Cukroví pro miminka:-) 8m+

18651
27.11.10 18:20

Cukroví pro miminka:-) 8m+

taak vánoce, vánoce přicházejí a s nimi obžerství, pečeníčko, cukrovíčko, mlsání. Teda u nás bohužel každoročně :oops: :lol: a letos se trochu bojím jak se nám bude Liduška sápat po van. rohlíčkách a jiných dobrotách. Tak mě napadlo upéct pár „druhů“ spešl pro ni. Takže bez klasické mouky - bezlepkové/bez vajec, resp. bílku/bez cukru - s glukopurem?/bez ořechů, kokosu, čokolády atd co není vhodné pro děti do 1. roku. Poradíte jak jste na to vyzrály vy? Obávám se že kukuřičnýma křupkama ju neoblbnem :mrgreen:

Prolítla jsem i loňské diskuze Angua měla dobrý tip na linecké!!! recept sem :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5463
27.11.10 18:27

Tak jí kup dětský sušenky malej je jí a chutnají mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.11.10 18:27

ja bych teda nevidela problem ani v klasickem nepocukrovanem lineckem, zas tolik toho nesni, urcite se tim nebude cpat od rana do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
27.11.10 18:28

teda už se těším na odpovědi, naše prďola bude mít na vánoce 10m, a už teď zahazuje kukuřičné křupky, a chce jíst to co my :zed:
takže jsem fakt zvědavá, a omlouvám se že se k tématu tak přidávám, ale u nás to bude taky víc než aktuální
 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
27.11.10 18:29
sexyfraga píše:

jsou s lepkem a já je zatím dávat nechci :nevim: Sexy myslím na vás :hug: :srdce:

Luci lepek fakt nee, je maličká ať jsou nový výzkumy jaký chtějí, do roka rohlík do ruky nedostane :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
27.11.10 18:34
lacenka píše:
sexyfraga píše:

jsou s lepkem a já je zatím dávat nechci :nevim: Sexy myslím na vás :hug: :srdce:

Luci lepek fakt nee, je maličká ať jsou nový výzkumy jaký chtějí, do roka rohlík do ruky nedostane :wink:

Malá má půl roku a Dr. nám řekla, že můžu dávat hned lepek, že se to teď u kojených dětí doporučuje začít brzo. Před 8 lety, když jsem měla syna se doporučovalo čím později, tím líp a teď zas naopak :think:

• Citovat
  • Upravit
15074
27.11.10 18:35

A z bezlepkové mouky linecké upéct nejde? Budou asi chutnat trochu jinak, ale můžou být taky dobré:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
27.11.10 18:36
sieta.m píše:
lacenka píše:
sexyfraga píše:

Luci lepek fakt nee, je maličká ať jsou nový výzkumy jaký chtějí, do roka rohlík do ruky nedostane :wink:
Malá má půl roku a Dr. nám řekla, že můžu dávat hned lepek, že se to teď u kojených dětí doporučuje začít brzo. Před 8 lety, když jsem měla syna se doporučovalo čím později, tím líp a teď zas naopak :think:

vím, ale mám svou hlavu a intuice mi říká že s lepkem není radno spěchat :nevim:

ale co ty recepty? nikdo miminku spešl. nepekl? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
27.11.10 18:38
lacenka píše:
sieta.m píše:
lacenka píše:
sexyfraga píše:

Malá má půl roku a Dr. nám řekla, že můžu dávat hned lepek, že se to teď u kojených dětí doporučuje začít brzo. Před 8 lety, když jsem měla syna se doporučovalo čím později, tím líp a teď zas naopak :think:

vím, ale mám svou hlavu a intuice mi říká že s lepkem není radno spěchat :nevim:

ale co ty recepty? nikdo miminku spešl. nepekl? :wink:

Já teda žádné neznám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4989
27.11.10 18:57

ja teda o vyzkumech nic nevim a abych se priznala nikdy jsem lepek nebo bilek neresila, mala jedla v tomhle veku piskoty a rohliky bezne. Nemyslim si, ze by par kousku cukrovi mohlo nejak uskodit. Ale klidne se nacham poucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
27.11.10 19:15

Laci děkuji
Já dávám malému sušenky je tam lepek a nijak nepozoruji,že by mu to nějak uškodilo.Asi bych to řešila kdyby v rodině byl někdo alergický,ale nikdo nikdy nebyl tak nevidím důvod mu nedávat sušenky s lepkem.Mě dr. říkala,abych mu jídlo nesolila jinak zeleninu,maso,ovoce nemusím dávat už ani kojo vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.11.10 19:35

Pokud bude mít extra velký zájem, dostane kolečko lineckého.
A výzkumy neprokázaly, že by oddalování jakýchkoliv potravin mělo vliv na pozdější vznik alergií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
27.11.10 19:46
rozumbrada píše:
A výzkumy neprokázaly, že by oddalování jakýchkoliv potravin mělo vliv na pozdější vznik alergií.

Souhlas :palec: , dám i perníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.11.10 19:52
poki píše:
rozumbrada píše:
Souhlas :palec: , dám i perníček.

ja taky, ale az pristi rok, to mu bude zrovna tak  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
27.11.10 20:17

vedle našeho cukroví bude na stole i její „cukroví“ - sušenky
bůh ví, jak by dopadlo takové pečení bez těch „zakázaných“ surovin. By si na tom taky dítě mohlo pěkně vylámat zuby

Btw. zajímal by mě nějaký průzkum, kde by se zohlednila výživa kojence, později batolete a vznik různých alergií :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí