Cukání v zubu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2414
12.5.20 17:16

@warita proste klasika ucpane kanalky kdy je potreba je endodonticky osetrit, vycistit a zaplnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.5.20 17:42
@Peggy54 píše:
@warita proste klasika ucpane kanalky kdy je potreba je endodonticky osetrit, vycistit a zaplnit

no, u zubu nic takoveho neni? To co popisujes je osetreni mrtveho zubu, kteremu odumrela dren a pod zubem se zacina tvorit abces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
12.5.20 17:55

@warita endodontcie je proces kdy se zub umrtvuje, a zanet se do takoveho mrtveho zubu nuze vratit a je nutne opakovane cisteni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
12.5.20 18:13
@Peggy54 píše:
@warita endodontcie je proces kdy se zub umrtvuje, a zanet se do takoveho mrtveho zubu nuze vratit a je nutne opakovane cisteni

pokud se nevycisti hned napoprve dobre, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.5.20 02:12
@Anonymní píše:
No právě že k mojí zubařce už nemám žádnou důvěru :( vrtala mi zub který mě nikdy nebolel (nechtěla mi dát injekci) a nakonec jsem z toho chytla zánět do kosti..
Když jsem tam šla po týdnu znovu se zánětem tak jsem si injekci vydupala, řekla mi že zub musí ven :nevim: takže mám díru v puse a ještě k tomu mi injekci Pichla špatně že jsem tam až brečela jak jsem vše cítila (sic nejsem zubařka, ale poznám kdy mi umrtvi zub a nebo ret, v tomto případě to byl pouze umrtveny ret)

Jestli máš pocit, že tvá zubařka je k ničemu, najdi si jinou. Nebo jdi k soukromé. Kdo platí, ten rozhoduje. Budeš chtít injekci? Tak ji budeš mít. Jaképak vydupávání. Ty jsi zákazník, ne dítě, co musí na slovo poslouchat. Přesně proto jsem já šla k soukromé zubařce, platím si vše, smlouvu s pojišťovnami nemá. Chci injekci, tak jí dostanu. Já jí platím, ne ona, tak jí to žíly trhat nemusí. Nemusím se proto doprošovat. A na té mé klinice mají i dětskou zubařku a pohotovost. A když jsem tam dorazila na pohotovost s klukem - 6 let, že se mu viklá zoubek a už mu opravdu překáží a já se ho bojím vytrhnout, že na to nejsem - byl víkend a my měli odjíždět na dovolenou, tak mi nikdo nenadával, udělali mu prohlídku, zoubek vytrhli tak rychle a šikovně, že neplakal. Byli na něj moc hodní, ještě mu dali zoubek do krásného bílého pouzdra ve tvaru zubu pro zoubkovou vílu a kluk mi pak říkal, že až se mu bude viklat další zoubek, že tam zase půjdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 16:07

@Enmamma tak to je super takový přístup, hlavně u malých dětí, aspoň se potom nebude bát zubařů :)
Ne jako u mojí bývalé zubařky, že mám traumata i v dospělosti :D

• Citovat
  • Upravit
5708
19.5.20 19:14
@Anonymní píše:
@Enmamma tak to je super takový přístup, hlavně u malých dětí, aspoň se potom nebude bát zubařů :)
Ne jako u mojí bývalé zubařky, že mám traumata i v dospělosti :D

Klouček měl i řadu kazů a protože je bojácný, nechtěli jsme mu způsobit trauma, tak jsme s ním byli na soukromé klinice a zaplatili mu ošetření v analgosedaci a odvoz sanitkou domů. Nic si nepamatuje, takže žádné trauma nemá a zubařů se nebojí. Má zkušenost jen s prohlídkou a „nejhorším“ zážitkem bylo vytržení zubu. A to zvládl dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.22 02:18
@Anonymní dobrý sice nejsem žena ale v sedmi letech jsem bohůžel zažil něco podobného… byli my podaný dvě injekce a obě dvě špatně… a i tak my trhala zadní stoličku úplně za živa drželo mně šest lidí ja tam brečel a ona zubařka jen křičela at nehysterčím že nemohu nic cítit… a od té doby mam bohužel panickou hrůzu ze zubařu a tak je pro mně těžké si jen zajít k zubaři… jdu tam jen když mně někdo dotáhne k tomu zubaři nebo když je to opravdu hodně vážný… a tak mam všechny zuby ve 26 letech hodně špatný ale už jsem se dohodl z jedním zubařem který se jen podíval aniž by mně nějak trápil a doporučil mně do vojenské nemocnice na celkovou anestezii… abych nebyl nijak při vědomí bolest po zákroku už se da vydržet každá bolest odezní… ale zbavím se všech špatných zubu tudiž úplně všech a místo nich budou zasazeny nové zuby sice to bude drahá sranda ale pro klidné a bezbolestné spaní to stojí budu moct zas normálně jíst bez strachu že my to někam zaleze a bude mně to strašně bolet :,( :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
6.2.22 03:43
@Anonymní píše:
Poslední 3 dny jsem si dávala na večer brufer a včera mi už nezabíral. Určitě chci novou zubařku (psala jsem níž i zkušenosti) no hrůza, děs.
Ale bohužel co jsem teď obvolávala zubaře tak momentálně neberou nové pacienty skrz situaci jaká je :(

Na zanet zubu, tedy vacek pod zubem, bohuzel nepomuzou bezne prodejne leky. Leky ktere ti pomuzou od bolesti jsou na predpis, napr. Aulin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ester554
18.8.24 22:23

Mám úplně to sami byla jsem na pohotovostí protože nikde nemůžu sehnat zubaře tam mi do toho zubu vrtali stím že už by se to nemělo dít kousla jsem do chleba a začlo mě tupě bolet zub trvá to týden nebo 1 den pak to přestane ale nikdy nevím kdy mě to cukání překvapí :,( je to hrozná bolest kolikrát mám chuť se rozběhnout proti zdi nebo si vytrhat vlasy a to nejím sladké vůbec :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.