Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No, já si myslím, že tomu asi nic nebude, pokud to těsto měla v lednici a není to nepečené nebo starý krém v tom cukroví, mělo by to být fajn. Ovšem asi bych s tím nečekala až do Vánoc, to mi přijde fakt ještě brzo. Já začínala vždycky až po Mikuláši. Ale rozumím ti, já taky nemám ráda když nemám přehled kdy se to či ono vařilo, kde to pak leželo a jak dlouho a tak vlastně ani nejsem ráda, když mi někdo takhle něco dá. Což s oblibou dělá zase moje mamka, když přiveze od příbuzných krabičku něčeho a dá mi to. Většinou to končí víš kde. ![]()
Pokud bylo těsto dobře uskladněné (tj. v chladnu). Tak je ok. Kdyby těstu něco bylo, tak to pozná, že bude vysušené, bude se s ním blbě pracovat. Bude se drolit. Nebude se dobře vykrajovat.
Dělala jsem těsta minulou neděli. Teď od středy do pátku jsem většinu upekla. Dvě těsta čekají v lednici. Protože máme objednaná vykrajovátka. Jsou na cestě
. Chci použít ta nová vykrajovátka. Doufám, že v úterý bude balík konečně k vyzvednutí.
Těsta mívám v lednici klidně týden i více, peču až se mi fakt chce
nic tomu nebude.
Děkuju. No mě zaráží že je tam vejce..když třeba vyklepnu vejce do hrnku tak po 10 dnech bych ho z lednice už nechtěla jíst, peci z něj apod..
@Anonymní píše: Více
V těstu na cukroví je spousta cukru. Cukr je konzervant.
Ja se pridam. Uz pečete? Ja uz mam pres dva tydny vánoční náladu. Moc to nechápu, jindy nestíhám a nějak mě to extra nebaví a spis dělám kvůli dětem. Uz máme hotové perníčky, v týdnu jsme dělali linecké a bílky jsem zpracovala na pusinky ala stromeček. Výzdobu máme snad všude a furt svítí nejake žárovičky. Korpusy budu dělat až za týden v rámci dovolené. Plnit krémem nějak rozumně kvuli dětské besídce 18/12. Těch krémů se bojím
@hospodki
Jak jsem psala, už jsem od středy pekla každý den odpoledne. Mám to formu relaxu, odpočinku, čištění hlavy. Tento týden jsem táhla dva plné úvazky. Proto jsem si minulý týden v neděli těsta chystala. Věděla jsem, že budu potřebovat odfrknout doma po práci. Dvě těsta teda držím v lednici, že čekám na vykrajovátka a jedno jediné těsto jsem objednala od kolegyně kamarádky. Ořechové těsto kilo. Že jsem chtěla ušetřit vlastní vlašáky. Máme jich málo. Takže zbývající těsta chci udělat v týdnu. A příští víkend chci dělat marokánky a zdobit vršky. Chtěla jsem včera a dneska párovat a zdobit. Ale nemám na to dost krabic. Musím zajít do pekárny, jestli mi prodají 2-3 velké papírové krabice, které mají na chlebíčky/zákusky. Pak začnu párovat a zdobit upečené suchary, které půjdou. Některé můžu předem. Některé jdou, až po plnění krémem zdobit.
Děcka na suchary chodí. Chutnají jim. Tak jsem zvědavá, co tam zůstane
. Vanilkové rohlíčky, pracny a perníky, už dávám od včera příděl na stůl.
@hospodki píše: Více
Dcera na dnešní akci potřebovala cukroví, tak jsme včera upekly 5 druhů. Ale neočekávám, že všechno vydrží až do Vánoc. Spíš to kobylky do té doby sežerou ![]()
@hospodki A plnit budu marmelády, povidla asi 16.-17. a krémy 18. nebo 19. Ať ten zbytek i nádobím po plnění, co nejde dělat dřív. Hotové cukroví potřebuji na 20. 12. jednak dětem do školy. Sama vezmu na posezení ochutnávku. A hned po práci, jak děcka budou mít po škole, tak sedneme do auta a pojedeme k mým rodičům a rodině. Jim chci vzít hotové cukroví. Máme vše přesně časově rozpočítáno, ať stíháme. Letos jedeme k rodině před svátky na návštěvu. Mezi svátky nepojedeme.
@Anonymní píše: Více
Nic tomu nebude. Těsto se dava normalne do mrazaku.
@hospodki píše: Více
Ja mám upečené zázvorky a těsta na další cukroví v lednici. Delala jsem je včera večer. Ale nestíhám pracovně, měli jsme i pracovní víkend, tak jsem pak jen vcera udělala adventní věnec. Zbytek musím nějak pořešit tento týden. ![]()
Babička mi chtěla pomoci, a tak nám upekla cukroví..No jo ale ona zadělala těsto třeba např..20.11 a upekla to až včera…otázka zní nemůže tomu něco být? V něčem je i vejce…Ona to jedla a řikala mi že je to v pohodě, ale já se bojím abychom se pak nepo…díky