Vegetariánství v pubertě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
6.3.21 15:58

Vegetariánství v pubertě

Ahoj, jen se chci předem omluvit, za špatné zařazení kategorie. No každopádně potřebuji prosím poradit. Je mi 15 let a ráda bych ve svém jídelníčku omezila maso. Myslíte, že mi to pomůže zhubnout? :nevim: (mám mírnou nadváhu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20861
6.3.21 16:02

Nepomůže. (Pokud teda nejis bucky a jiné tučné maso po kilech). Třeba kuřecí, králík, hovězí, líbove vepřové a hlavně ryby se při dietách velmi doporučuji. Záměr se spíš na sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.3.21 16:04

No pokud místo toho budeš jíst koblihy a hranolky, tak ne.

Pokud si začneš hlídat vyváženou stravu (tedy dostatek bílkovin, tuků, sacharidů a vlákniny) a budeš k tomu mít dostatek pohybu, tak se ti postava, fyzička a obecně zdraví promění k lepšímu, než pokud jíš mizerně a nehýbeš se.

Přemáýšlení nad bezmasou stravou může usnadnit jezdení zdravě. Ale ne - jen vyřazení masa žádné zázraky nezpůsobí.

Ale pokud máš jen mírnou návahu, tak prostě přestaň s nejhorším juknfood, hlídej si dostatek zeleniny ve stravě (alespoń 500 g denně) a jinak jez normálně.

A hlavně se začni hýbat- tvůj metabolismus to bude jen rozvíjet a rychleji se ti tělo srovná do zdravého tvaru, než když začneš blbnout dietama.

Spíš tak jako tak potřebuješ si vypěstovat základní fyzičku, zpevnit a zlepšit držení těla, než zhubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.3.21 16:55

@Olla ilm zhubnout určitě ne. Vegetarián neznamená hubený. Omez sladké pití, prázdné cukry a zbytečné tuky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5935
6.3.21 17:08

Pokud nejíš tučné maso a uzeniny, tak je maso dietní. Spíš bych omezila cukry a sacharidy. A to ti v tomto případě vegetariánství nepomůže, protože vegetariánská dieta je celkem na sacharidy a cukry bohatá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
6.3.21 18:06

Pomůže ti to tak na půl roku, než si tělo zvykne na jiné složení potravy. Vlastní zkušenost. Ale jíst vegetariánsky vyváženě je o dost těžší, než jen vypustit z jídelníčku maso. Spíš se koukni po low carb dietě. Ta dává víc smysl a pohyb je taky základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
6.3.21 20:09
@Olla ilm píše:
Ahoj, jen se chci předem omluvit, za špatné zařazení kategorie. No každopádně potřebuji prosím poradit. Je mi 15 let a ráda bych ve svém jídelníčku omezila maso. Myslíte, že mi to pomůže zhubnout? :nevim: (mám mírnou nadváhu).

Nepomůže a ještě ti to možná ublíží. Otázkou je, čím chceš kvalitně nahradit bílkoviny. Také každý organismus není na vegetariánství nastaven a ty jsi v pubertě, kdy těch živin potřebuješ víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
8.3.21 10:31

Kvuli hubnuti určitě ne.. na vegetarianstvi neni nic spatneho, ale jestli je hlavni duvod hubnuti tak ti to nijak nepomuze. Naopak při hubnutí potřebuješ rozmanity jidelnicek takze i maso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí