Nejlepší rostlinné mléko

429
8.3.21 09:22

nejlepší rostlinné mléko

Ahoj, poraďte, prosím, jaké rostlinné mléko je nejchutnější a nejvíce se podobá chutí kravskému mléku? Jde mi hlavně o to, jaké mléko je nejlepší na vaření (např, na zalití francouzských brambor). Děkuji

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16069
8.3.21 09:26
@aduska912 píše:
Ahoj, poraďte, prosím, jaké rostlinné mléko je nejchutnější a nejvíce se podobá chutí kravskému mléku? Jde mi hlavně o to, jaké mléko je nejlepší na vaření (např, na zalití francouzských brambor). Děkuji

My máme nejradši kokosové a mandlové, ale chutí se kravskému fakt nepodobá žádné, co jsme zkusili. Nejhorší je snad rýžové, to nemá téměř žádnou chuť a je takové průhledné, brr :P

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
27
8.3.21 09:54

Na vaření kokosové mléko (v plechovce, v lidlu je mají za dobrou cenu) anebo rostlinnou smetanu (např. mandlovou)-já v jídle rostlinnou smetanu chutově nepoznám :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7463
8.3.21 10:03

@aduska912 žádné se chuti nepodobá. A na vaření kokosové mléko/smetana mám nejradši.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
483
8.3.21 10:10

Do vaření dávám sójovou smetanu nebo kokosovou kysanou (Planton z Lidlu).
Na pudink nebo do ledovýho kafe dělám domácí mandlové, kokosové a makové

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
250
8.3.21 10:12

Docela dobré je také ovesné, na vaření smetana z něj. Ale kravskému se opravdu nevyrovná nic.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9104
8.3.21 10:13

Miluju makové a ovesné. Domácí. Předpokládám, že zaléváš fr. brambory mlékem s vajíčky. Pokud ano, dá se určitě použít. Ale spíš to ovesné. Makové je moc makové ;) :jazyk:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
41
8.3.21 10:18

Bohužel rostlinné mléko se skoro nikdy nebude podobat kravskemu.. ja kupuju v albertu alpro a chutna vyborně, ale ne jako kravske..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
17258
8.3.21 10:21
@aduska912 píše:
Ahoj, poraďte, prosím, jaké rostlinné mléko je nejchutnější a nejvíce se podobá chutí kravskému mléku? Jde mi hlavně o to, jaké mléko je nejlepší na vaření (např, na zalití francouzských brambor). Děkuji

Chutí se kravskému nerovná žádné.

Jinak já nejvíce pijí sójové buď od Alnatury nebo z DM. Dříve jsem pila i jejich rýžové, ale už mi tolik nechutná. Nebo používám kokosové mléko.

Na vaření jsem i hodně používala sójovou smetanu. Na sladké, např. na krémy kokosovou smetanu.

Hodně i záleží z jakého důvodu je potřeba vynechat mléčné výrobky či mléko. Pokud z důvodu alergie, tak třeba sójové je potřeba užívat s opatrně, bývá také dost alergenem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9104
8.3.21 10:42

Mně na těch kupovaných „mlékách“ vadí to složení, hlavně přidaný cukr a strašně málo té základní složky (2-3%). Jo a pak taky cena. Jako ovesný nápoj za 60,–Kč, to je fakt mazec.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10618
8.3.21 10:53

Delam si domaci ovesne mleko a v obchode bych jej uz nekoupila.. pridavaji do toho dalsi zbytecne slozky a navic je to neskutecne predrazene 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Ou
16016
8.3.21 11:17

Na zalití francouzských brambor nepotřebujš mléko - normálně ty vejce nařeď třeba troškou vývaru a přidej tam třeba trochu rozpuštěného sádla a nebo oleje.

Kokosové mléko ve francozských bramborech bude dost na prd, jesti tam nutně potřebuješ něco co je mléčné barvy, tak sojové, rýžové a nebo ovesné - to má dostatečně neutrální chuť.

Nejednodušší je naučit se vyrábět doma a najt takovou směs která ti bude vyhovovat chuťově/cenově

http://veganka.cz/…nneho-mleka/

jinak teda ještě cheš rozmixovanou hmotu budoucího nemléka převařit a teprve pak cedit, vyouhuje se tak do toho víc látek.

Zbytek drtě nevyhazuj, ale přidej to do pečení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3512
8.3.21 11:21

Do francouzských brambor používám Alpro sojovou smetanu. Je velice podobná běžné smetaně.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
128
8.3.21 11:38

Mám bohaté zkušenosti! :lol:

Doporučuji ovesnou smetanu, samozřejmě má jinou chuť než kravská, ale je mu celkem podobné. Kokosová má silnou chut, tu dávám jen do exotických pokrmů. Mléko doporučuju ovesné, kupuji takové, které má nálepku „barista“, jsou hustší a nesrazí se. Kupuji lokální ovesné mléko, když nemají, tak např. Oatly. Kravské mléko nepoužívám.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14234
8.3.21 18:59

Občas si koupím od Alpro mandlové nebo kokosové, ale s mlékem to nemá nic společného. Do vaření nevím..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat