Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já měla něco podobného, ale naštěstí mi zub neodcházel. Měla jsem narušené nervy a zubařka mi doporučila B-comlex. Ten mi pomohl. U tebe nevím asi už budeš mít špatný kanálky a bude to muset jít na vyčištění. Dělala ti zubařka rengen?
Ja bych snad radsi na pohotovost jela, cukani uz znaci horsi zanet. Beres ibuprofen nebo neco? Nepotiralas treba Herbadentem? Ted uz se bojim, ze to spis na tu navstevu je. At si nezadelas na vetsi prusvih, jsi mlada holka. Mozna bych i zvazila jineho zubare, delala ti RTG?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem už zoufalá a jdu si pro informace.
Už asi druhým týdnem mě strašně bolí zub. Čistím pravidelně, kloktam ústní vodu, ale žádná úleva. Přes den si na zub skoro ani nevzpomenu, ale jakmile je večer, mohla bych zešílet. Minulý rok jsem měla podobný problém se zánětem v dásní a zubařka mi jen řekla více čistit. Letos ať čistím jak čistím tak nic. Zuby jsem si vždy čistila pravidelně a starala ale i tak je mám v katastrofálním stavu. Loupe se mi sklovina, ve svých 22 let mám stále mléčné zuby někde páč mi nevyrostly dospělé..
Zub který mě bolí mi asi začíná odumírat, začíná šednou a dneska aby toho nebylo málo se objevilo aj cukání v zubu/v dásni.
Takže máte některá zkušenost s tímto? Pozítří jsem objednaná k zubarce ale přemýšlím nad pohotovostí, ale mám z nich strach co mi tam budou dělat :'(
ano mam. Kdyz mi pocukavalo v zubu, byla to znamka toho, ze zub je v poslednim tazeni. Objednej se k zubari okamzite, protoze az odejde definitivne, budes lozit po stenach,
Strach mit nemusis. Umtrvujici injekce funguje dobre, bolest citit nebudes. Pokud se nejedna o mlecny zub, tak ti nejspis po umrtveni odstrani ze zubu nerv a dren a zub znova zaplni. Tim ho defakto umrtvi a on prestane bolet. Zakrok neboli, toho se bat nemusis.
Cukani, bolest vecer= zanesene kanalky, cim driv tim lip, ale zub bude citlivy i tak.
@katyca používám zubní pastu a vodu parodontax a už ani to nepomáhá. Na rentgenu jsem byla cca před rokem a půl a jediné co mi řekli, že u jednoho zubů co ho mám mléčný tak dospělý mám narovnány v dásni a že neví co s tím, dál to nikdo neřešil. U zbytku mléčných dospělé zuby nemám, mám jich ještě 3
@warita píše:
ano mam. Kdyz mi pocukavalo v zubu, byla to znamka toho, ze zub je v poslednim tazeni. Objednej se k zubari okamzite, protoze az odejde definitivne, budes lozit po stenach,Strach mit nemusis. Umtrvujici injekce funguje dobre, bolest citit nebudes. Pokud se nejedna o mlecny zub, tak ti nejspis po umrtveni odstrani ze zubu nerv a dren a zub znova zaplni. Tim ho defakto umrtvi a on prestane bolet. Zakrok neboli, toho se bat nemusis.
No právě že k mojí zubařce už nemám žádnou důvěru
vrtala mi zub který mě nikdy nebolel (nechtěla mi dát injekci) a nakonec jsem z toho chytla zánět do kosti..
Když jsem tam šla po týdnu znovu se zánětem tak jsem si injekci vydupala, řekla mi že zub musí ven
takže mám díru v puse a ještě k tomu mi injekci Pichla špatně že jsem tam až brečela jak jsem vše cítila (sic nejsem zubařka, ale poznám kdy mi umrtvi zub a nebo ret, v tomto případě to byl pouze umrtveny ret)
@tini píše:
Ja bych snad radsi na pohotovost jela, cukani uz znaci horsi zanet. Beres ibuprofen nebo neco? Nepotiralas treba Herbadentem? Ted uz se bojim, ze to spis na tu navstevu je. At si nezadelas na vetsi prusvih, jsi mlada holka. Mozna bych i zvazila jineho zubare, delala ti RTG?
Poslední 3 dny jsem si dávala na večer brufer a včera mi už nezabíral. Určitě chci novou zubařku (psala jsem níž i zkušenosti) no hrůza, děs.
Ale bohužel co jsem teď obvolávala zubaře tak momentálně neberou nové pacienty skrz situaci jaká je ![]()
@katyca píše:
Já měla něco podobného, ale naštěstí mi zub neodcházel. Měla jsem narušené nervy a zubařka mi doporučila B-comlex. Ten mi pomohl. U tebe nevím asi už budeš mít špatný kanálky a bude to muset jít na vyčištění. Dělala ti zubařka rengen?
