Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Prosím, jak podávate dětem cucave pastilky? Máme dva roky a nějaký měsíc.. Jsou to brusinky a potřebuji, aby aspoň něco málo snědla.. Neříkala jsem si, rozdrobit a nasypat do vody.. Aby to vypila, ale.. Když ji podám pastilku, aby si ji dala do pusinky, tak nechce.. Máte jiné nápady? Moc děkuji 😇
V tomto věku jsem žádné cucavé bonbony a pastilky nedávala, takhle malým dětem to nepatří do úst. Pokud je nezbytně nutné, aby zrovna toto užívala, pak bych nadrtila a do něčeho přimíchala – nicméně zrovna pro brusinky existují alternativy v podobě sirupu.
A na co to jsou pastilky? Jestli se to má cucat, tak tím že to dáš do vody to asi nebude mít ten účinek ne? Jiná forma není? Moje děti ve dvou letech by pastilku normálně vycucaly jako bonbon
ale když sem měla podávat nějaké léky, tak sem volila spíš ve formě sirupu, prášku co se dá nadrtit apod.
@BohunkaP vím, že takové věci do úst dětem nepatří.. Ale napsala mi to MUDr a ještě jsem říkala v lekarne, že je to pro dvou létě dítě.. Tak jsem se zeptala, zda není sirup nebo tak.. Je to na močové cesty.. Pemylslea jsem ještě, že bych to rozdrtila a nabídla po koukskach po lzickach.. Ptz rozpustit mě taky hned napadlo, ale nevím, jestli by to mělo nějaké účinky.. 🙄.
@Kriss Tina nabídla jsem ji jen půlku.. Jsou lehce rozkousatelne.. Ale nechutná ji to a další pastilku nechtěla..
No a na ten sirup tedy nepřejdeš proč? Když doktorce řekneš, že dítě není schopné tablety cucat a tedy léčba nemá efekt, určitě s tebou najde alternativu ![]()
Prosím, jak podávate dětem cucave pastilky? Máme dva roky a nějaký měsíc.. Jsou to brusinky a potřebuji, aby aspoň něco málo snědla.. Neříkala jsem si, rozdrobit a nasypat do vody.. Aby to vypila, ale.. Když ji podám pastilku, aby si ji dala do pusinky, tak nechce.. Máte jiné nápady? Moc děkuji 😇