy. :palec: Náš tam rve také prsty a případně obě ruce najednou. Zatím to nijak neřeším, jen kdyby tolik neslintal. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
16.8.10 12:12

ahoj, malej to dělal taky, je to normální. Já to moc neřešila, pak nějak přestal sám a začal cucat kousátka a hračky. Za čas se k tomu vrátil a teďka poslední dobou si ho vyloženě kouše, má 6 zubů, 2 dole, 4 nahoře. Taky nevím, co s tím, dudlík mu dávám jen na spaní. On teď ale leze, takže si palec kouše jen u mě v náručí nebo když mu čtu knížky a on poslouchá. Vyndavám, ale je to marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.8.10 12:25

To delam taky,ze ji do rucicky dam hracku,hned si ji da do pusinky :-) . Jen bych nerada,aby si na ten palecek navykla. Ma to jedno plus, kdyz ji v noci vypadl dudlik,tak zacala plakat,ted si da do pusy palec a spi dal.

kozisek Tynka taky slinta,kolikrat ma uplnou mapu na triku. Ze by zoubky? :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alca a danik
16.8.10 12:29

No,normální…otázka je, co je normální? :mrgreen:

Kojenci si určitě cucají prsty, hračky…všechno…oko-ruka-pusa, tak to prostě funguje…

ALE pokud si vyloženě cucá jeden prst, jako že se tim uklidňuje místo dudlíku…tak to radím začít řešit, co nejdřív…v lékárně prodávají nějaké speciální vodičky, kterým se daný prst potírá.....ale opravdu nevim,jak jsou věkově možné podávat…

znam totiž několik lidí, jejichž děti si cucali palec a maj ho pěkně deformovanej - plochej…

• Citovat
  • Upravit
35545
16.8.10 12:36

Bomb tak podle toho jak slintá, tak to bude nejspíš „žralok“. Co takhle vím, tak děti v tomhle „věku“ fakt slintají hodně, taky si pořád rve něco do pusinky. Cokoliv má po ruce a jde mu to uchopit. :think: Což pak vede k vyšší produkci slin, bych řekla. Zatím jsem tady vyčetla, že skoro každá mamka si myslí - zuby, ale většině dítek narostou až po tom půl roce. Tedy vyjma kamarádky, malý se se dvěma narodil a třetí mu už vyrostl. Leželi jsme spolu v porodce. :mrgreen:

alca tý jo, fakt se až může deformovat? Taky jsem chodila do školky s klukem, co si ho furt cumlala, ale měl ho v pohodě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
16.8.10 14:10

Šimonovi je už 2a půl a cucá si ho pořád. Od malička se snažím, aby přestal a prostě se to nepodařilo. Někdy ve 4 měsících vyplivnul a dudlík a začal. Mám kamarádku logopedku, která mi od začátku vtlouká do hlavy, že bude mít „vydudlaný“ patro a předkus, a stejně se mi to nepodařilo. A teď je to už strašně těžký. Takže za mě radím, jestli můžete, snažte se je to odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.8.10 14:24

Ale jak? To bych mu musela obě ruce namáčet v pepři, jinak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
16.8.10 15:33

Upřímně já o tom pepři, octu, tabascu nebo něčem přemýšlím. Ale nechce se mi do toho, protože mi to připadá jako děsná drasťárna. Miminům by možná zabránily nějaké pytlíčky na ruce nebo šikovné rukavičky na noc přivázané.Ale to jsem nevyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
16.8.10 16:54
kozisek píše:
V jejich „věku“ je to normální, sací reflex je u nich nejsilnější a tak tam rvou, co se dá. Navíc takhle poznávají své tělo. Starší tam pak začnou strkat i palce od nohy. :palec: Náš tam rve také prsty a případně obě ruce najednou. Zatím to nijak neřeším, jen kdyby tolik neslintal. :roll:

Jo jo jo přesně tak.Adik taky slimpe jak bernardýn a ty palce u nohou už má v puse taky.
Paleček taky cucá ale jen občas já jí ho z pusy vytáhnu,ale za chvilu je tam zas :wink:
je to prostě normální v tomhle věku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.8.10 17:56
alca a danik píše:
No,normální…otázka je, co je normální? :mrgreen:

Kojenci si určitě cucají prsty, hračky…všechno…oko-ruka-pusa, tak to prostě funguje…

ALE pokud si vyloženě cucá jeden prst, jako že se tim uklidňuje místo dudlíku…tak to radím začít řešit, co nejdřív…v lékárně prodávají nějaké speciální vodičky, kterým se daný prst potírá.....ale opravdu nevim,jak jsou věkově možné podávat…

znam totiž několik lidí, jejichž děti si cucali palec a maj ho pěkně deformovanej - plochej…

No prave kvuli te deformaci, nechci aby si ho cucala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.8.10 17:59

Budu se snazit ji to odnaucovat,snad se mi to povede :palec: . Jeste se zkusim poradit s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.8.10 19:54

jestli se můžu optat,tak proč jim ten paleček nenecháte. Honzík to taky začal dělat a já ho nechám. Když jsem se ptala svojí zubařky jestli to má potom vliv na růst zoubků tak prej je dokázany,že , 100procentně ne. Nebo je ješte i jinej důvod proč nenechat cucat paleček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.8.10 20:42

Náš to dělá taky, někdy i víc prstíků, hned mu je vyndavám a dávám dudlíka, ale on si strčí prsty i k tomu dudlíku, nebo jednou rukou dudlík vyndá a druhou strčí do pusy. Odnaučit to asi nepůjde, snad časem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí