Cucání palečku!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10679
16.8.10 20:51
motika píše:
jestli se můžu optat,tak proč jim ten paleček nenecháte. Honzík to taky začal dělat a já ho nechám. Když jsem se ptala svojí zubařky jestli to má potom vliv na růst zoubků tak prej je dokázany,že , 100procentně ne. Nebo je ješte i jinej důvod proč nenechat cucat paleček?

No nevidela jsem to teda na vlastni oci,ale co vim tak uz to tady nekdo psal. Cucáni deformuje palec. Nerada bych aby mala mela derormovany palec kvuli zlozvyku,ktery se dá odnaucit. Jinak bych ji to nechala delat! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
16.8.10 20:52
Pettulle píše:
Náš to dělá taky, někdy i víc prstíků, hned mu je vyndavám a dávám dudlíka, ale on si strčí prsty i k tomu dudlíku, nebo jednou rukou dudlík vyndá a druhou strčí do pusy. Odnaučit to asi nepůjde, snad časem…

Presne tohle dela i nase mala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
16.8.10 22:17

motiko, asi je problém různých názorů zubařek, logopedek, doktorů atd. Jak jsem psala, logopedka mi hodně varovala, že pokud ten palec vyložene saje, což Šimon dělá, může mu to zdeformovat patro a tím i zuby. Další věc je, že v jeho 2,5 letech už to ani nevypadá pěkně, když má palec narvaný v puse. Nejlepší je, když kouká po koupání na pohádku a jeden palec má v puse a druhou rukou si tahá za piňďoura :lol: Pravý chlap :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí