Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jen se chci předem omluvit, za špatné zařazení kategorie. No každopádně potřebuji prosím poradit. Je mi 15 let a ráda bych ve svém jídelníčku omezila maso. Myslíte, že mi to pomůže zhubnout?
(mám mírnou nadváhu).
Nepomůže. (Pokud teda nejis bucky a jiné tučné maso po kilech). Třeba kuřecí, králík, hovězí, líbove vepřové a hlavně ryby se při dietách velmi doporučuji. Záměr se spíš na sacharidy.
No pokud místo toho budeš jíst koblihy a hranolky, tak ne.
Pokud si začneš hlídat vyváženou stravu (tedy dostatek bílkovin, tuků, sacharidů a vlákniny) a budeš k tomu mít dostatek pohybu, tak se ti postava, fyzička a obecně zdraví promění k lepšímu, než pokud jíš mizerně a nehýbeš se.
Přemáýšlení nad bezmasou stravou může usnadnit jezdení zdravě. Ale ne - jen vyřazení masa žádné zázraky nezpůsobí.
Ale pokud máš jen mírnou návahu, tak prostě přestaň s nejhorším juknfood, hlídej si dostatek zeleniny ve stravě (alespoń 500 g denně) a jinak jez normálně.
A hlavně se začni hýbat- tvůj metabolismus to bude jen rozvíjet a rychleji se ti tělo srovná do zdravého tvaru, než když začneš blbnout dietama.
Spíš tak jako tak potřebuješ si vypěstovat základní fyzičku, zpevnit a zlepšit držení těla, než zhubnout.
@Olla ilm zhubnout určitě ne. Vegetarián neznamená hubený. Omez sladké pití, prázdné cukry a zbytečné tuky
Pokud nejíš tučné maso a uzeniny, tak je maso dietní. Spíš bych omezila cukry a sacharidy. A to ti v tomto případě vegetariánství nepomůže, protože vegetariánská dieta je celkem na sacharidy a cukry bohatá ![]()
Pomůže ti to tak na půl roku, než si tělo zvykne na jiné složení potravy. Vlastní zkušenost. Ale jíst vegetariánsky vyváženě je o dost těžší, než jen vypustit z jídelníčku maso. Spíš se koukni po low carb dietě. Ta dává víc smysl a pohyb je taky základ.
@Olla ilm píše:
Ahoj, jen se chci předem omluvit, za špatné zařazení kategorie. No každopádně potřebuji prosím poradit. Je mi 15 let a ráda bych ve svém jídelníčku omezila maso. Myslíte, že mi to pomůže zhubnout?(mám mírnou nadváhu).
Nepomůže a ještě ti to možná ublíží. Otázkou je, čím chceš kvalitně nahradit bílkoviny. Také každý organismus není na vegetariánství nastaven a ty jsi v pubertě, kdy těch živin potřebuješ víc.
Kvuli hubnuti určitě ne.. na vegetarianstvi neni nic spatneho, ale jestli je hlavni duvod hubnuti tak ti to nijak nepomuze. Naopak při hubnutí potřebuješ rozmanity jidelnicek takze i maso