Cukr v krvi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.9.25 17:54

Mě by zase zajímalo, jestli když je glykovaný hemoglobin naprosto v pořádku tak, že je opakovaně úplně na dolní hranici, ale ta lačná hodnota je podobně jako píše slečna 5,6 až 6, zda to něco značí nebo to může i opakovaně být hormony / spánkem apod, s čímž mám problém já. Se životosprávou ne.
Taky tomu bohužel nerozumím, takže tazatelko neporadím. :hug:

• Citovat
  • Upravit
69142
21.9.25 18:05

Já když měla glykovany ok, ale občas jsem trpěla na hyperglykémie, byl cukr velmi rozkolísaný a do toho průměru to dotahovaly hypoglykémie. Což je samozrejme na pytel. Nejednalo se teda o sem tam nějakou desetinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.9.25 18:18
@Anonymní píše: Více

Neporadím, ale mám to samé.
Hemoglobin v normě, oggt vyšlo v pořádku, ale ranní hodnoty přes 6.

Jsem na hlídání a mám dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44289
21.9.25 18:22

Tak nejjednodušší je nejíst tolik sladkého, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11973
21.9.25 19:04

Jednorázové to nic neznamená…pokud chceš mít jistotu tak si zaplať ogtt, ale jak už bylomosano spíše se celkově zameř na stravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.9.25 20:03

Cukrovka neni dedicna, to je blabol.DNA je kompletne zmapovano, tak at vam doktor rekne, ktery gen to zpusobil a dojdou mu kecy. Omezte cukr, sacharidy, carbohydraty a skroby a budete v pohode.Vite trebas, ze 100 g bile mouky obsahuje cca 70 g sacharidu, coz je 5 x vice nez ve 1dcl Coca Coly? Mate vysokou inzulinovou rezistenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.1.26 08:53

Já sladké dost omezuju, dietu přímo nedržím, ale hlídám si to. I tak mám ty hodnoty dost hraniční. Spíš lehce zvýšené, ne žadný extrém ale trochu se bojím, aby se to nezhoršovalo. I s věkem a tak.. je něco, co by mohlo dlouhodobě pomoct? Jestli fakt zkusit nějakou dietu? protože nezdravým věcem se dost vyhýbám,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12434
13.1.26 10:14

@Terinasa zkus použít kalorické tabulky, ať vidíš, jaké máš složení stravy - bílkoviny, tuky, sacharidy/cukry.
A na tomto případě zapracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.1.26 16:47

Ahoj holky, byla jsem teď na odběrech a doktorka mi řekla, že mám prediabetes 😕 Zatím bez léků, ale mám si hlídat stravu a cukr v krvi. Máte někdo tip, co vám pomohlo hodnoty aspoň trochu zlepšit? Budu ráda za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
14.1.26 21:44

@lucihudek kup si glukometr, stojí to pár korun a pomůže ti vychytat věci, které ti dělají problém. Obecně samozřejmě všecko s jednoduchými cukry - slazené nápoje, sladké pochutiny… ale i hodně ovoce, džusy, atd. A nepřehánět to ani se složitými sacharidy - mouka, rýže, kuskus… Jinak zařadit hodně vlákniny, zeleninu, k pití nejlíp vodu nebo neslazené čaje… Nepíšeš, jak jsi na tom s váhou - pokud máš kila nahoře, jejich redukce je první a nejzásadnější krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.1.26 14:28

@lucihudek Ahoj, mě to potkalo loni, taky jsem byla dost vyděšená. Samozřejmě jsem řešila jídlo a pohyb, ale kromě toho jsem začala dlouhodobě brát Glukonormal od WhiteElephant. Neříkám, že je to zázrak, ale při pravidelném užívání mi přišlo, že se mi hodnoty cukru postupně stabilizovaly a celkově se cítím líp. Beru ho už několik měsíců a zatím jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.26 11:33

@Eliska324 Taky se přidám 🙂 Doma ho užíváme s manželem oba, on má taky zvýšený cukr. Máme ho jako doplněk ke změně jídelníčku a musím říct, že nám to vyhovuje. Samozřejmě každý reaguje jinak, ale za nás fakt dobrá zkušenost 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
12.2.26 10:38

Taky přidám pozitivní zkušenost s těmi doplňky. Já teda beru Diapil ale funguje dobře. Samozřejmě při hodnotách, které nejsou uplně kritický, ale dlouhodobě mi cukr drží v normě. Chce to k tomu samozřejmě upravit jídelníček, omezit sladkosti a pití ale jako přiřodní podpora to funguje super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí