Cukroví pro miminka:-) 8m+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
27.11.10 20:28

Chudák Lancenka, diskuzi kvuli lepku nezakládala.
Snažila jsem se googlit, zapátrat v paměti, ale fakt NIC. Všude je buď moka, bílek, ořechy. :roll: Když to tak vemu, co kluk jedl v 9ti měsících - MM, ovoce, zeleninu, přílohy. Z toho se moc neupeče.
Co zkusil linecké třeba z pohankové mouky, místo cukru glukopur, asi budeš chtít vynechat i vanilku. Žloudek projde?
Já bych tedy zkusila sušené ovoce - klidně nasušit domácí - žmoulat křížalu nebo sušenou hrušku by mohla - sladké to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
27.11.10 21:09
Alpaka píše:
Chudák Lancenka, diskuzi kvuli lepku nezakládala.

Chudák vyloženě ne, ale blbě si připadám :nevim: ať si každý krmí dítě čím je mu libo. Mě libo lepek pro malou není, ale i tak děkuji všem zůčastněným za názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
27.11.10 21:14

ono toho jde upěct hodně bez lepku ale ve všem je aspon vejce a cukr, bez toho to asi moc nejde. Pokud chces zdravé, zkus nasušit ovoce a nejlépe to jezte místo cukroví všichni, jinak asi radu nemám :-(

• Citovat
  • Upravit
10351
27.11.10 21:57

Laci- našla jsem jakési cukroví pro děti, je tam pár receptů, ale pro batolata to není (ořechy, med,..). Často se tam ale míchají ovesné vločky a strouhaná jablka. Tak co zkusit splácat nějaké placičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
28.11.10 07:55

Sušené ovoce? Vždyť to nerozkouše, může to vdechnout, to je hodně nebezpečné.

Jinak bych teda asi koupila bezlepkovou mouku, upekla bych plát těsta (jestli použiješ i žloutek nebo mlíko nebo co, to už je jedno) a to bych rozemlela a použila k uhnětení kuliček - drť z těsta+trocha másla?+banán nebo jablko nebo mrkev.

Ad studie - stačí zadat do googlu alergie a oddalování potravin, odkazuje na ni několik odborných textů, takže se dá předpokládat, že existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
28.11.10 09:13

ono je sušené ovoce a sušené ovoce, ne vše je tvrdé jako kámen. Třeba ty velký rozinky, datle nebo i sušená jableční dřeň není nic extrémního s čím by si tak malej prcek neporadil. Nic se nemusí hnát do extrému

http://1zdrava-vyziva.cz/product.php?… tady jsem ti našla něco co by se ti mohlo hodit při pečení :-)

• Citovat
  • Upravit
Lena F.
29.11.10 12:51

Lepku se taky nebojím. Ale nedávám dětem ani bílou mouku aní bíly cukr. Zadála jsem do vyhledávače bezlepkove cukrovi a je tam toho dost s dost. Přejí uspěšne hledáni! :-D :srdce:

• Citovat
  • Upravit
238
10.12.10 21:05

sušenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
14.12.10 23:03

laci dělala jsem linecké se sladěnkou místo cukru a bio margarínem ale ze špaldové mouky - snad by to z té pohankové drželo. Těsto ze špaldovky se dost trhalo, muslea jsem podsypat trochou hladké. Recept zde
 http://www.nazeleno.cz/…ucharky.aspx

A ještě plánuju nepečené - do ozdobného tvořítka na led želatina (dle návodu) s přesnídávkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí