Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím
. Chystám se dělat někomu k narozeninám nepečený cheessecake, který chci polít čokoládovou ganache, ale nevím jak na to, aby ta konzistence byla po vychladnutí tužší, kolik smetany, kolik čokolády? A myslíte že půjde na tu čokoládovou ganache ještě poté rozetřít pistaciovy krém? Děkujiii.
Kup v kaufu whippinig cream, maji v modre krabicce u salka a kondenzovanych mlek. Davam jednu krabicky cca 200g cokolady na dort 24cm, lzicku stuzovace. Do rana v chladu a drzi to jak blazen
z obycejny smetany treba kunin mi to nikdy takto neztuhlo krasne. Z kremu bych udelala spis pusinky nez ho roztirat po cele plose
@Peggy54 A ten ztuzovac mám dát kdy? Z pistáciového krému neudělám pusinky, má konzistenci jak nutela 😀. A potřebuji aby byla ta zelená barva nahoře 😀.
@Šárka91 k tomu az to budes mit ve vodni lazni. Jo tak ja myslela ze to bude klasika krem, tak ten ti po zchladnuti drzet bude. Jeste se prodavaji takove tlacitka na testo, tim by mozna pusinky sly protlacit ![]()
@Peggy54 píše:
@Šárka91 k tomu az to budes mit ve vodni lazni. Jo tak ja myslela ze to bude klasika krem, tak ten ti po zchladnuti drzet bude. Jeste se prodavaji takove tlacitka na testo, tim by mozna pusinky sly protlacit
Děkuji 🙂
Já dělám ganache „od oka“ a zatím se mi vždycky povedla a hezky ztuhla - nalámanou čokoládu v misce zaliju horkou 33% smetanou tak, aby byla čokoláda ponořená. Za chvíli ji promíchám a pokud mi přijde moc tuhá, tak přidám ještě trochu smetany.
Jinak tady je to hezky popsané i s poměry
: https://kousekdortu.cz/ganache/
@PeetaKo píše:
Já dělám ganache „od oka“ a zatím se mi vždycky povedla a hezky ztuhla - nalámanou čokoládu v misce zaliju horkou 33% smetanou tak, aby byla čokoláda ponořená. Za chvíli ji promíchám a pokud mi přijde moc tuhá, tak přidám ještě trochu smetany.
Jinak tady je to hezky popsané i s poměry: https://kousekdortu.cz/ganache/
Děkuji 🙂. Ještě mi není jedna věc jasná- když budu mít ganache udělanou, mám ji hned dát na dort, nebo trochu nechat odstát, aby zchládla?
@Šárka91 Já ji nechávám chvilku odstát při pokojové teplotě, ale to záleží na její hustotě. Prostě musí být taková „akorát“ ani moc tekutá, ani moc hustá (a ani horká). Když bude víc čokolády, tak bude hustější hned, když víc smetany, tak bude chtít chvilku zchladnout a zhoustnout. Chce to asi vypozorovat… Ať se dort vydaří ![]()
Kde koupit pistaciovy krém nebo pastu? Chci dělat makronky a chci to do náplně? Děkuji