Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, syn má vysokokalorickou dietu, tak jsem mu koupila poprvé v životě Nutellu. Nikdy dřív jsem to ani já nejedla. Je normální, že je to takové suché a nedrží to pohromadě, i když jsem ji měla při pokojové teplotě? Myslela jsem, že se to dá hladce mazat. Díky.
Já mam doma Nutellu a úplně krásně se s ní dá roztírat
určitě by to nemělo byla suché, pokud to nebylo nějakou dobu otevřené bez víčka nebo prošlé….
Stará nebo špatně skladovaná.
Normální Nutella drží pohromadě a krásně se roztírá ![]()
Nutella je krém, prakticky olej, rozhodně není suchá, špatně se maže, když se skladuje v lednici, ale po vyndání při pokojové teplotě tak do 10 minut je zase krémová. Naopak v létě je spíš problém, že teče až moc.
Podívejte se na datum minimální trvanlivosti. Taky je otázkou, když jste jí koupila, měla pod víčkem ochrannou fólii (pokud si dobře vzpomínám je stříbrná, hliníková?)?
Díky, kouknu na to. Folii to mělo, koupila jsem ji u Vietnamců. Kdyžtak ji dám holt do pečení.
Nutella je opravdu krém, natírá se víceméně podobně jako tavený sýr nebo margarín. Pokud je suchá a drolí se, je tam něco špatně.
@Micilin píše: Více
To je jedna z věcí, kterou bych u nich fakt nekupovala… ![]()
Máme momentálně koupenou v Německu. Jinak kupuji dovoz Rakousko a vždy se dá roztírat. U Vietnamců jsem taky kdysi koupila a nebyl problémů.
Vysušenou jsem zatím nezažila.