Ano dělali rentgen cca rok a půl zpět. Jediné co mi na to řekla moje zubařka že pod jedním mléčným zubem nahoře mám v dásní narovnány dospělý a že neví co s tím. Dal to neřešila, takže mám jeden zub narovnány v dásni a na něm ještě mléčný. Pod ostatními mléčnými zuby už nemám dospělé (mám ještě 3 mléčné)
O tom že jsem díky své zubarce už došla o dva zuby, tak ani nemluvím..
![]()
@Anonymní píše:
No právě že k mojí zubařce už nemám žádnou důvěruvrtala mi zub který mě nikdy nebolel (nechtěla mi dát injekci) a nakonec jsem z toho chytla zánět do kosti..
Když jsem tam šla po týdnu znovu se zánětem tak jsem si injekci vydupala, řekla mi že zub musí ventakže mám díru v puse a ještě k tomu mi injekci Pichla špatně že jsem tam až brečela jak jsem vše cítila (sic nejsem zubařka, ale poznám kdy mi umrtvi zub a nebo ret, v tomto případě to byl pouze umrtveny ret)
Zmenit zubarku. A ty zuby teda mas ve svym veku v katastrofalnim stavu. Samo od sebe se to nestalo, zpytuj svedomi a nastav lepe hygienu ust. Dobre ti radim, jinak budes oto resit co chvilku.
@Peggy54 píše:
Cukani, bolest vecer= zanesene kanalky, cim driv tim lip, ale zub bude citlivy i tak.
co znamena pro tebe zanesene kanalky?
Co to je, normálně bych odešla k jiné zubařce. Pokud máš takové problémy a ona to neřeší a neví co s tím. Proč ti ten mléčný zub nevytrhla pokud ti překáží. Fakt bych to co nejrychleji řešila.
@warita píše:
Zmenit zubarku. A ty zuby teda mas ve svym veku v katastrofalnim stavu. Samo od sebe se to nestalo, zpytuj svedomi a nastav lepe hygienu ust. Dobre ti radim, jinak budes oto resit co chvilku.
Takže mi chcete tvrdit, že když mi nevyrostly dospělé zuby, tak je to tím že se o ně nestarám?
Nebo že se mi odlamuje sklovina?
Já svědomí zpytovat nemusím, o zuby jsem se vždy starala a poctivě čistila.
Spousta lidi nemá ani sklovinu od vyrosteni samotného zubu:) Jen je zbytecne tady na mě útočit a říkat mi, že si za to mohu sama že mi třeba nenarostla 3 dospělé zuby, proto tam mám pořád ty mléčné ![]()
@katyca píše:
Co to je, normálně bych odešla k jiné zubařce. Pokud máš takové problémy a ona to neřeší a neví co s tím. Proč ti ten mléčný zub nevytrhla pokud ti překáží. Fakt bych to co nejrychleji řešila.
Vždy mi totiž trvdila, že si mám ty mléčné chránit abych nemusela mít umělé. Pečovala jsem o ně a když mi bylo 17 let šla jsem na prohlídku a z ničeho nic mi vytrhla první mléčný (což jsem absolutně nechápala, nejdřív trvdila nechat co nejdéle a pak ho vytrhne a ani se se mnou neporadila).. díky bohu zuby se roztáhly takže to dole nejde moc vidět. Ale nahoře co mám mléčný a v dásni dospělý, tak říkala že vůbec neví jestli někdy půjde narovnat, nechala mi ho tam a je tam dodnes.
Nebojte, sháním novou zubařku a doufám že co nejdřív seženu ![]()
@Anonymní píše:
Takže mi chcete tvrdit, že když mi nevyrostly dospělé zuby, tak je to tím že se o ně nestarám?
Nebo že se mi odlamuje sklovina?
Já svědomí zpytovat nemusím, o zuby jsem se vždy starala a poctivě čistila.
Spousta lidi nemá ani sklovinu od vyrosteni samotného zubu:) Jen je zbytecne tady na mě útočit a říkat mi, že si za to mohu sama že mi třeba nenarostla 3 dospělé zuby, proto tam mám pořád ty mléčné
o 3 mlecnych zubech neni rec. Ten zub, co ti v nem cuka je mlecny? Pokud ano, vydrzel dost dlouho.
Ahoj holky, jsem už zoufalá a jdu si pro informace.
Už asi druhým týdnem mě strašně bolí zub. Čistím pravidelně, kloktam ústní vodu, ale žádná úleva. Přes den si na zub skoro ani nevzpomenu, ale jakmile je večer, mohla bych zešílet. Minulý rok jsem měla podobný problém se zánětem v dásní a zubařka mi jen řekla více čistit. Letos ať čistím jak čistím tak nic. Zuby jsem si vždy čistila pravidelně a starala ale i tak je mám v katastrofálním stavu. Loupe se mi sklovina, ve svých 22 let mám stále mléčné zuby někde páč mi nevyrostly dospělé..
Zub který mě bolí mi asi začíná odumírat, začíná šednou a dneska aby toho nebylo málo se objevilo aj cukání v zubu/v dásni.
Takže máte některá zkušenost s tímto? Pozítří jsem objednaná k zubarce ale přemýšlím nad pohotovostí, ale mám z nich strach co mi tam budou dělat :'(